Ce carte de tarot corespunde fiecărei zodii și ce mesaj îți transmite aceasta

12 aprilie, 2024

Te-ai întrebat vreodată care carte de tarot se potrivește cel mai bine personalității tale? Semnul tău zodiacal ar putea fi un indiciu.

Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg

Lumea subtilă ni se poate dezvălui sub diverse forme. Cert este că tarotul este o adevărată artă, o metodă ezoterică de descifrare a personalității, nu numai o formă de divinație, cum îl cunosc cei mai mulți.

Există câteva lucruri exacte în tarot. Mai precis, două tipuri de arcane: arcanele majore și arcanele minore. Dar și corespondența între cărțile de tarot și fiecare zodie în parte.

Trebuie precizat că cele mai populare seturi de tarot sunt Tarotul de Marsilia, considerat cel mai precis, și Tarotul Rider Waite, cel mai popular de altfel, întrucât are imaginile cele mai explicite.

Iată ce carte de tarot reprezintă fiecare zodie. Este o adevărată călătorie mistică. Se referă la energia fiecărei zodii și acest lucru este unul fix în tarot. 

Berbecul este reprezentat de Împărat

Cartea de tarot Împăratul jpg

Acest semn zodiacal ține mult la cercul său intim de prieteni. Este loial și alături de cei dragi. Reprezentat de Împăratul din tarot, Berbecul se poziționează mereu în postura de lider, de factor decizional. Deschide zodiacul și caută respectul celorlalți și se bucură de autoritate. Când dai de această carte într-o etalare de tarot, un aspect important este faptul că amintește de energia Berbecului.

Taurul este reprezentat de Papa, Marele Preot sau Hierofantul

Cartea de tarot Papa sau Hierofantul jpg

Nativul Taur este întotdeauna deschis pentru a învăța și dobândi cunoștințe de la alte persoane, energia Papei reprezintă capacitatea lor de a explora lucruri noi și de a asculta oameni care îi vor ghida prin noi experiențe.

Gemenii sunt reprezentați de energia cărții de tarot Îndrăgostiții

Cartea de tarot Îndrăgostiții jpg

Nicio altă carte din tarot nu ilustrează mai bine energia Gemenilor. Un semn zodiacal puternic, axat pe comunicare și socializare, este reprezentat de energia din tarot a Îndrăgostiților, doi oameni cu gândul mereu la iubire, la distracție, la socializare. Această carte a mai fost catalogată de experți tarologi și un simbol al căderii din Rai. Este arhicunoscută energia ambiguă a Gemenilor, semne de aer cu o dualitate uimitoare, care poate ieși la suprafață în funcție de persoanele cu care au de a face și de conjuncturi. Este stabilit ca fiind unul dintre cele mai nestatornice și infidele semne zodiacale.

Racul este reprezentat de Carul de Triumf sau Șaretă

Termenii diferă în funcție de pachetul de cărți ales

Cartea de tarot Șareta jpg

În ciuda faptului că este vorba de un semn zodiacal emoțional, Racul se pricepe de minune să-și urmărească obiectivele, să ascensioneze, să meargă tot înainte. Ghidat de energii superioare aflate în dualitate, bine-rău, alb-negru, asemeni cailor sau figurilor reprezentate în cartea de tarot Șareta, Racul face față obstacolelor și merge pe drumul său. Carul de triumf reprezintă abilitatea Racului de a înainta în siguranță înspre succes, neperturbat.

Leul este reprezentat de energia Forței

Cartea de tarot Forța jpg

Acest semn curajos și puternic este reprezentat de Forță. Nativul Leu se poate reinventa și se poate mândri cu capacitatea sa de refacere, în ciuda oricărui obstacol, știind întotdeauna că este capabil să lupte pentru credințele sale sau să-și apere poziția.

Energia zodiei Fecioară este reprezentată de Eremit

Cartea de tarot Eremitul jpg

Este înțeleptul care reflectă mereu la trecut, care învață din greșelile sale, care caută întotdeauna să se perfecționeze. Partea stângă în cărțile de tarot semnifică întotdeauna trecutul și lecțiile acestuia. Eremitul este starea aceea când te gândești și știi ce ai de făcut pentru a fi mai bun în viitor. Asta face și Fecioara, celebră pentru perfecționismul său. Indiferent de dificultățile trecutului, are capacitatea de a o lua mereu de la 0, fără frică, doar cu și mai multă înțelepciune: învață din greșeli.

Balanța este reprezentată, evident, de energia cărții Justiția

Cartea de tarot Justiția jpg

Balanța se confruntă mereu cu o decizie când vine vorba de a face alegerea potrivită, balansând între emoție și rațiune. Justiția îi reprezintă în cărțile de tarot, amintindu-le că există întotdeauna o modalitate de a ajunge la un echilibru în viața lor.

Misteriosul Scorpion este ghidat de cartea de tarot Moartea

Cartea de tarot Moartea jpg

Atenție, moartea în tarot nu este moarte la propriu, ci simbolizează transformarea majoră, punctul acela al vieții în care ești nevoit să te transformi. Te metamorfozezi în cea mai bună variantă a ta, varianta de care ai nevoie pentru a merge mai departe. Semnul Scorpion este asociat cu Hades, zeul morții și rege al lumii interlope. Scorpionul este misterios, seducător și puternic, la fel era cunoscut și Hades. La fel ca Scorpionul, Hades a fost adesea neînțeles, arătând loialitate și angajament.

Mai multe pentru tine...

Scorpionii nu sunt deloc străini de schimbări și transformări. Moartea este cartea de tarot perfectă pentru ei, deoarece ei pot renaște și pot începe din nou în orice aspect al vieții lor, indiferent cu ce se confruntă.

Săgetătorul se află sub energia cărții de tarot Temperanța

Cartea de tarot Temperanța jpg

Săgetătorul nu are nicio dificultate în a găsi o cale de ieșire dintr-o situație dificilă. El este înzestrat cu Temperanță cu răbdare. Îl va ajuta mereu să ia decizia corectă și să gândească calm, în ciuda oricărei furtuni care are loc în viața sa.

Capricornul se află sub energia cărții de tarot Diavolul

Cartea de tarot Diavolul jpg

În tarot, Diavolul este echivalentul toxicității. Diavolul nu este neapărat o carte negativă pentru Capricorni. Această carte de tarot reprezintă nevoia lor de a-și înfrunta sinele-umbră și de a-și extinde latura spirituală, transformându-se și trecând prin orice gânduri sau situații negative, dar dându-le încrederea de a continua.

Vărsătorul se află sub energia cărții de tarot Steaua

Cartea de tarot Steaua jpg

Steaua mai este numită și Raiul. Vărsătorii sunt oricum niște nativi veniți parcă din alte tărâmuri. Au o înțelepciune specifică. Buni ascultători, îi ajută pe cei dragi să vadă lumina de la capătul tunelului în momentele grele. Steaua reprezintă capacitatea Vărsătorului de a ghida oamenii, dându-le speranța într-un viitor luminos și bun. Vărsătorul dăruiește din prea plinul său, așa cum se vede și în cartea Steaua. Varsă din el, se dăruiește!

Peștii sunt reprezentați de cartea Luna

Cartea de tarot Luna jpg

O carte misterioasă, asociată cu secretele, cu neliniștea. Peștii sunt semne zodiacale intuitive și emoționale. Sunt conectați la Lună și la fazele ei. Sunt captivi emoțiilor care uneori îi copleșesc! Tocmai de aceea, această carte le descrie cel mai bine personalitatea.

Foto: Pixabay



Recente pe Ok! Magazine

prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg