Case Regale

Margareta, Custodele Coroanei Române, despre naşul ei, Prinţul Philip: "Am amintiri frumoase, din copilărie şi de când am fost puţin mai tânără"

Margareta, Custodele Coroanei Române, despre naşul ei, Prinţul Philip: "Am amintiri frumoase, din copilărie şi de când am fost puţin mai tânără" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Toată lumea cunoaşte legătura de rudenie dintre Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi Prinţul Philip, regretatul soţ al Reginei Elisabeta a II-a.

Prinţul Philip, născut în Grecia, la Corfu, este văr primar cu bunica Margaretei şi mama Regelui Mihai, Regina mamă Elena, născută la Atena. 

"Principele Philip şi Regele Mihai, născuţi în acelaşi an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale române. După dispariţia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească", se arată într-un comunicat al familiei regale române. 

"El şi cu bunica mea sunt rude. A fost un mentor frumos. Am amintiri frumoase, din copilărie şi de când am fost puţin mai tânără. Am amintiri foarte frumoase toată viaţa", a declarat şi Principesa Margareta pentru Agerpres.

Prinţul Philip şi Regele Mihai s-au născut în acelaşi an, 1921, şi obişnuiau să petreacă împreună vacanţele de familie, în copilărie. Fotografii cu aceştia pe plaja din Constanţa sau la Sinaia, făcute publice de Casa regală română, demonstrează acest lucru.

La rândul său, nepotul Regelui Mihai, Nicolae al României, are amintiri legate de Prinţul Philip: "Sunt profund îndurerat de vestea plecării în eternitate a Alteţei Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg, la naştere prinţ al Greciei şi al Danemarcei, rudă de sânge, prin bunicul meu, Regele Mihai al României. În memoria mea este extrem de viu momentul de acum 21 de ani când, împreună cu părinţii şi cu sora mea, am fost invitaţi la prânz, de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Castelul Windsor. Cred că, după momentul trăit în 1992 în România alături de bunicul meu, atunci am realizat dimensiunea familiei noastre şi conexiunile ei. Pot spune că am trăit revelaţia rădăcinilor familiei mele şi a legăturilor de rudenie la vârful monarhiilor europene. Dumnezeu să-l odihnească în Împărăţia Sa!"

Comentarii

Modifică Setările