Ce familie numeroasă! Regele Bahreinului s-a pozat cu urmașii de sex masculin
Cu ocazia jubileului său de argint, Hamad al Bahreinului și-a arătat toți descendenții pe parte masculină, de care e tare mândru.
Ieri, pe 6 martie, Regele Hamad al Bahrainului și-a sărbătorit Jubileul de argint. Pentru a marca cel de-al 25-lea an pe tron, suveranul bahreinit a pozat alături de fiii și nepoții săi pentru o fotografie de familie excepțională.
În vârstă de 74 de ani, Regele Hamad a ținut un discurs către națiune, iar guvernul a împărtășit o fotografia de familie în care a apărut alături de descendenții săi de sex masculin. El s-a căsătorit în 1978 cu verișoara sa primară, Prințesa Sabika Al Khalifa, cu care a avut patru copii, dintre care cel mai mare este Prințul moștenitor. S-a căsătorit apoi cu kuweitiana Sheia bent Hassan al-Khrayyech Al Ajmi, cu care a avut doi fii. Din căsătoria sa cu Hessa bint Faisal bin Muhammad bin Shuraim Al Marri din Qatar, a avut trei copii. Iar din cea de-a patra căsătorie cu Manal bint Jabor Al Naimi, a avut, de asemenea, trei copii. În total, 12 copii.
La rândul său, Prințul moștenitor Salman, în vârstă de 54 de ani, este căsătorit cu verișoara sa primară, Prințesa Hala bent Douaij Al Khalifa, cu care are patru copii. Prințul moștenitor Salman este premierul țării și deține, de asemenea, funcția de comandant suprem adjunct al forțelor armate.
Regele Hamad, care i-a succedat Emiului Issa al II-lea al Bahrainului, care a murit la vârsta de 65 de ani pe 6 martie 1999, este cel de-al 12-lea conducător al Bahrainului - un stat insular legat de Arabia Saudită printr-o șosea lungă și care are o populație de 1,5 milioane de locuitori. Până în 1971, Bahrainul s-a aflat sub protectorat britanic, iar suveranul său purta titlul de hakim.
Dinastia Al Khalifa, care descinde din tribul arab Bani Utbah, conduce Bahrainul din 1783, când Ahmed ibn Muhammad ibn Khalifa a preluat tronul din Qatar. Descendenții săi au domnit ca hakim (conducător sau guvernator) pe acest teritoriu, care a intrat sub protectorat britanic de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Când Bahrainul și-a obținut independența în 1971, suveranul Issa al II-lea a preluat titlul de emir. Fiul său, Hamad, a devenit al doilea emir, iar în 2002 a obținut modificarea constituției pentru a ridica țara la rangul de regat. Hamad a fost primul rege al Bahrainului. Astăzi, Bahrainul se prezintă ca o țară mai moderată, care primește în special minoritățile respinse de Arabia Saudită.
FOTO: Getty Images