Case Regale

Nicolae al României a reintrat în graţiile Familiei Regale? Fostul Principe a mers în vizită oficială în Germania

Nicolae al României a reintrat în graţiile Familiei Regale? Fostul Principe a mers în vizită oficială în Germania camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Fostul principe pare să-şi continue rolul pe care-l avea odată, ca membru cu drepturi depline al Casei Regale.

De când s-a căsătorit cu Alina-Maria Binder şi, recent, a recunoscut paternitatea fetiţei sale cu Nicoleta Cîrjan, Nicolae al României are o agendă socială încărcată, cu prezenţe la lansări, evenimente culturale şi umanitare, exact ca pe vremea când era Principe.

E-adevărat că şi în perioada sa de excludere a continuat să activeze în zona socială, dar ultima sa călătorie externă, "în scopul dezvoltării relaţiilor culturale şi economice dintre România şi Germania", trădează o agendă oficială.

Practic, în perioada 16-18 iulie 2019, Nicolae al României a întreprins o "vizită cu caracter public", aşa cum se arată în comunicatul publicat pe site-ul său oficial, care a vizat "relaţia cu diaspora" prin prezentarea unor "obiective strategic" precum "cunoaşterea comunităţilor de saşi care au emigrat în perioada comunistă, dar şi a românilor care au emigrat în Germania în ultimii ani, şi crearea unui context favorabil pentru realizarea de proiecte dedicate românilor din diaspora, prin stabilirea unui dialog activ cu reprezentanţii diplomaţiei române din Germania, dar şi cu oficialităţile germane, membri ai unor instituţii de interes naţional, pentru promovarea imaginii României şi pentru stabilirea unei punţi între cele două ţări."

Şi, privind la fotografiile din timpul vizitelor la Consulatul Român de la Bonn, la Castelul Marksburg din Braubach (sediul de bază al Societăţii de Patrimoniu Naţional pentru Conservarea şi Consolidarea Clădirilor Istorice din Germania), la reşedinţa Prinţului Maximilian zu Bentheim-Teklenburg (preşedintele organizaţiei), din Rheda-Wiedenbrück, şi la Winklerswurst, fabrica alimentară a unui român originar din Transilvania, credem că Nicolae al României şi-a reluat, într-adevăr, atribuţiile de principe. Cum altfel s-ar putea explica acest caracter oficial al vizitei sale în Germania?

Ne bucurăm dacă, într-adevăr, Nicolae al României a făcut, în sfârşit, pace cu Familia Regală şi dacă i s-a permis acestuia reluare atribuţiilor ce-i reveneau odată. În definitiv, el este singurul moştenitor masculin al Casei Regale române, tânăr, energic şi foarte popular în rândul tinerilor.

Modifică Setările