Secretele înmormântărilor regale. De la obiectele neobişnuite din sicriu, la semnele rele de care trebuie să ţii cont

16 aprilie, 2021
1 profimedia 0604931275 jpg jpeg

Există o fascinaţie pentru evenimentele regale, chiar dacă este vorba de înmormântări. Săptămâna dinaintea înmormântării prinţului Philip este şi perioada când mii de articole s-au scris în legătură cu moartea, dar mai ales cu viaţa ducelui de Edinburgh.

Cum în vremurile de demult înmormântările regale însemnau fast şi mulţimi nesfârşite, redacţia cotidianului britanic The Mirror şi-a propus să facă o analiză a înmormântărilor regilor, reginelor, prinţilor şi prinţeselor de-a lungul istoriei britanice.

Au fost evenimente reper în istoria acestei ţări. De cele mai multe ori, înmormântarea unui monarh nu înseamnă doar dispariţia unui om, ci sfârşitul unei ere.

Şi înmormântarea prinţului Philip se pare că va fi la fel de memorabilă, având în vedere că acesta va merge pe ultimul drum într-un vehicul Land Rover anume modificat pentru eveniment, conform dorinţei ducelui.

Regina va opri într-un moment de reculegere şi va sta singură pe perioada înmormântării.

Prinţul Charles, fiul ducelui, şi nepoţii acestuia, prinţii William şi Harry se vor afla în cortegiul funerar.

Fiii lui Charles nu vor sta unul lângă celălalt, după ce 1 an nu s-au văzut şi au existat animozităţi între ei. Din cauza restricţiilor cauzate de pandemie, de data aceasta doar 30 de jurnalişti vor fi aprobaţi la ceremonie, iar regina va purta masca tot timpul, chiar şi afară.

Înmormântarea va ţine cam 50 de minute, iar britanicii se vor gândi cu respect la acest prinţ apreciat şi iubit.

Se spune că ducele, care s-a stins în somn, cu 2 luni înainte de a face 100 de ani, nu şi-a dorit o ceremonie fastuoasă.

Cum au arătat alte înmormântări din istorie?

George al V-lea

A murit la 70 de ani, iar în timpul funeraliilor, coroana de pe sicriu a căzut singură în criptă. Noul rege, Edward al VIII-lea, a asistat la scenă şi a luat-o ca pe un semn rău. A abdicat înainte de a împlini un an de domnie.

În noaptea de dinaintea înmormântării, cei patru fii ai lui George au privegheat la căpătâiul acestuia.

Regina Victoria

A murit la 81 de ani, după o domnie de 64 de ani. A cerut să aibă o înmormântare albă, totul alb, cai albi, iar ea să poarte vălul de la nunta cu prinţul Albert, din 1840.

De asemenea, regina a lăsat cu limbă de moarte ce obiecte să îi fie puse în sicriu

Regina Victoria lăsase instrucţiuni foarte detaliate cu privire la modul în care îşi dorea înmormântarea. Aceasta a inclus lucruri specifice pe care şi le-a dorit în sicriul ei. Multe dintre obiecte erau de la iubitul ei soţ, Albert , care murise în 1861.

Pe 25 ianuarie, doctorul Reid a pus cu grijă obiectele pe care le ceruse Regina Victoria în fundul sicriului: halatul lui Albert, un ghips din mâna lui Albert şi fotografii.

Doctorul Reid a ajutat să-i aşeze voalul de nuntă al reginei Victoria peste faţa ei şi, odată ce ceilalţi au plecat, a aşezat în mâna dreaptă o imagine a însoţitorului personal preferat John Brown , pe care a acoperit-o cu flori.

Insistase să fie înmormântată cu verigheta sa, dar şi cu un inel de la John Brown, despre care existau zvonuri că ar fi fost iubitul său.

Prinţesa Diana

A murit brusc şi năprasnic într-un accident auto, iar Londra a fost înecată de florile aduse în memoria prinţesei inimilor.

2.5 milioane de oameni au urmărit procesiunea funerară la TV, mii de oameni au suspinat când cortegiul funerar trecea şi a existat şi o scrisoare a prinţului Harry, în vârstă de 12 ani, adresată ”lui mami.”

Fratele Dianei a spus că la înmormântare a înlocuit steagul regal din sicriu cu unul al familiei Spencer, spunând: ”Acum este o Spencer.”

Mama Regină Elisabeta

Mama regină a murit în somn la Windsor vegheată de fiica Elisabeta a II-a. Peste 200.000 oameni au trecut pe lângă sicriu, pe care se afla coroana regală şi diamantul celebru Koh-i-Noor.

Henric al VIII-lea

Poate cel mai extravagant cortegiu din istoria britanică. A fost purtat două zile trupul neînsufleţit. 1000 de călăreţi şi sute de oameni au participat la funeralii.

Dricul era finisat cu ţesătură neagră aurie, cu ornamente elaborate şi mii de lumânări.

A fost înmormântat la Windsor, cu soţia sa Jane Seymour. Deşi se retrăsese din Biserica Catolică, a cerut liturghia bisericii la înmormântarea sa.

Elisabeta I

Trupul său a fost îmbălsămat şi păzit trei săptămâni după ce a murit. A existat suspiciunea unei otrăviri. Doamna sa de onoare, Lady Elizabeth Southwell, a scris ulterior cum şase femei i-au păzit sicriul noapte şi a descris o pocnitură mare, cum că trupul şi capul reginei ar fi explodat, la un moment dat, în urma unei acumulări de gaze.

La o lună de la moarte, mii de londonezi au participat la înmormântarea reginei. Dricul a fost tras de patru cai. Sicriul a fost coborât lângă bunicul Henric al VII-lea, apoi mutat lângă Mary, sora vitregă a lui Elizabeth.

Sursă foto: Profimediaimages



Recente pe Ok! Magazine

Regina Elisabeta cu tatăl ei, Regele George VI
FotoJet Bowles jpg
avionul de lux Airbus cu care călătoresc Regele Felipe și Regina Letizia   profimedia 0945116935 jpg
Prințesa Marie și Regina Mary au devenit aliate   Casa Regală daneză jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0943325850 jpg
Prințul Harry, Prințul William  foto   GettyImages jpg
prințesa estelle a suediei colaj jpg
Kate Middleton  sursa foto   Profimedia jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (8) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
Kate Middleton în negru  foto   Profimedia jpg
Prințesa Sofia, Ducesa de Värmland,  GettyImages (1) jpg
Harry serios, Profimedia jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Kate Middleton, Regina Elisabeta  foto   Profimedia jpg
Prințesa Amalia, GettyImages jpg
Meghan Markle, Ducesa de Sussex, GettyImages (2) jpg
Kate Middleton Printesa Charlotte și Prințul Louis foto profimedia jpg