De 1 iunie, Principesa Sofia și-a reamintit despre copilăria ei în exil

2 iunie, 2022

Sora mai mică a Custodelui Coroanei a fost gazdă pentru cei mai mici vizitatori, care au vrut să cunoască istoria Palatului Elisabeta și a Familiei Regale române.rincipesa 

Principesa Sofia (3) jpg

În numele Majestății Sale Margareta, Principesa Sofia a primit, pe 1 Iunie, la Palatul Elisabeta, copii implicați în programele Fundației Regale Margareta a României.

Principesa Sofia le-a povestit celor mici despre copilăria sa în exil, despre jocurile copilăriei și despre amintirile sale legate de părinți, Regele Mihai și Regina Ana.

Regina Sofia 1 iunie la Palatul Elisabeta (1) jpg

Ca a patra lor fiică din cele cinci, Principesa Sofia s-a născut pe 29 octombrie 1957, la Palatul Tatoi din Grecia, pe când la conducerea tronului se afla regele Paul I al Greciei, fratele bunicii sale, regina-mamă Elena. Principesa Sofia poartă numele Reginei Spaniei, verișoara primară a regelui Mihai, care a și botezat-o în credința ortodoxă. 

Copilăria și-a petrecut-o când în Elveția, în noua casă a Regelui Mihai, când în Italia, în vila bunicii sale, când în Marea Britanie, unde mergea în vacanța de vară la verișorii săi, copiii Reginei Elisabeta a II-a.

Pasiunea sa pentru fotografie s-a dezvoltat încă de copil, atunci când îl vedea pe Rege tot timpul cu o cameră în mână, și chiar înainte de achiziționarea primului televizor al familiei, când familia obișnuia să vizualizeze cadre fotografice realizate chiar de regele Mihai; peste câțiva ani Sofia putea fi văzută mereu cu o cameră de fotografiat, pentru a surprinde cadre "la fel de frumoase" ca ale regelui.

Regina Sofia 1 iunie la Palatul Elisabeta (5) jpg

Colateral, Principesei Sofia îi plăcea să picteze și să scrie povești.

Despre aceste pasiuni, dar și despre întâmplările prin care a trecut Familia Regală în exil, Principesa Sofia le-a povestit copiilor implicați în programele Fundației Regale Margareta a României, care au trecut pragul Palatului Elisabeta. 

De-a lungul celor 32 de ani de existență, Fundația Regală Margareta a României a derulat programe menite să asigure copiilor drepturile fundamentale – la o viață alături de familia biologică, la îngrijire medicală sau la educație și dezvoltare. Fundația a înființat dispensare pediatrice în comunități defavorizate, programe de asistență și terapie psiho-socială pentru copii afectați de boli grave, programe de educație pentru sănătate și nutriție, centre pentru copii și adolescenți în dificultate, programe de educație parentală și integrare socială pentru familii, precum și Fondul Special pentru Copii pentru a preveni abandonul școlar.

FOTO: Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

Printesa Kate la Wimbledon   profimedia 0889805058 jpg
Charles și Camilla, turneu regal în Australia în 2018, GettyImages (1) jpg
Printesa Victoria a Suediei a împlinit 47 de ani, aici cu Printul Daniel, Printesa Estelle si Printul Oscar   Casa Regala suedeza (1) jpg
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Eugenie cu fiul PNG
King Charles III FOTO FB King Charles III jpg
Kate, Charlotte, Pippa, GettyImages jpg
FotoJet Will și George jpg
Regele Felipe cu Infanta Sofia si Printul William cu Printul George au urmarit finala UEFA   Casa Regala spaniola (2) jpg
Ket Middleton la Wimbledon GettyImages 2161386249 jpg
Kate și William, Wales, Getty (5) jpg
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
Masako și Naruhito ai Japoniei la nunta lor GettyImages 50938391 jpg
Kate Middleton cu familia  foto   Profimedia jpg
Printul Jean Christophe Napoleon   Familia Bonaparte, Facebook jpg
William și Kate, Wales, Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck si Regina Jetsun Pema ai Bhutanului in Mongolia la manastirea Gandantegchilen cu Jigme Namgyel   Casa Regala bhutaneza 15 jpg