Regina Camilla ar putea renunța la o tradiție seculară de dragul lui William

30 martie, 2023

Unul dintre elementele definitorii ale Încoronării ar putea fi lăsat deoparte din cauza convingerilor Prințului de Wales.

Camilla foto getty jpg

Apropierea zilei încoronării naște multe emoții, dar și o atenție sporită la detalii, pentru ca nu cumva vreun gest sau vreun obiect să fie intrepretat în mod nefericit.

În acest sens, Regina consoartă Camilla ar putea reconsidera folosirea sceptrului tradițional din fildeș la încoronarea ei și a Regelui Charles, pe 6 mai, pentru a-l liniști pe prințul William, "iubitor de elefanți", care este un susținător pasionat al conservării. Ceremonia a fost deja modificată pentru a se adresa unui public mai modern, timpul de slujbă fiind scurtat cu o oră, iar regina consoartă a refuzat să poarte diamantul Koh-i-Noor, pentru a evita jignirile legate de colonialism.

Regina Camilla va purta, în schimb, coroana Reginei Maria, care a fost refăcută special pentru ea, în loc să i se comande o coroană nouă, într-un alt semn de salut față de eforturile de mediu ale lui Charles. 

Cu toate acestea, potrivit "Private Eye", sceptrul din fildeș, care a fost folosit de fiecare regină consoartă din 1685 și până acum, va fi absent. Publicația susține, de asemenea, că veto-ul asupra sceptrului a venit din partea lui William, "iubitor de elefanți", un critic înverșunat al comerțului cu fildeș.

În august anul trecut, Prințul William a aplaudat decizia unui tribunal american de a-l condamna pe ugandezul Moazu Kromah la cinci ani de închisoare pentru conspirație în vederea traficului de fildeș de elefant și corn de rinocer în valoare de milioane de dolari. Atunci, unii au ripostat amintind de sceptrul vechi de 330 de ani, adăpostit în siguranță în Turnul Londrei.

Format din trei secțiuni de fildeș, sceptrul a fost realizat de Sir Robert Vyner pentru Regina Maria de Modena, consoarta Regelui Iacob al II-lea. În vârful artefactului de trei picioare se află un porumbel, care reprezintă Duhul Sfânt.



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Charles Harry si Meghan GETTY jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Irene Urdangarin, nepoata Regelui Felipe  profimedia 0831198343 jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Cele 4 viitoare regine, Leonor, Amalia, Ingrid si Elisabeta jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0866103621 jpg
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 476990258 jpg
Maxima, Letizia, Amalia, Felipe și Willem la muzeul STRAAT, Profimedia (7) jpg
Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg