Adevărul șocant despre viața Prințesei Diana iese la suprafață la 25 de ani de la moartea ei. Ce spune fratele Charles Spencer

26 august, 2022
diana710 jpg

Pe 31 august se împlinesc 25 de ani de la moartea tragică a Prințesei Diana – iar singurul ei frate, Charles, vorbește cu mândrie despre sora lui! „Sunt întotdeauna surprins de cât de dificil este 31 august în fiecare an”, spune el.

„Întotdeauna mă pregătesc pentru asta. Este o perioadă foarte emoționantă. Diana a fost însăși esența compasiunii, a datoriei, a stilului, a frumuseții. Peste tot în lume ea a fost un simbol al umanității dezinteresate”.

Charles, care este al 9-lea conte Spencer, este fratele mai mic al Dianei. Părinții lor au fost John Spencer, al 8-lea conte (care a murit în 1992) și Frances Shand Kydd (care a murit în 2004. Ei mai au două surori mai mari, Jane , 65 de ani, și Sarah , 67 de ani.

Deși erau extrem de bogați, aveau titluri și locuiau pe moșia Althorp de 13.000 de acri, soții Spencer au avut o căsnicie tulbure, iar copiii lor o copilărie sfâșietoare. Mama lor a plecat și a renunțat la custodia celor patru copii ai săi pentru a se căsători cu iubitul ei. Charles avea doi ani, iar Diana cinci.

Surorile mai mari erau la internat. „Când își strângea lucrurile pentru a pleca, i-a promis Dianei că se va întoarce să ne vadă”, a spus Charles, 58 de ani. „Diana obișnuia să o aștepte în prag, dar nu venea niciodată. Mă auzea plângând pe coridor, dar era prea speriată de întuneric ca să vină la mine. Tatăl nostru a fost o sursă constantă de dragoste, dar mama noastră nu era făcută pentru maternitate. Nu e vina ei, nu a putut să o facă”.

Diana nu a fost un copil cuminte. “Era destul de obraznică, nu în sensul rău, dar încerca să împingă limitele”, își amintește el.

La 18 ani, Diana, care se transformase într-o adolescentă timidă, l-a cunoscut pe Prințul Charles, care se întâlnise cu sora ei mai mare, Sarah, cu câțiva ani în urmă. S-au logodit după doar 12 întâlniri, dar cu o zi înainte de nunta din 29 iulie 1981, ea a încercat să anuleze ceremonia, pentru că și-a dat seama că el era îndrăgostit de Camilla Parker Bowls.

Când le-a spus surorilor, Sarah și Jane, ele au îndemnat-o să meargă până la capăt și i-au spus că este prea târziu să se răzgândească. Fratele ei mai mic, Charles, a tăcut, dar ani mai târziu a intrat într-un conflict cu Prințul Charles. Cei doi aproape că au ajuns să se lovească la doar câteva zile după moartea șocantă a Dianei, la vârsta de 36 de an. Fratele ei a fost revoltat că băieții Dianei, William și Harry , urmau să meargă în spatele sicriului mamei lor la înmormântare. „Spencer era sigur că Diana nu și-ar fi dorit ca băieții ei să îndure un asemenea calvar”, spune o persoană din interior.  Și i-a spus asta lui Charles.

Când discuția a continuat, Prințul Charles a făcut un „comentariu ofensator” despre Diana, iar fratele ei nu a suportat să audă un alt cuvânt.

„Asta a pecetluit relația Prințului Charles cu familia Spencer ”, adaugă sursa.

Mai târziu, s-a dovedit că Charles Spencer avea dreptate. Prințul Harry spune că marșul de 34 de minute, pe care l-a făcut alături de Spencer, Prințul Charles, bunicul Prințul Philip și fratele Prințul William, a fost chinuitor. „Cred că niciunui copil nu ar trebui să i se ceară să facă asta, în nicio circumstanță”, a spus Prințul Harry, acum în vârstă de 37 de ani.

Prințul William, acum în vârstă de 40 de ani, a adăugat că a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-a făcut vreodată”.

Spencer spune că nici pentru el nu a fost ușor, chiar dacă era un bărbat adult.  „Am auzit oamenii din mulțime plângând și strigând mesaje de dragoste către Diana... Încă am coșmaruri cu asta astăzi”.

Lady Diana remember (12) jpg
Mai multe pentru tine...

Public, Spencer nu va spune niciodată care dintre iubiții Dianei a fost bărbatul pe care l-a iubit cel mai mult, dar spune că adevărata dragoste a Dianei nu a fost pentru un bărbat, ci pentru William și Harry. În particular, oamenii din interior spun că din toate relațiile Dianei - inclusiv cea cu Dodi Fayed , care a murit împreună cu ea - un singur bărbat a făcut-o să creadă în dragoste,  Hasnat Khan , un chirurg pakistanez pe care ea l-a numit „The One”. „Mi-am găsit liniștea”, i-a spus Diana unui prieten după ce s-a îndrăgostit de el. „El mi-a dat tot ce am nevoie”.

Dar Khan se temea să fie în ochii publicului sau să aibă o viața înaltă. A refuzat mereu darurile generoase ale Dianei, inclusiv o mașină nouă. În ceea ce privește vina pentru moartea Dianei, Spencer o pune pe umerii „înșelăciunii” lui Martin Bashir , care i-a „păcălit” sora  pentru un interviu exploziv cu extrase bancare false. El a făcut-o să creadă că cei apropiați vorbesc despre ea, așa că nici ea nu ar trebui tacă. Spencer spune că minciunile lui Bashir au făcut-o să-și piardă încrederea în cei din jurul ei, după ce a luat parte la interviul de la BBC din1995.

Ea a recunoscut, de asemenea, că i-a fost infidelă lui Charles și a avut o legătură cu James Hewitt . Ba mai mult, a pus la îndoială caracterul lui Charles ca viitor rege : „Era o tânără de 30 de ani care trăia această perioadă extraordinar de dificilă și tulbure în ochii publicului - nu știa în cine să aibă încredere - și, în cele din urmă, înainte să moară doi ani mai târziu, a rămas fără orice formă de protecție reală”.

Diana i-a dezvăluit jurnalistului detalii despre relația lui Charles cu Camilla. „Am fost trei în această căsătorie”, a spus ea.

Mai târziu, Bashir și-a recunoscut duplicitatea. Spencer simte că are obligația „de a-i onora memoria”. „Simt că este de datoria mea să o susțin când pot”, spune el, referindu-se la corectarea inexactităților despre viața ei. „Dacă ai crescut cu cineva, ea este încă acea persoană, nu contează ce se întâmplă cu ea mai târziu.” Diana este înmormântată pe moșia Althorp, pe o mică insulă, pe care Spencer și surorile lui o pot vizita.



Recente pe Ok! Magazine

Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg