FOTO Bilețel scris de Regină la 11 ani, făcut public pentru prima dată. E semnat „Lilibet de una singură”

22 mai, 2022

Pentru prima dată în istorie, publicul poate citi o scrisoare scrisă de mână de Regina Elisabeta a II-a la 11 ani. Bilețelul datează încă din 1937 și le era adresat părinților ei.

image

Scrisoarea era pentru “mamma și papa” și a fost semnată de “Lilibet de una singură”. Fetița a scris-o cu ocazia încoronării Regelui George al VI-lea. Lilibet este porecla dată Majestății Sale în copilărie și era folosită chiar de răposatul ei soț, Ducele de Edinburgh, atunci când o alinta pe cea care i-a fost parteneră de viață timp de 73 de ani.  

The Royal Collection Trust a făcut publică scrisoarea în care Lilibet a descris în amănunt încoronarea Regelui George, care a avut loc după abdicarea fratelui acestuia, Edward al VIII-lea. După cum stă scris pe site-ul lor oficial, cei de la The Royal Collection Trust au în grijă colecția regală britanică, cunoscută ca fiind unaa dintre cele mai importante colecții de artă din lume. 

The Mirror susține că în bilețelul respectiv este descrisă încântarea pe care Prințesele Elisabeta și Margaret o aveau în dimineața încoronării, încât nici măcar nu și-au putut termina micul dejur. Cele două surori au privit pe fereastră mulțimea care aclama din afara palatului. Regina a precizat că, cu asemenea ocazie, a purtat fundițe aurii care îi veneau până la talie.

image

Cea care avea să devină Regină într-o bună zi a povestit cum ea și sora ei au mers împreună în dormitorul părinților lor pentru a-i saluta și ca să-i ureze mult noroc mamei lor, înainte ca întreaga familie să se îndrepte spre Westminster Abbey.

Cum spuneam, numele Lilibet a fost porecla primită de Elisabeta a II-a în copilăria ei și alintul pe care soțul ei l-a fofolit decenii întregi, până la moartea sa. Daily Mail susține același lucru care stă scris și în cartea din 2011 a lui Philip Eade, Young Prince Philip: His Turbulent Early Life.

image
Mai multe pentru tine...

Prințul Philip a trimis o scrisoare Reginei Mame la două săptămâni după nunta lui cu Prințesa Elisabeta, în noiembrie 1947, în care a scris următoarele: “Lilibet este singurul lucru autentic pe lumea asta și ambiția mea e să ne angrenăm amândoi într-o existență care nu numai să reziste la toate atacurile la care vorm fi supuși, cât și să constituie o viață destinată binelui… Vă place Lilibet?”

stanga
dreapta
image
image
biletel jpg

Foto - Profimedia, The Royal Collection TrustRecente pe Ok! Magazine

Alina Maria si Nicolae al Romaniei in costum popular romanesc de Sanziene (5) jpg
Prințul William și Prințul George jpg
kate middleton profimedia 0702224337 jpg
vacanta regala jpg
Ducii de Cambridge (4) jpg
monaco oslo1 jpg
Diana și William PNG
Kate și William (5) jpg
kate profimedia 0701860282 jpg
William Duce de Cambridge jpg
GettyImages 78733237 jpg
letizia profimedia 0700521159 jpg
1 meghan markle jpg jpeg
Regina, Charles și George jpg
printul William profimedia 0227142203 jpg
Prince William jpg
Prințesa Catharina Amalia a Țărilor de Jos și Regele Felipe jpg
ingrid profimedia 0700759973 jpg