Camilla și Kate, în „ținute moderne” la încoronare. Ce va purta Harry mâine?

5 mai, 2023

Cu numai o zi înainte de încoronare, stiliștii și designerii fac ultimele retușuri la ținutele care ne vor capta privirile în ziua de 6 mai, când Regele Charles al III-lea va fi înscăunat.

image

Expertul fashion roial, Josh Birch Jones, care este cel mai tânăr membru al Consiliului Fashion Britanic, dezvăluie pentru Page Six Style predicțiile sale în privința look-ului „modernizat” pe care membrii familiei regale britanice îl vor avea în ziua cea mare.

„Având în vedere că s-a decis să fie o încoronare mai relaxată, ne așteptăm să vedem rochii moderne în această zi istorică”, susține acesta făcând referire la ținuta Reginei Camilla.

Palatul Buckingham a anunțat că ceremonia va fi un eveniment mai modest, dacă putem spune așa, în comparație cu încoronările anterioare, iar, atunci când și-au ales ținuta, membrii familiei regale au trebuit să țină cont de un singur lucru esențial – să nu-i eclipseze pe Rege și pe Regină.

Camilla a apelat la ajutorul designerului fashion Bruce Oldfield ca să-i creeze ținuta de încoronare: „Regina Camilla promite să fie cea mai privită membră a familiei regale de sex feminin în timpul acestei ceremonii”, a declarat Birch Jones.

Regele Charles si Regina Camilla la Highgrove House (2) jpg

„Mi-aș dori să o văd pe Regina Camilla într-o ținută ivory, poate brodată cu elemente simbolice care să reprezinte Marea Britanie și Commonwealth”, a adăugat acesta pentru Page Six Style.

„Bijuteriile vor fi elementul principal pentru Regina Camilla, care va purta inelul Reginei Consoarte, care va fi prezentat în ziua încoronării”, a adăugat Jones.

Decizia Camillei de a-l alege pe Oldfield nu e nicio surpriză, având în vedere că era designerul preferat al Prințesei Diana, creându-i acesteia cele mai memorabile ținute pe care Lady Di le-a purtat vreodată. Oldfield s-a apropiat și de Regina Camilla în ultimele decenii, după ce prietenia cu Prințesa Diana s-a încheiat brusc și dureros, în urma decesului acesteia.

În ceea ce o privește pe Prințesa Catherine, ea va opta pentru „un look emblematic”, despre care se va vorbi la nesfârșit. Cel puțin asta e părerea lui Jones. „Toate privirile vor fi ațintite spre Prințesa de Wales, care va capta atenția cu stilul ei clasic, dar personalizat”, ne spune specialistul.

„Noul titlu regal al lui Kate a venit cu o mare responsabilitate, lucru care presupune o atenție specială acordată ei în timpul încoronării, așadar o ținută remarcabilă este absolut necesară”, conchide acesta.

Birch Jones se așteaptă ca Middleton să sprijine designerii britani mâine și prezice că frumoasa Kate va opta pentru o rochie-pardesiu creată de designerul britanic Catherine Walker. Prințesa adoră rochiile care poartă semnătura Walker, fiind admirată într-una dintre acesta chiar de Paști, anul acesta, sau anul trecut, de Commeonwealth Day.

kate middleton si printul william (5) jpg

„Albastrul regal reprezintă steagul britanic, așadar trebuie să ne așteptăm să vedeam acestă culoare la încoronare. De asemenea, roșul și albul vor fi purtate în ziua cea mare, pe lângă faimosul albastru”, a dezvăluit expertul.

În ceea ce privește accesoriile, Birch Jones se așteaptă ca Prințesa Catherine să-și completeze ținuta cu o pereche de Manolo Blahnik de un albastru regal, de 1.180 de dolari, și cu o pălărie Philip Treacy. Prințesa e posibil să aleagă bijuterii care să amintească de Prințesa Diana și de Regina Elisabeta a II-a, cu toate că ea e obișnuită să poarte și branduri mass-market precum Zara.

„Având în vedere că Prințului Harry nu i se va permite, cel mai probabil, să poarte uniforma militară, cu care îl vom vedea pe Prințul William, mă gândesc că acesta va opta pentru un costum creat de croitorii Saville Row, Dege & Skinner”, precizează Jones. Aceștia i-au creat costumul de nuntă al lui Harry.

Mai multe pentru tine...
Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg

Odată cu această modernizare a încoronării, „un costum bleumarin modest ar fi potrivit pentru întoarcerea turbulentă a prințului în sânul familiei regale, la încoronare”, a dezvăluit Jones.

Fotov - GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Charles Harry si Meghan GETTY jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Irene Urdangarin, nepoata Regelui Felipe  profimedia 0831198343 jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Cele 4 viitoare regine, Leonor, Amalia, Ingrid si Elisabeta jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0866103621 jpg
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 476990258 jpg
Maxima, Letizia, Amalia, Felipe și Willem la muzeul STRAAT, Profimedia (7) jpg
Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg