FOTO Bilețel scris de Regină la 11 ani, făcut public pentru prima dată. E semnat „Lilibet de una singură”

22 mai, 2022

Pentru prima dată în istorie, publicul poate citi o scrisoare scrisă de mână de Regina Elisabeta a II-a la 11 ani. Bilețelul datează încă din 1937 și le era adresat părinților ei.

image

Scrisoarea era pentru “mamma și papa” și a fost semnată de “Lilibet de una singură”. Fetița a scris-o cu ocazia încoronării Regelui George al VI-lea. Lilibet este porecla dată Majestății Sale în copilărie și era folosită chiar de răposatul ei soț, Ducele de Edinburgh, atunci când o alinta pe cea care i-a fost parteneră de viață timp de 73 de ani.  

The Royal Collection Trust a făcut publică scrisoarea în care Lilibet a descris în amănunt încoronarea Regelui George, care a avut loc după abdicarea fratelui acestuia, Edward al VIII-lea. După cum stă scris pe site-ul lor oficial, cei de la The Royal Collection Trust au în grijă colecția regală britanică, cunoscută ca fiind unaa dintre cele mai importante colecții de artă din lume. 

The Mirror susține că în bilețelul respectiv este descrisă încântarea pe care Prințesele Elisabeta și Margaret o aveau în dimineața încoronării, încât nici măcar nu și-au putut termina micul dejur. Cele două surori au privit pe fereastră mulțimea care aclama din afara palatului. Regina a precizat că, cu asemenea ocazie, a purtat fundițe aurii care îi veneau până la talie.

image

Cea care avea să devină Regină într-o bună zi a povestit cum ea și sora ei au mers împreună în dormitorul părinților lor pentru a-i saluta și ca să-i ureze mult noroc mamei lor, înainte ca întreaga familie să se îndrepte spre Westminster Abbey.

Cum spuneam, numele Lilibet a fost porecla primită de Elisabeta a II-a în copilăria ei și alintul pe care soțul ei l-a fofolit decenii întregi, până la moartea sa. Daily Mail susține același lucru care stă scris și în cartea din 2011 a lui Philip Eade, Young Prince Philip: His Turbulent Early Life.

image
Mai multe pentru tine...

Prințul Philip a trimis o scrisoare Reginei Mame la două săptămâni după nunta lui cu Prințesa Elisabeta, în noiembrie 1947, în care a scris următoarele: “Lilibet este singurul lucru autentic pe lumea asta și ambiția mea e să ne angrenăm amândoi într-o existență care nu numai să reziste la toate atacurile la care vorm fi supuși, cât și să constituie o viață destinată binelui… Vă place Lilibet?”

Foto - Profimedia, The Royal Collection Trust



Recente pe Ok! Magazine

Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg