Royals

Ducii de Cambridge, păziţi de 1000 de poliţişti în Pakistan. Pericolele la care se expun Kate şi William în "Raiul teroriştilor"

Ducii de Cambridge, păziţi de 1000 de poliţişti în Pakistan. Pericolele la care se expun Kate şi William în "Raiul teroriştilor" camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

În cursul zilei de ieri, Kate Middleton şi Prinţul William şi-au început “cel mai complex turneu regal de până acum”, conform celor declarate de Palatul Buckingham. Însă vizita lor de cinci zile în “Paradisul teroriştilor” vine la pachet cu numeroase măsuri stricte de securitate şi logistică.

Nu mai puţin de 1.000 de poliţişti au fost delegaţi începând de ieri să asigure securitatea unuia dintre cele mai îndrăgite şi mai importante  cupluri din lume. Ducele şi Ducesa de Cambridge şi-au început, pe 14 octombrie, turneul lor regal din Pakistan, zonă cunoscută ca “Raiul teroriştilor”.

Timp de 13 ani niciun membru marcant din familia regală britanică n-a mai călcat în Pakistan tocmai din cauza reputaţiei proaste pe care o are ţara islamică. Ultimii care au vizitat-o au fost Prinţul Charles şi Camilla, în 2006, care şi-au asumat atunci riscul de-a se afla pe un teritoriu periculos.

Kate şi William au ajuns ieri în Pakistan

Purtătorul de cuvânt al tânărului cuplu regal a descris călătoria acestora ca fiind “cel mai complex turneu regal de până acum al Ducilor de Cambridge, având în vedere măsurile logistice şi de securitatea luate”.      

De ce e nevoie de atâta securitate, la ce se expun Kate şi William?

Talibanii au obţinut controlul în partea de nord a ţării, în ultimii ani, iar acest lucru i-a determinat pe extremişti să comită atacuri teroriste, care s-au lăsat adesea cu asasinări sau sinucideri. De pildă, în 2008, o bombă amplasată la hotelul Marriott din Islamabad a omorât 54 de persoane. A fost locul în care echipa de comunicare regală se întâlnise cu jurnaliştii britanici pentru a oferi detalii cu privire la vizita lui Charles şi a Camillei din urmă cu doi ani. Nimeni nu-şi doreşte ca un asemenea incident sângeros să se repete, motiv pentru care Ducii de Cambridge sunt păziţi mai bine ca niciodată.  

Totuşi de ce s-au dus Kate şi William în Pakistan? În mare, pentru a susţine legătura indiscutabilă dintre cele două popoare şi ca să abordeze subiecte delicate precum fundamentalismul islamic.

William (37) şi Kate (37) îşi doresc să evidenţieze legătura culturală dintre cele două ţări, având în vedere realitatea zilelor noastre – mai mult de 1,5 milioane de oameni din Marea Britanie au origini pakistaneze.

Cei doi soţi se află, în acest moment, pentru prima dată în Pakistan, vizita lor începând ieri, 14 octombrie, şi încheindu-se pe 18 octombrie. Nu se cunosc multe detalii despre vizita de cinci zile a Ducilor de Cambridge, iar motivul invocat de secretarul de presă regal este tocmai grija sporită de a nu-i pune sub nicio formă în pericol pe cei doi membri marcanţi ai monarhiei britanice.  

Pentru mai multe imagini din turneu regal din Pakistan, urmăreşte GALERIA FOTO!

foto - Profimedia

Modifică Setările