Regina Camilla ar putea renunța la o tradiție seculară de dragul lui William

30 martie, 2023

Unul dintre elementele definitorii ale Încoronării ar putea fi lăsat deoparte din cauza convingerilor Prințului de Wales.

Camilla foto getty jpg

Apropierea zilei încoronării naște multe emoții, dar și o atenție sporită la detalii, pentru ca nu cumva vreun gest sau vreun obiect să fie intrepretat în mod nefericit.

În acest sens, Regina consoartă Camilla ar putea reconsidera folosirea sceptrului tradițional din fildeș la încoronarea ei și a Regelui Charles, pe 6 mai, pentru a-l liniști pe prințul William, "iubitor de elefanți", care este un susținător pasionat al conservării. Ceremonia a fost deja modificată pentru a se adresa unui public mai modern, timpul de slujbă fiind scurtat cu o oră, iar regina consoartă a refuzat să poarte diamantul Koh-i-Noor, pentru a evita jignirile legate de colonialism.

Regina Camilla va purta, în schimb, coroana Reginei Maria, care a fost refăcută special pentru ea, în loc să i se comande o coroană nouă, într-un alt semn de salut față de eforturile de mediu ale lui Charles. 

Cu toate acestea, potrivit "Private Eye", sceptrul din fildeș, care a fost folosit de fiecare regină consoartă din 1685 și până acum, va fi absent. Publicația susține, de asemenea, că veto-ul asupra sceptrului a venit din partea lui William, "iubitor de elefanți", un critic înverșunat al comerțului cu fildeș.

În august anul trecut, Prințul William a aplaudat decizia unui tribunal american de a-l condamna pe ugandezul Moazu Kromah la cinci ani de închisoare pentru conspirație în vederea traficului de fildeș de elefant și corn de rinocer în valoare de milioane de dolari. Atunci, unii au ripostat amintind de sceptrul vechi de 330 de ani, adăpostit în siguranță în Turnul Londrei.

Format din trei secțiuni de fildeș, sceptrul a fost realizat de Sir Robert Vyner pentru Regina Maria de Modena, consoarta Regelui Iacob al II-lea. În vârful artefactului de trei picioare se află un porumbel, care reprezintă Duhul Sfânt.Recente pe Ok! Magazine

regele charles valea zalanului jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif profimedia 0780774709 jpg
Jared Kushner si Ivanka Trump in Iordania si Grecia  Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta din Iordania 2023  Casa Regala (1) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0780904770 jpg
Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg
Charlene Monaco GettyImages 1258334722 jpg
Regele Charles în România foto  GettyImages jpg
Rania nuntă regală profimedia 0780889521 jpg
Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (2) jpg
Regina Rania Al Abdullah, la nunta fiului său cel mare, Profimedia (1) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg
kate middleton tiara jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780779231 jpg
nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780804179 jpg
Prințul Harry foto  Gettyimages jpg