Interviu

EXCLUSIV Cătălin Botezatu: „Cea mai frumoasă amintire din copilărie se leagă de bunicii mei“

EXCLUSIV Cătălin Botezatu: „Cea mai frumoasă amintire din copilărie se leagă de bunicii mei“

Este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri din România, este în juriul „Bravo, ai stil“ şi este recunoscut la nivel mondial, participând la mai multe festivaluri de modă din întreaga lume.

Cătălin Botezatu, căci despre el este vorba, ne-a răspuns la câteva întrebări legate de perioada sărbătorilor de iarnă şi ne-a dezvăluit care sunt cele mai frumoase amintiri ale lui.

Cum a fost anul 2018 pentru tine, din punct de vedere profesional şi sentimental?

Excelent. 2018 a fost un an foarte bun pentru mine, din toate punctele de vedere. Profesional am realizat tot ce mi-am propus, ceea ce mă bucură foarte mult. Anul acesta este unul în care munca a fost, de altfel, în prim plan. Am muncit foarte mult, cu drag şi din drag, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Sentimental stau bine şi îmi doresc să fie şi mai bine.

Care a fost cel mai frumos moment trăit de tine în acest an?

Au fost multe! Cele mai frumoase momente din viaţa mea, după cele din familie, aşa cum poate fiecare dintre noi avem şi le păstrăm bine în suflet, ca pe adevărate comori, sunt reuşitele mele profesionale. Sunt pasionat de munca mea, iar oamenii care sunt în jurul meu sunt minunaţi.

Cât ai cheltuit pe cadourile de Crăciun?

Eh, nu-i frumos să dezvălui astfel de secrete ale Moşului. Glumesc! Serios acum, am încercat să găsesc cadouri potrivite pentru toţi ai mei şi nu am acordat foarte multă atenţie bonului. Vă mărturisesc că nu arunc cu banii pe fereastră, dar nici nu fac rabat dacă ştiu că pot fi un Moş Crăciun bun pentru cei dragi.

Ce ai primit de la Moş Crăciun?

Nu am fost niciodată un copil care să-i scrie Moşului şi care să aştepte ceva anume. Acum, însă, lucrurile stau altfel. Singurul lucru pe care mi-l doresc este să fiu sănătos, pentru că ştiu că, dacă sunt sanatos, pot face tot ceea ce mi-am propus, iar job-ul meu, proiectele mele sunt extrem de importante şi-mi doresc să le duc la bun sfârşit.

În al doilea rând, îmi doresc să primesc măcar un sfert din câtă iubire sunt în stare şi ofer eu. Acestea sunt cadourile pe care ipoteticul Moş Crăciun mi le poate oferi.

În familia ta încă există tradiţia cu Moş Crăciun?

Cred că fiecare dintre noi crede sau îşi doreşte să creadă că există Moş Crăciun şi ştiţi cum este, dacă îi doreşti ceva, se poate materializa într-un fel sau altul.

Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de Crăciun?

Cea mai frumoasă amintire din copilăria mea, categoric, se leagă de bunicii mei, de Crăciunul făcut cu familia, alături de bunici, perioada în care se găteau numai bunătăţuri. Îmi amintesc casa noastră care mirosea mereu a prăjituri, a cozonaci, îmi amintesc de efervescenţa familiei, din partea mamei mele, o familie numeroasă, în care fiecare făcea ceva şi, non-stop, de dimineaţa până seara, înainte şi după Crăciun, se auzea muzică, se cânta, veneau colindători. Erau nişte sărbători superbe.

Îmi aduc aminte că am prins sărbători de iarnă în care nămeţii erau cât casa şi se mergea prin nişte tuneluri de zăpadă, ceea ce mă amuza fantastic. Apoi, aşteptam cu nerăbdare să merg să colind, să primesc covrigi, fructe, bineînţeles şi, fără lipsă de impocrizie, bani. Seara îmi făceam monetarul, pentru că ştiam că de banii strânşi trebuia să-mi cumpăr ceva ce-mi doream la momentul acela, deşi am avut şansa ca părinţii mei să-mi poată oferi absolut totul. 

Unde petreci Revelionul?

Mă îmbarc pe unul dintre cele mai mari vase de croazieră din lume, Celebrity Silhouette, care este şi cel mai fashion vas de croazieră, cu destinaţia Caraibe. Îmi voi petrece Revelionul împreună cu un grup mare de prieteni, 15, în Caraibe. 

Care este rolul pe care îl interpretezi în programul de Revelion de la Kanal D?

Sceneta din anii ’80, „Să vă fac bon”, după Saşa Georgescu. Eu şi colega şi prietena mea Raluca Bădulescu preluăm rolurile marilor actori Mihai Fotino şi Ileana Stana Ionescu, interpreţii de drept ai scenei, şi cred că a ieşit o treabă bună. Cert este că noi ne-am implicat total în realizarea acestui material care sperăm să vă placă. Revelionul Kanal D va fi unul foarte bun, încărcat de umor, muzică şi voie bună. Nu-l rataţi, este genial. În plus, tot în seara de 31 decembrie, începând cu ora 20.00, dăm startul noului sezon „Bravo, ai stil!”, aşa că fiţi pe fază.

Profiţi din plin de perioada sărbătorilor şi apoi intri la dietă sau eşti cumpătat?

Niciodată nu am făcut excese, indiferent de perioadă, dar vă asigur că voi gusta din tot ceea ce-mi va face cu ochiul.

Ce aşteptări ai de la anul care vine?

Nu am aşteptări. Îmi doresc să fiu sănătos, ca să pot munci, să-mi duc la bun sfâşsit proiectele. Dacă am sănătate, îmi pot realiza visele, cu siguranţă.