Regele Charles s-a inspirat de la japonezi în organizarea ceremoniei Încoronării

24 aprilie, 2023

Întronizarea imperială niponă este singura ceremonie din lume similară cu cea a încoronării din Marea Britanie.

Regele Charles se inspira din ceremonia de intronizare a Imparatului Naruhito jpg

Regele Charles ar fi luat exemplul ceremoniei de întronizare a împăratului japonez în ceea ce priveşte planificarea Încoronării de luna viitoare, potrivit unui autor regal. Regele a asistat deja la două întronizări imperiale în Japonia, înainte de a urca el însuşi pe tronul Marii Britanii, fiind martor atât la întronizarea împăratului Akihito în 1990, cât și a împăratului Naruhito în 2019, Catherine Pepinster susținând că Charles ar fi urmărit toate detaliile îndeaproape pentru a se inspira pentru propria sa ceremonie.

Cum este şi firesc, mai multe capete încoronate au fost invitate la Westminster Abbey pe 6 mai pentru Încoronare, prima ocazie de acest fel în Marea Britanie din ultimii 70 de ani.

Scriind pentru "Daily Mail", autoarea regală Catherine Pepinster susţine că unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Charles, Michael Fawcett, i-a fost alături la ceremonia japoneză, iar Prințesa Diana l-a însoțit și ea în 1990. O sursă regală i-ar fi spus chiar lui Pepinster că "Fawcett a fost acolo "în recunoaștere", pentru a afla cum au organizat japonezii un astfel de eveniment".

Se spune că Charles a fost deosebit de impresionat de combinația dintre modern și tradițional la Întronizarea lui Naruhito, regele urmărind să facă ceva similar cu propria sa ceremonie de Încoronare.

Ce-i drept, aceeași familie a stat pe Tronul Crizantemei din Japonia timp de 1500 de ani, unii japonezi susținând în continuare că împăratul are sânge divin.

În ceea ce priveşte întronizarea, Japonia organizează trei ceremonii pentru noul său monarh, primele două imediat după aderare, iar a treia ceva mai târziu, pentru a permite planificarea unei ceremonii mai fastuoase. În primul rând are loc o ceremonie specială de recunoaștere a aderării, urmată de o întâlnire între noul împărat și liderii politici și reprezentanții cetățenilor, asemănătoare celei în care Charles s-a întâlnit cu Consiliul de Aderare la două zile după moartea Reginei Elisabeta. Cea mai extravagantă dintre ceremoniile japoneze este întronizarea imperială, iar la cea a lui Naruhito au participat membri ai Familiei Regale, diplomați și demnitari din 183 de țări.

Încoronarea și întronizarea au multe lucruri în comun, cum ar fi hainele speciale purtate de noul monarh, ritualurile religioase, binecuvântările acordate monarhului și depunerea jurămintelor.

Aproximativ 2.000 de invitați vor asista la încoronarea lui Charles la Abație, printre care președintele francez Emmanuel Macron, Prima Doamnă a Americii Jill Biden și premierul australian Anthony Albanese. Prințul moștenitor Akishino și Prințesa Moștenitoare Kiko a Japoniei vor fi, de asemenea, prezenți în calitate de invitați.

În trecut, membrii Familiilor Regale străine nu erau de obicei invitați la Încoronare, deoarece ceremonia era în mod tradițional menită să fie un schimb de informații între suveran și poporul din țara lor. Cu toate acestea, acest lucru s-a schimbat în ultimii ani, fiind prezenți și Prințul Albert și Prințesa Charlene din Monaco, precum și Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei și Prințesa Moștenitoare Victoria. Regele Charles și Regina Camilla au invitat, de asemenea, 850 de reprezentanți ai comunității la ceremonie, în semn de recunoaștere a activității lor caritabile. Printre aceștia se numără 450 de laureați ai Medaliei Imperiului Britanic și 400 de tineri din grupuri selectate de familia regală.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regele Felipe cu Infanta Sofia si Printul William cu Printul George au urmarit finala UEFA   Casa Regala spaniola (2) jpg
Ket Middleton la Wimbledon GettyImages 2161386249 jpg
Kate și William, Wales, Getty (5) jpg
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
Masako și Naruhito ai Japoniei la nunta lor GettyImages 50938391 jpg
Kate Middleton cu familia  foto   Profimedia jpg
Printul Jean Christophe Napoleon   Familia Bonaparte, Facebook jpg
William și Kate, Wales, Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck si Regina Jetsun Pema ai Bhutanului in Mongolia la manastirea Gandantegchilen cu Jigme Namgyel   Casa Regala bhutaneza 15 jpg
Meghan Markle Prințul Harry și Serena Williams GettyImages 2161692638 jpg
Prințesa Kate, Prințul William, copiii Wales George, Charlotte, Louis, GettyImages (3) jpg
Harry și Meghan la Premiile Pat Tillman, Profimedia (3) jpg
Regele Felipe și Prințesa Leonor Foto Getty Images (8) jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia ai Suediei   Instagram (1) jpg
David Armstrong Jones, Conte de Snowdon, si Isabelle de la Bruyere   profimedia 0884660099 jpg
Regina Letizia a Spaniei și Felipe colaj getty images jpg