News

De ce şi-a părăsit şarmantul preot din "Pasărea spin" soţul după 33 de ani de iubire. Cine era el


De ce şi-a părăsit şarmantul preot din "Pasărea spin" soţul după 33 de ani de iubire. Cine era el

După 33 de ani de iubire nebună, şarmantul preot din Pasărea Spin şi-a părăsit iubitul. Deşi în urmă cu câţiva Richard Chamberlain afirma că situaţia este temporară, cei doi nu şi-au mai continuat idila.

Actorul american şi-a asuns orientarea sexuală timp de deceni, deoarece se temea că anumite prejudecăţi îl vor împiedica să obţină roluri principale.

Martin Rabbett s-a născut în Hawaii, SUA. Este actor, scriitor, producător şi manager, dar a devenit cunoscut după ce s-a aflat că s-a căsătorit cu Richard Chamberlain.

Richard şi Martin  Rabbett  şi-au început relaţia în 1977. În acel moment, Martin era relativ necunoscut, făcând doar câteva proiecte în comparaţie cu partenerul său care, după rolul din Pasărea spin, avea succesul asigurat.   Parteneriatul lor a dus în cele din urmă la roluri principale în mai multe filme - unul dintre cele mai notabile proiecte bifate împreună a fost „Allan Quatermain şi Oraşul pierdut al aurului”, unde i-au interpretat pe fraţii Allan şi Robeson.

Filmul se bazează pe romanul lui H. Rider Haggard, intitulat „Allan Quatermain”, şi este de fapt o continuare a „Minelor regelui Solomon”. În film apare, de asemenea, şi Sharon Stone, în rolul personajului Jesse Huston. În afară de proiectele lor de actorie, Martin a fost şi  managerul lui Chamberlain, folosindu-şi conexiunile din industria divertismentului pentru a-şi ajuta partenerul să obţină roluri importante.

Înainte ca Martin să aibă o relaţie romantică cu Richard, el a mai bifat o legătură cu actorul Wesley Eure la începutul anilor '70. Rabbett este cu 19 ani mai tânăr decât faimosul actor. Din cauza faptului că în SUA nu se susţineau căsătorii  între homosexuali, cei doi s-au mutat ulterior în 1986 în Hawaii, unde s-au bucurat de o uniune civilă.

În 2010, Richard şi-a exprimat dorinţa de a-şi dedica restul vieţii actoriei, dar Rabbett nu mai avea aceleaşi conexiuni pe care le folosea atunci când era activ la Hollywood şi nici nu mai credea în potenţialul partenerului său de a obţine roluri grele. Chamberlain a luat atunci un alt manager care l-a reintrodus pe firmament. Cu toate acestea, a decis să îl lase pe Rabbett în Hawaii şi să se mute înapoi în California.  De la întoarcerea în SUA, Chamberlain a fost un puternic susţinător al drepturilor LGBT.

”Descopăr în zilele mele cum este să fiu eu însumi. Am venit dintr-o familie în care toţi ne prefăceam că suntem perfecti. Ne-am jucat reciproc jocul de perfecţiune. Dar tocmai în ultimii ani, am simţit această minunată libertate de a fi cu adevărat ... doar eu însumi”, spunea actorul într-un interviu.

Serialul Pasărea spin a redat  povestea tragică a relaţiei dintre personajul lui Chamberlain şi „Meggie Cleary” (Rachel Ward). Îndrăgostit până peste cap de frumoasa Meggie, "Ralph de Bricassart" trebuie să aleagă în cele din urmă între dragoste şi religie.  Prestaţia sa din faimoasa producţie i-a adus lui Chamberlain un Glob de Aur , iar drumul i-a fost deschid pentru alte producţii de succes, cum ar fi „Shogun” şi „Contele de Monte-Cristo”.

Richard Chamberlain are astăzi o avere de peste 20 de milioane de dolari. 

 

Comentarii

Modifică Setările