Ce conflict există între Regina Letizia și ambasadorul iranian în Spania?

30 ianuarie, 2023

O înregistrare video cu momentul în care ambasadorul iranian în Spania a salutat-o pe Regina Letizia a devenit virală, după ce fanii regali au confundat salutul său tradițional cu o "respingere lipsită de respect" față de Regină.

Letizia profimedia 0751684196 jpg

Săptămâna trecută, Regina Letizia și Regele Felipe al VI-lea au oferit o recepție pentru corpul diplomatic spaniol la Palatul Zarzuela, iar la început s-au aliniat pentru a-și saluta oaspeții. Imaginile distribuite pe Twitter arată cum ambasadorul Iranului în Spania, Hassan Ghashghavi, a strâns mâna Regelui, dar și-a pus mâinile peste inimă și a făcut un semn din cap către Regină.  Plasarea unei mâini deasupra inimii cu o înclinare a capului sau o ușoară plecăciune este considerată un mod politicos de a saluta o femeie în Iran, dar unii observatori regali au fost derutați de lipsa unei strângeri de mână.

A fost Hassan Ghashghavi lipsit de respect?

S-a afirmat că Ghashghavi ar fi fost "lipsit de respect", insistând asupra faptului că Regina Letizia nu părea impresionată. "Disprețul de pe fața ei este grăitor", a scris un utilizator, în timp ce un altul a adăugat: "Dacă privirile ar putea ucide". Cu toate acestea, alții s-au grăbit să explice că nu a fost vorba de lipsă de respect. "Cum ar fi putut "refuza", când Regina nu i-a întins mâna?", a considerat o persoană. "În plus, s-a înclinat respectuos în fața ei. Ar trebui să ne familiarizăm cu practicile și valorile fiecăruia dintre noi".

Hassan Ghashghavi, ambasadorul Iranului la Madrid.
Hassan Ghashghavi, ambasadorul Iranului la Madrid.

Hassan Ghashghavi pare să fi ales această opțiune de când a preluat postul de ambasador în Spania în 2019, însă salutul unic a devenit mai evident acum. În ultimii doi ani, Suveranii și invitații lor nu și-au putut strânge mâna, din cauza restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea Covid-19. În 2021 și 2022, oaspeții au trebuit să îi salute pe monarhi de la o distanță de doi metri, cu măști pe față. Cu toate acestea, în timp ce își strângeau mâna din nou anul acesta, a devenit evident că ambasadorul Iranului în Spania a decis să opteze pentru un salut diferit.

Deși Letizia a părut surprinsă de gestul ambasadorului, l-a ignorat politicos și și-a concentrat atenția asupra următorului invitat. Totuşi, acesta a ales doar să o salute într-o manieră în care se simțea confortabil și care este larg respectată în țara sa. Până la această oră, credem că şi Letizia a fost informată de natura acestui gest şi că a înţeles, în cele din urmă, salutul diplomatului.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

regele charles camilla printesa kate middleton si printul william Foto Profimedia
Meghan Markle, Prințul Harry  foto   Profimedia jpg
Prințesa Marina Doria de Savoia   arhiva de familie a lui Emanele Filiberto jpg
Charlene și Albert de Monaco cu David Popovici foto FB jpg
Grace Kelly, Prințul Rainier de Menaco  foto   Profimedia jpg
Regina rania si Regelen Abdullah al II lea al Iordaniei nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif   profimedia 0780804182 jpg
Principesa Sofia la Universitatea Națională de Arte din București   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale  (2) jpg
Prințesa regală Anne, Profimedia (3) jpg
Kate și William, Profimedia (3) jpg
Regina Letizia 20 februarie foto Profimedia (5) jpg
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
Prințesa Madeleine, GettyImages jpg
Prințesa Charlotte cu Prințul William și Prințesa Kate, Profimedia jpg
Șeica Mahra din Dubai foto Instagram3 jpg
Prințesa Leonor   GettyImages 2161787154 jpg
Maria Teresa a Spaniei în 1653  foto   Profimedia jpg
Regele Felipe și Regina Letizia Foto Profimedia (1) jpg
Regele Charles în vizită regală, Profimedia (1) jpg