Imagini fabuloase cu Regina Mathilde și Prințesa Elisabeta în Egipt, pe urmele fostei Regine Elisabeta

17 martie, 2023

Ar putea fi asemuită unei vacanțe mamă-fiică, căci această vizită oficială a celor două regalități din Belgia reconstituie drumul făcut de străbunica Regelui Philippe în țara faraonilor.

Regina Mathilde si fiica sa, Printesa Elisabeta, omagiu adus Reginei Elisabeta a Belgiei jpg

În urmă cu mai mult de un secol, Regina Elisabeta a Belgiei, căreia noua moștenitoare a tronului îi poartă azi numele, a fost botezată, în 1876 la Castelul Possenhofen, după Împărăteasa Sisi (Elisabeth), mătușa ei paternă. Ca fiică a Ducelui de Bavaria, care era și medic oftalmolog, și a fiicei fostului rege Miguel I al Portugaliei, care lucra cu tatăl ei ca asistentă, Regina Elisabeta a învățat să facă mici intervenții și, cel mai important, a devenit atentă la suferința celor din jurul ei. Iar după căsătoria ei cu Albert I al Belgiei, s-a implicat în multe organizații caritabile, mai ales în domeniul artelor și al asistenței sociale. Ba chiar, în timpul Primului Război Mondial, Regina Elisabeta a Belgiei a lucrat cot la cot cu asistentele în spitalele care tratau răniții de pe front și a ajutat la înființarea Orchestrei Simfonice a armatei. Chiar și după moartea prematură a soțului său, într-un accident de alpinism, ori a nurorii sale, devenită noua regină, într-un accident de mașină, Elisabeta a Belgiei nu a dat înapoi de la actele caritabile și era cunoscută pentru prietenia ei cu Albert Einstein. Iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și-a folosit influența pentru a ajuta la salvarea a sute de copii evrei de la deportare.

Omagiu adus fostei Regine Elisabeta a Belgiei

Pentru toate acestea și pentru destinul său fabulos, astăzi este celebrată în cadrul unei călătorii cumva inițiatice, în care actuala suverană, Regina Mathilde, și fiica sa, care e stră-strănepoata Reginei Elisabeta, refac drumul său în Egipt.

După un prim popas la Cairo, Regina și fiica sa au ajuns la Luxor, unde nu doar că s-au cazat în același hotel pe Nil unde a stat, cu o sută de ani în urmă, și Regina Elisabeta, ci au refăcut și un instantaneu pe balcon, cu fluviul Nil pe fundal.

Printesa Elisabeta, omagiu adus Reginei Elisabeta a Belgiei jpg

Apoi, cele două au vizitat siturile arheologice ale El Kab și Shaykh Abd-al-Qurna, unde numeroși arheologi belgieni au făcut echipă cu cei egipteni pentru scoaterea la iveală a comorilor trecutului. Zona vizitată odată, în 1930, de fosta Regină Elisabeta a fost văzută azi și de mai tânăra Prințesă Elisabeta.

Îmbrăcate în ținute în culorile deșertului, regina într-o rochie încheiată în nasturi, iar prințesa într-o salopetă kaki, au văzut și mormântul lui Tutankamon din Valea Regilor, la deschiderea căruia, în 1923, au fost martori Regina Elisabeta și fiul său, Prințul Leopold.

Mai departe, mamă și fiică și-au continuat călătoria în Dayr al-Barsha, unde a fost descoperit, în 2007, un mormânt intact, vechi de 4.000 de ani.

FOTO: Casa Regală belgiană



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg