News

O mai ştii pe Dana Deac? Supravieţuitoare a unui cancer agresiv, jurnalista a revenit pe micile ecrane VIDEO

O mai ştii pe Dana Deac? Supravieţuitoare a unui cancer agresiv, jurnalista a revenit pe micile ecrane VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 12 poze

Realizatoarea de televiziune s-a întors cu o nouă emisiune la TVR1.

Cunoscută pentru investigaţiile de televiziune încă de pe vremea televiziunii Tele 7abc, realizator al emisiunilor de investigaţii jurnalistice "Cutia neagră", "60 de minute cu Dana Deac", gazdă ani la rand a "Cafelei cu Sare", prezentator TV, moderator, fost director al TVR1,  Dana Deac este un jurnalist complet.

Dacă mult timp n-aţi mai văzut-o pe micile ecrane este pentru că o boală cruntă i-a pus mari piedici, însă nu suficient de mari pentru a nu le depăşi. O cumpănă uriaşă, numită cancer, care a recidivat nu o dată, ci de 5 ori, despre care Dana Deac a avut curajul să vorbească deschis. La finalul lui 2017, aceasta a fost supusă unui tratament extrem de dur, în Turcia, iar luna viitoare ar trebui să meargă din nou, să vadă dacă a scăpat de cancer.

“Sunt unul dintre oamenii care au o istorie plină de lupte, înfrângeri şi victorii, dar fără să fi caştigat bătălia în mod definitiv”, scria ea pe blogul său, danadeac.com. "Când eşti pe micul ecran, viaţa ta nu-ţi mai aparţine în totalitate. Eşti expus şi acest fapt vine la pachet cu notorietatea. Cancerul meu în formă de fluture ar fi fost cunoscut doar de cei apropiaţi mie. Campania declanşată în presă pentru a fi ajutată finaciar, suportul primit din partea Fundaţiei Renaşterea au contat extrem de mult pentru însănătoşirea mea. Ce a urmat de atunci ţine de o istorie personală pe care am împărţit-o cu tot atâţia îngeri, aşa îmi place mie să le spun, dar şi cu tot atâţia detractori. Am trecut prin multe în aceşti zece ani. Dar retragerea mea nu a fost totală. Nu am răspuns niciodată cu aceeaşi monedă celor ce mi-au produs suferinţă. Încercările prin care am trecut m-au înţelepţit. Mi-au arătat adevărata valoare a vieţii. Sunt unul din oamenii care au o istorie plină de lupte, înfrângeri şi victorii, dar fără să fi caştigat bătălia în mod definitiv."

Iar bătălia ei a inspirat-o să realizeze o emisiune despre bine, cumva pentru a mulţumi pentru binele primit, dar şi pentru  a le arăta altora exemple de dăruire şi generozitate. Aşa a luat naştere emisiunea "Bine faci, bine găseşti!", cu personaje centrale ca Regina Maria, Prinţul Charles şi Custodele Coroanei Margareta a României, oameni care au făcut acelaşi exerciţiu al binelui şi care au schimbat comunităţi, inspiraţi fiind de membrii familiilor regale.

„Ideea mea a fost ca, dincolo de emisiunile de divertisment, inclusiv social, cum este producţia care ajunge să construiască nişte case celor care le scriu, să avem o producţie dedicată binelui pe care puţini oameni îl fac, dar îl fac, dar nu au loc nici în ştiri şi nici în alte programe. Eu am pornit o căutare a celor care fac bine şi mă încăpăţânez să îi arăt la televizor. Iar acest demers l-am început cu exemple din familiile regale", ne spune realizatoarea emisiunii.

"Prima călătorie în căutarea binelui a început la Pelişor, cu povestea Reginei Maria, şi contituat la Viscri, satul-reper pentru binele pe care fiecare îl face pentru comunitatea în care trăieşte. Traseul binelui a ajuns la Costeşti şi apoi la Buftea, pentru a o cunoaşte pe Petruţa Stănescu şi Asociaţia Hercules. Timp de 30 de ani, Custodele Coroanei Margareta a României a construit modele de implicare şi generozitate prin Fundaţia Regală Margareta, Crucea Roşie şi numeroasele patronaje oferite organizaţiilor româneşti. Marţi, la 18.35, am aflat răspunsul Majestăţii Sale la întrebarea: ce moştenire lăsaţi poporului român?"

Vezi mai jos integral prima ediţie a emisiunii "Bine faci, bine găseşti!", de la TVR1.

Modifică Setările