Cum te ajută un card de debit sau credit atunci când călătorești în afara țării

22 iunie, 2022
Credius okmagazine ro jpg

Instrumente de plăți tot mai des utilizate offline și online, cardurile de debit și cele de credit sunt de mare ajutor pentru a înlocui cash-ul.

Ai bani oricând la dispoziție, în siguranță, în limita sumei disponibile în contul respectiv. Cu o istorie de mai mult de o jumătate de secol, cardurile bancare au evoluat mult la partea de securitate, pe măsură ce au devenit tot mai populare la nivel internațional. Acum, cardurile sunt în mod standard contactless, permițând tranzacții chiar și fără atingere.

De asemenea, unele ATM-uri permit retragere cash fără a introduce cardul în aparat, ci doar prin simpla apropiere. Mai nou, băncile au lansat chiar carduri virtuale, care nu mai au forma fizică și care sunt destinate exclusiv folosirii pe internet. Pentru siguranță la plăți online, în Uniunea Europeană se folosesc tranzacțiile autorizate prin dublă metodă (parolă statică plus cod transmis prin SMS) ori autorizate printr-o aplicație instalată pe smartphone, unde se folosește de obicei amprenta personală.

În prezent, nu ai nevoie neapărat de un card de credit pentru a folosi bani împrumutați. Poți alege credit rapid direct pe card, adică un credit online contractat de la un IFN, cu aprobare foarte rapidă și cu birocrație minimă. Banii sunt virați în contul bancar specificat de tine, asociat desigur cardului tău.

Când călătorești în afara țării, cardul îți poate fi de mare ajutor, dincolo de toate facilitățile clasice pe care le ai în țară. Nu mai ai grija cash-ului în moneda locală, poți face plățile cu cardul la orice comercianți, iar schimbul valutar se face automat. De asemenea, dacă totuși ai nevoie de numerar, poți retrage bani de la ATM direct în valuta respectivă. Eviți așadar riscurile legate de casele de schimb valutar, unde ai putea avea un curs valutar foarte nefavorabil sau alte capcane pentru turiști...

Dacă ai un card de tip Gold sau cu alte facilități VIP, ai probabil acces în lounge-uri speciale pe aeroport și alte facilități premium. Spre exemplu, poate fi vorba de asigurare gratuită de călătorie în străinătate, dar și de bani de urgență în situația nedorită în care pierzi cardul în afara țării. Într-un astfel de scenariu, suni la un anumit număr de telefon, soliciți cash de urgență și îi poți ridica de la ghișeul unei bănci locale.

Unele persoane folosesc cardurile de credit nu neapărat pentru apelarea la finanțare, ci mai degrabă pentru a avea un statut special în relația cu anumite unități de cazare sau companii de închiriere mașini, care solicită cardul de credit drept garanție.

Este de preferat ca atunci când pleci în străinătate să ai cu tine nu doar cardul de debit, ci și un smartphone sau un laptop conectat la internet. Vei putea accesa mobile banking / internet banking pentru a controla cât mai bine tranzacțiile cu cardul și eventuale operațiuni necesare. Încă un aspect important: chiar și când călătorești, poți seta să primești avertizări pe telefonul mobil sau / și pe email cu privire la orice tranzacție efectuată cu cardul tău de debit sau credit.



Recente pe Ok! Magazine

Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg
5 stiluri de design care se potrivesc perfect cu o bucătărie open space jpg
Ghid de intretinere pentru prelungirea vietii masinii de spalat jpg
Cum să alegi aparatul de vidat potrivit pentru nevoile tale jpg
Cum să îți planifici călătoria perfectă cu ajutorul unui serviciu de închirieri mașini jpg
okaymagazine ro friteuza cu aer cald  jpg
Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (1) jpg