Ce conflict există între Regina Letizia și ambasadorul iranian în Spania?

30 ianuarie, 2023

O înregistrare video cu momentul în care ambasadorul iranian în Spania a salutat-o pe Regina Letizia a devenit virală, după ce fanii regali au confundat salutul său tradițional cu o "respingere lipsită de respect" față de Regină.

Letizia profimedia 0751684196 jpg

Săptămâna trecută, Regina Letizia și Regele Felipe al VI-lea au oferit o recepție pentru corpul diplomatic spaniol la Palatul Zarzuela, iar la început s-au aliniat pentru a-și saluta oaspeții. Imaginile distribuite pe Twitter arată cum ambasadorul Iranului în Spania, Hassan Ghashghavi, a strâns mâna Regelui, dar și-a pus mâinile peste inimă și a făcut un semn din cap către Regină.  Plasarea unei mâini deasupra inimii cu o înclinare a capului sau o ușoară plecăciune este considerată un mod politicos de a saluta o femeie în Iran, dar unii observatori regali au fost derutați de lipsa unei strângeri de mână.

A fost Hassan Ghashghavi lipsit de respect?

S-a afirmat că Ghashghavi ar fi fost "lipsit de respect", insistând asupra faptului că Regina Letizia nu părea impresionată. "Disprețul de pe fața ei este grăitor", a scris un utilizator, în timp ce un altul a adăugat: "Dacă privirile ar putea ucide". Cu toate acestea, alții s-au grăbit să explice că nu a fost vorba de lipsă de respect. "Cum ar fi putut "refuza", când Regina nu i-a întins mâna?", a considerat o persoană. "În plus, s-a înclinat respectuos în fața ei. Ar trebui să ne familiarizăm cu practicile și valorile fiecăruia dintre noi".

Hassan Ghashghavi, ambasadorul Iranului la Madrid.
Hassan Ghashghavi, ambasadorul Iranului la Madrid.

Hassan Ghashghavi pare să fi ales această opțiune de când a preluat postul de ambasador în Spania în 2019, însă salutul unic a devenit mai evident acum. În ultimii doi ani, Suveranii și invitații lor nu și-au putut strânge mâna, din cauza restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea Covid-19. În 2021 și 2022, oaspeții au trebuit să îi salute pe monarhi de la o distanță de doi metri, cu măști pe față. Cu toate acestea, în timp ce își strângeau mâna din nou anul acesta, a devenit evident că ambasadorul Iranului în Spania a decis să opteze pentru un salut diferit.

Deși Letizia a părut surprinsă de gestul ambasadorului, l-a ignorat politicos și și-a concentrat atenția asupra următorului invitat. Totuşi, acesta a ales doar să o salute într-o manieră în care se simțea confortabil și care este larg respectată în țara sa. Până la această oră, credem că şi Letizia a fost informată de natura acestui gest şi că a înţeles, în cele din urmă, salutul diplomatului.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Charles Harry si Meghan GETTY jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Irene Urdangarin, nepoata Regelui Felipe  profimedia 0831198343 jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Cele 4 viitoare regine, Leonor, Amalia, Ingrid si Elisabeta jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0866103621 jpg
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 476990258 jpg
Maxima, Letizia, Amalia, Felipe și Willem la muzeul STRAAT, Profimedia (7) jpg
Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg