Cum poţi să-ţi suplimentezi veniturile în timpul studenţiei
Fără doar şi poate, cursurile online sunt solicitante, însă te şi plasează într-o zonă de confort pe care e greu să o depăşeşti, mai ales în contextul dat.
Restricţiile şi limitările aduc de multe ori frustrări, ceea ce este absolut firesc, mai ales dacă eşti o fire sociabilă pentru care ieşitul în oraş era o necesitate. Psihologii spun că atunci când un individ este privat de o plăcere sau nevoie, va încerca un exerciţiu de substituire, un surogat. Cumpărăturile online reprezintă o astfel de compensaţie, care nu este neapărat nocivă dacă înainte să dai click pe butonul „Trimite” te vei întreba dacă acel obiect pe care eşti pe punctul de a-l achiziţiona chiar îţi este necesar.
În orice caz, decât să devii tentat de un viciu, o alegere mult mai înţeleaptă este aceea de a face shopping online. Însă, există o problemă pe care este imposibil să nu o conştientizezi: lipsa banilor. Studenţia e o perioada extraordinară, însă presupune foarte multe cheltuieli. Cărţile, xeroxurile, obiectele de papetărie, device-urile electronice, chiria, hainele şi traiul de zi cu zi presupun alocarea unui buget consistent, iar dacă nu există posibilitatea de a fi susţinută de acasă, lucrurile se complică în mod semnificativ.
Dacă vrei să îţi suplimentezi veniturile, însă fără a forţa nota şi a-ţi neglija şcoala, poţi încerca câteva modalităţi de a-ţi defini independenţa. Este esenţial să te forţezi pentru a nu ajunge la epuizare fizică şi psihică, într-o zonă de surmenaj din care va fi greu să ieşi.
Iată ce ai putea face pentru a câştiga bani în mod eficient într-un timp scurt:
Machiaje profesionale
Dacă ai aptitudini pentru domeniul beauty, ar fi păcat să nu îl valorifici. Dacă faci parte din acea categorie de fete autodidacte care reuşesc să reproducă un machiaj pe baza unui tutorial, atunci probabil ai un simţ estetic peste medie. În această perioadă există şi cursuri de perfecţionare şi masterclass-uri dedicate anumitor tehnici sau machiaje pe care ai putea să le urmezi, mai ales că preţurile sunt semnificativ mai mici faţă de anul trecut şi vei beneficia şi de o reducere ca studentă. E drept, va trebui să munceşti mult, să îţi faci un portofoliu, să foloseşti eficient reţelele de socializare pentru a te promova, însă cu preţuri sub nivelul pieţei şi calitate vei reuşi în scurt timp să atragi cliente.
Acum e o perioadă delicată, nu mai sunt prea multe evenimente, însă lucrurile vor reveni la normalitate. O soluţie ar fi să-ţi trimiţi apoi portofoliul cât mai multor studiouri foto, pentru a obţine o colaborare. Foarte multe persoane apelează la profesionişti pentru a imortaliza amintiri într-un decor superb, pentru portrete, scene de familie, iar cele mai bune asigură şi servicii de înfrumuseţare, ba chiar recuzită. Dacă ţi se pun la dispoziţie produsele, investeşte semnificativ în pensule machiaj, căci aplicarea fondului de ten, a fardului şi a rujului nu poate fi realizată oricum pentru ca rezultatul să fie unul reuşit, iar blending-ul (întinderea fardului pe pleoapă şi combinarea armonioasă a culorilor), impecabil.
Meditaţii online
Dacă ai tact pedagogic, cunoşti o limbă străină, eşti pasionată de gramatica limbii române sau matematica a fost fascinantă şi provocatoare pentru tine, te poţi înscrie în mai multe grupuri online şi platforme specializate pentru a face meditaţii. În această perioadă, elevii au nevoie de suport suplimentar, iar acesta nu poate fi oferit mereu de către părinţi.
Dacă urmezi şi o facultate de profil, cu atât mai mult ar trebui să fii motivată şi să profiţi de cunoştinţele tale. În plus, satisfacţiile imediate, nu doar banii, vor reprezenta imbolduri pentru a continua. În ultimii ani, părinţii preferă meditatori tineri pentru copiii lor, oameni entuziasmaţi care valorifică cele mai moderne metode de predare, astfel încât o anumită materie să fie percepută de beneficiar ca o reală plăcere.
Indiferent de modalitatea aleasă pentru a câştiga bani în studenţie, un lucru este cert: va fi nevoie să te disciplinezi, să te responsabilizezi şi să îţi asumi cu multă dedicare fiecare proiect în parte.
Sursă foto: pexels.com
Acest articol conţine elemente publicitare.