„Acces interzis”! Pippa Middleton și soțul ei, dispută aprigă cu locuitorii satului în care au domiciliul
Pippa Middleton și soțul ei, James Matthews, au pus un semn de „Acces interzis” în fața proprietății lor de 15 milioane de lire sterline.
Pippa Middleton și soțul ei, James Matthews, sunt implicați într-o dispută aprigă cu sătenii din localitatea unde stau, după ce cuplul a montat indicatoare „Acces interzis” pe o potecă folosită de public. Proprietatea celor doi din West Berkshire are o potecă care duce până la aleea de acces, pe care locuitorii au putut să o folosească de ani de zile.
Ocupantul anterior al proprietății lor a fost răposatul magnat Sir Terence Conran, designer, iar acesta a permis localnicilor să folosească aleea. În urmă cu doi ani, Pippa Middleton și James Matthews s-au mutat în proprietatea din Kintbury și acum au blocat accesul la cărare.
Imaginile publicate de Daily Mail arată poarta de acces la cărare purtând semne pe care scrie: „Privat: Fără acces public” și «Acces interzis». Consiliul West Berkshire a primit o „notificare de declarare a aleii” din partea lui James Matthews în martie 2024.
Notificarea delimita teritoriul său privat și menționa că aleea nu mai era accesibilă. Eugene Futcher, președintele asociației West Berkshire Ramblers, a prezentat această notificare ca răspuns la „ordinul definitiv de modificare a hărții”, în încercarea de a obține declararea dreptului public de acces.
Consiliul poate lua o decizie cu privire la litigiu anul viitor, dar până atunci proprietarii au drepturi asupra aleii. Futcher a declarat pentru publicația The Telegraph: „Există dovezi prin declarațiile martorilor că publicul a avut acces la această alee încă din anii 1960.
A existat acces public neîngrădit timp de decenii, dacă nu chiar secole”. El a continuat: „Aceasta face legătura cu poteci esențiale pe care publicul le folosește de generații. Dacă ar fi blocată, nu numai că ar restricționa accesul la rețea, dar i-ar forța și pe pietoni să meargă pe un drum periculos și aglomerat, fără trotuare.
„Legea agriculturii din 1981 stipulează că, dacă se poate dovedi că o potecă a fost folosită timp de 20 de ani sau mai mult, aceasta poate fi revendicată ca drept de trecere publică”, a adăugat el.
Foto: Getty Images, Profimedia