Nuntă regală în weekendul îndoliat. Prințesa Maria Laura a Belgiei a ajuns la altar

12 septembrie, 2022

Chiar dacă vor participa la funeraliile Elisabetei a II-a, membrii casei regale belgiene au avut în weekend... nuntă.

nunta Printesei Maria Laura a Belgiei cu William Isvy (28) jpg

Mulți au spus că nu se cade ca, în timp ce Marea Britanie deplânge pierderea celei mai iubite suverane, o altă casă regală europeană să cânte și să petreacă. Ei bine, căsătoria Prințesei Maria Laura, nepoata Regelui Philippe al Belgiei, era anunțată demult, iar pregătirile și rezervările nu se puteau contramanda peste noapte. Așa că nunta regală a continuat să se țină, după cum fusese programată, cu tot fastul și cu toți invitații anunțați în prealabil.

Totuși, în semn de respect față de tristul eveniment din Anglia, ceremonia religioasă a fost marcată printr-un moment de rugăciune şi reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a, care a decedat săptămâna trecută, la 96 de ani.

Prințesa Maria Laura a Belgiei, în vârstă de 34 de ani, este fiica cea mare a Prinţesei Astrid, sora mai mică a Regelui Philippe, şi a Prinţului Lorenz. Ea s-a căsătorit cu William Isvy mai întâi în cadrul unei ceremonii civile la Primăria din Bruxelles, unde s-au căsătorit și părinții ei, urmată de o ceremonie religioasă la Catedrala Sfinții Mihail și Gudula.

Mireasa a sosit la catedrală într-o  rochie semnată de creatoarea de modă britanice Vivienne Westwood, având o trenă spectaculoasă de patru metri lungime şi o superbă tiară cu diamante. Potrivit purtătorului de cuvânt al cuplului, rochia de mireasă a Prințesei Maria Laura a Belgiei are o „influență istorică” în designul său. „Corsetul și decolteul sunt inspirate de moda secolului al XVIII-lea, iar țesătura care se drapează de pe umeri și cade pe șold amintește de statuile antice grecești”, a declarat Verhoosel, potrivit „People”.

A fost un weekend cu vreme capricioasă la Bruxelles, astfel că invitatele au fost nevoite să-şi ţină pălăriile şi poalele rochiilor pentru a nu fi luate de vânt. Chiar şi Regina Mathilde a Belgiei a trebuit să aibă grijă de pălăria sa. La ieşirea din biserică, mirii au avut parte şi de o ploaie, de care au fost feriţi de către ceilalţi membrii ai familiei, prin deschiderea mai multor umbrele de culoare verde. Şi, deşi au venit cu o maşină decapotabilă, vremea nu a permis decât târziu decapotarea.

Familiile regale belgiană şi britanică descind din aceeaşi casă regală de Saxa-Coburg şi Gotha, deşi dinastia britanică a adoptat numele Windsor în 1917. Leopold I, primul rege al belgienilor, a fost unchiul reginei Victoria, care, cu o domnie de peste 63 de ani, a fost cel mai longeviv suveran britanic înainte de domnia de 70 de ani a Elisabetei a II-a.Recente pe Ok! Magazine

camilla2 william jpg
camilla si kate jpg
charlene de monaco foto profimedia  jpg
Prințul Charles de Luxembourg, Prințul Guillaume și Prințesa Stéphanie (7) jpg
Printul Harry si Meghan Markle in negocieri cu Netflix   Profimedia (1) jpg
meg2 profi jpg
povestea de dragoste dintre Regele Charles al III lea si Regina Consoarta Camilla   Profimedia jpg
harry8  profimedia jpg
meghan si harry profi jpg
Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg
Prințesa Charlene de Monaco, Profimedia jpg
Ce mesaj transmite Regina Margareta a Danemarcei, Profimedia (4) jpg
william și kate jpg
meghan instagram jpg webp
regina letizia profimedia 4 jpg
Camilla și Catherine, Profimedia jpg
megan  harry profi2 jpg
Regele Charles, Profimedia (4) jpg