De 1 iunie, Principesa Sofia și-a reamintit despre copilăria ei în exil

2 iunie, 2022

Sora mai mică a Custodelui Coroanei a fost gazdă pentru cei mai mici vizitatori, care au vrut să cunoască istoria Palatului Elisabeta și a Familiei Regale române.rincipesa 

Principesa Sofia (3) jpg

În numele Majestății Sale Margareta, Principesa Sofia a primit, pe 1 Iunie, la Palatul Elisabeta, copii implicați în programele Fundației Regale Margareta a României.

Principesa Sofia le-a povestit celor mici despre copilăria sa în exil, despre jocurile copilăriei și despre amintirile sale legate de părinți, Regele Mihai și Regina Ana.

Regina Sofia 1 iunie la Palatul Elisabeta (1) jpg

Ca a patra lor fiică din cele cinci, Principesa Sofia s-a născut pe 29 octombrie 1957, la Palatul Tatoi din Grecia, pe când la conducerea tronului se afla regele Paul I al Greciei, fratele bunicii sale, regina-mamă Elena. Principesa Sofia poartă numele Reginei Spaniei, verișoara primară a regelui Mihai, care a și botezat-o în credința ortodoxă. 

Copilăria și-a petrecut-o când în Elveția, în noua casă a Regelui Mihai, când în Italia, în vila bunicii sale, când în Marea Britanie, unde mergea în vacanța de vară la verișorii săi, copiii Reginei Elisabeta a II-a.

Pasiunea sa pentru fotografie s-a dezvoltat încă de copil, atunci când îl vedea pe Rege tot timpul cu o cameră în mână, și chiar înainte de achiziționarea primului televizor al familiei, când familia obișnuia să vizualizeze cadre fotografice realizate chiar de regele Mihai; peste câțiva ani Sofia putea fi văzută mereu cu o cameră de fotografiat, pentru a surprinde cadre "la fel de frumoase" ca ale regelui.

Regina Sofia 1 iunie la Palatul Elisabeta (5) jpg

Colateral, Principesei Sofia îi plăcea să picteze și să scrie povești.

Despre aceste pasiuni, dar și despre întâmplările prin care a trecut Familia Regală în exil, Principesa Sofia le-a povestit copiilor implicați în programele Fundației Regale Margareta a României, care au trecut pragul Palatului Elisabeta. 

De-a lungul celor 32 de ani de existență, Fundația Regală Margareta a României a derulat programe menite să asigure copiilor drepturile fundamentale – la o viață alături de familia biologică, la îngrijire medicală sau la educație și dezvoltare. Fundația a înființat dispensare pediatrice în comunități defavorizate, programe de asistență și terapie psiho-socială pentru copii afectați de boli grave, programe de educație pentru sănătate și nutriție, centre pentru copii și adolescenți în dificultate, programe de educație parentală și integrare socială pentru familii, precum și Fondul Special pentru Copii pentru a preveni abandonul școlar.

FOTO: Casa Regală



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg
Pippa, Carole și Kate Middleton, Profimedia (1) jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg