News

Leonard Miron: "Anul trecut, în luna august, am fost diagnosticat cu cancer pancreatic" VIDEO

Leonard Miron: "Anul trecut, în luna august, am fost diagnosticat cu cancer pancreatic" VIDEO

Se bucură de viaţă la fel cum a făcut-o întotdeauna, dar în spatele zâmbetului său duce o luptă acerbă.

În scurta lui vizită în România, când şi-a serbat în avans schimbarea prefixului, Leonard Miron (50) i-a acordat un interviu în exclusivitate Oanei Turcu, căreia i-a mărturisit unul dintre cele mai delicate secrete: "Anul trecut, în luna august, am fost diagnosticat cu cancer pancreatic. Foarte puţini au ştiut, şi Miguel a aflat destul de târziu şi atunci am decis cu el că este un lucru personal şi că este mai bine, din superstiţie sau din felul în care este el educat, că e mai bine să rămână între noi." 

Întrucât şi mama sa a suferit de aceeaşi boală, Leonard Miron a decis să ia măsuri din timp. "Am luat decizia să vedem ce putem face. Norocul a fost că poziţia tumorii a fost favorabilă, dimensiunea era extraordinar de mică. Eu am depistat-o întâmplător, pentru că mă îngrăşam foarte mult, mă îngraş fără să mănânc foarte mult şi atunci am făcut nişte teste", a dezvăluit el la Antena Stars.

"Primul lucru pe care noi am decis să-l facem a fost să încep să lucrez cu un psiholog, pentru că evident că eu am căzut foarte mult. Cel mai bun medicament care luptă împotriva bolii ăsteia este creierul tău şi puterea ta de a lucra cu el. Stau acum şi mă gândesc şi mă bucur că am acceptat ideea de-a lucra la nivel psihic întâi, până să iau alte decizii medicale, pentru că nu ştiu dacă în septembrie anul trecut aş fi fost capabil să vorbesc de faptul că am cancer pancreatic aşa cum o fac acum. De la început am refuzat ideea de chimioterapie, de radioterapie, că m-am speriat de efecte. Şi am descoperit că există o metodă foarte nouă, care se numeşte cyberknife, care dă rezultate foarte bune pe cancerul cerebral şi de prostată şi care la nivelul cancerului de pancreas este la stadiul de încercare. Am avut intervenţia pe 20 noiembrie şi a trebuit să aştept până la începutul lui februarie, când am făcut testele şi bat în lemn, au ieşit bine.

Modifică Setările