Royals

Fotografii istorice cu Regele Mihai şi Prinţul Philip de acum 90 de ani

Fotografii istorice cu Regele Mihai şi Prinţul Philip de acum 90 de ani camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Odată cu moartea ultimului monarh al României, Majestatea Sa Regele Mihai I, au ieşit la iveală şi o serie de fotografii din copilăria sa, alături de nimeni altul decât Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.  Cei doi au petrecut momente frumoase împreună în copilărie şi în adolescenţă atât în România, la Constanţa, Sinaia, dar şi în Italia, fiind de aceeaşi vârstă, născuţi în 1921.

Fotografiile fac parte din arhiva Casei Regale a României şi au fost publicate de Principele Radu al României.

Să ne amintim care este legătura dintre Casa Regală a României şi cea a Marii Britanii! Regina Victoria a Marii Britanii a fost stră-străbunica Regelui Mihai al Românie, astfel Regele Mihai al României a fost verişor îndepărtat al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi al soţul acesteia, Prinţul Philip, în vârstă de 96 de ani.

Conform Historia, Casa Regală din România şi cea din Marea Britanie au legături de rudenie din 1914. Atunci începea domnia Regelui Ferdinand de Hohenzollern. El era căsătorit cu Maria, Principesă de Edinburgh, care a devenit Regină a României. De aici încep alianţele de rudenie dintre cele două Case Regale, română şi britanică. Regina Maria a  fost fiica ducelui Alfred de Saxa Coburg şi Gotha, cel de-al doilea fiu al Reginei Victoria. Mama Reginei Maria  a fost Ducesa Maria Alexandrovna, fiica Ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei. Maria este nepoata Regelui Edward al VII-lea, care a fost fratele tatălui său.  Edward a fost al doilea la succesiunea tronului ocupat de Regina Victoria, în timp ce Alfred era abia al patrulea.

Foto: Arhiva Casei Regale a României

Modifică Setările