Case Regale

Regina Elisabeta are un copil preferat. Care dintre cei patru moştenitori ai ei şi-ai lui Philip este slăbiciunea ei?

Regina Elisabeta are un copil preferat. Care dintre cei patru moştenitori ai ei şi-ai lui Philip este slăbiciunea ei? camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

În public, familia regală apare ca unită şi foarte apropiată.

În realitate, aceste relaţii de familie nu sunt chiar atât de strânse, după cum am mai scris aici, în repetate rânduri. Ba mai mult, se merge până acolo încât cuplul regal Elisabeta şi Philip au slăbiciuni pentru unii dintre cei patru copii ai lor şi relaţii mai tensionate cu ceilalţi.

Dacă seniorul Philip, soţul reginei, şi-a exprimat clar preferinţa pentru a doua lui născută, Prinţesa Anne, pe care ar fi vrut-o moştenitoare a coroanei în locul lui Charles, despre preferatul reginei părerile sunt împărţite. 

Unii comentatori regali susţin că preferatul Elisabetei a II-a este mezinul familiei, prinţul Edward, în vârstă de 56 de ani. Asta pentru că, în mod normal, cel mai mic dintre copiii unei familii devine şi preferatul părinţilor. Cât despre Charles, acesta este cert că n-a avut o relaţie extraordinară cu mama lui, care l-a neglijat în copilărie şi i-a impus apoi, în viaţa de adult, o căsnicie cu Diana, ce s-a dovedit nefericită.

Cei mai mulţi experţi regali s-au pus de acord în privinţa Prinţului Andrew, în vârstă de 60 de ani, al treilea născut al reginei. Ei bine, Elisabeta ar asocia naşterea acestuia cu cea mai frumoasă perioadă a mariajului ei cu Prinţul Philip, Ducele de York venind pe lume după ce regina şi soţul ei şi-au revitalizat mariajul. Acesta a fost destul de încercat în prima lui perioadă, atunci când circulau zvonuri despre aventurile lui Philip cu diferite artiste londoneze.

Mai mult, după ce Andrew a venit pe lume, regina i-a scris unei verişoare următorul lucru: "Bebeluşul este adorabil. Sunt aigură că o să fie extrem de răsfăţat de noi toţi."

Afecţiunea reginei pentru Andrew a rămas intactă şi astăzi, când ducele este implicat într-un scandal legat de corupere de minori şi pedofilie. 

Comentarii

Modifică Setările