Prințul Harry și-ar putea pierde viza de ședere în America din cauza consumului de droguri
Ducele de Sussex a recunoscut că a început să folosească drogurile psihedelice "în scop recreativ" pentru a face față traumei sale.
Prințul Harry și-ar putea pierde viza de ședere în America după ce a recunoscut că a consumat droguri într-o ședință de terapie televizată. Vorbind cu faimosul terapeut Dr. Gabor Mate pentru programul său, "The Myth of Normal: Trauma, Illness, and Healing in a Toxic Culture", Prințul Harry a spus că a început să folosească drogurile recreative după ce și-a dat seama că acestea l-au ajutat să facă față traumelor sale.
Jurnalistul britanic Piers Morgan atrage atenția că oficialii americani "nu privesc cu ochi buni consumul de droguri de către cetățenii care nu sunt cetățeni americani", observând că șederea în SUA a Ducelui de Sussex ar putea fi acum în pericol. "Harry abia a terminat turneul global de distrugere a familiei în sprijinul memoriilor sale trădătoare și, în mod inevitabil, el a decis că lumea nu a auzit destul de la el. Așa că ultima găselniță a lui Harry este o ședință de terapie în direct cu Dr. Gabor Mate - un renumit expert în traume - în care ne-a reamintit din nou că el, Harry, este cea mai mare victimă a lumii", a spus Piers Morgan.
Discutând despre relația sa cu drogurile, Ducele de Sussex i-a spus lui Gabor Mate: "Am început să le consum în scop recreativ și apoi am început să realizez cât de bune erau pentru mine. Aș spune că este una dintre părțile fundamentale ale vieții mele, care m-a schimbat și m-a ajutat să fac față traumelor și durerilor din trecut."
Potrivit Serviciului pentru Cetățenie și Imigrare al SUA, solicitanții de viză "care sunt găsiți ca fiind consumatori de droguri sau dependenți sunt inadmisibili" în SUA. Termenii care reglementează modul în care se evaluează dacă o persoană este consumator obișnuit de droguri sunt stabiliți în cadrul Manualului de diagnostic și statistică a tulburărilor mentale (DSM) al Asociației Americane de Psihiatrie. Însă, conform normelor modificate în 2010, "un istoric de consum experimental" nu mai poate "juca un rol direct în determinarea admisibilității" pe care trebuie să o facă polițiștii de frontieră atunci când evaluează o cerere de viză.
FOTO: Profimedia