Cea mai rebelă regină! Fumează, merge singură la magazin, iar soțul a refuzat să fie îngropat lângă ea

12 iunie, 2023

Ea este regina rebelă a lumii! După moartea Reginei Elisabeta a II-a, a rămas singura suverană din Europa și cea mai longevivă. Este nimeni alta decât Margrethe a Danemarcei, cunoscută drept Regina Margareta.

FotoJetMargrethe jpg

Regina Margareta a Danemarcei are o poveste de viață incredibilă și a fost mereu cunoscută de către supușii săi pentru neconvenționalismul său.

Regina Margareta a Danemarcei, Getty jpg

Cea mai recentă controversă în care a fost implicată suverana daneză este deja celebra acțiune rapidă de retragere a titlurilor princiare pentru o parte din nepoții săi.

Regina Margareta a Danemarcei cu Regina Elisabeta, Getty jpg

Imediat după ce a participat la înmormântarea prietenei sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, suverana daneză în vârstă de 83 de ani a anunțat că-i va lăsa pe nepoții proveniți din partea mezinului Ioachim fără titlurile princiare. Decizia sa a intrigat și a cauzat multă durere în familia Prințului Ioachim, cu toate acestea, Regina Margareta a fost de neînduplecat.

Margareta a Danemarcei, Ioachim, Marie și copiii, profimedia 0769812210 jpg

Acesta nu este primul lucru neobișnuit venit din partea Maiestății Sale. Căci Margrethe este o regină atipică, o regină rebelă, o regină pe care supușii săi o alintă ”monarhul oamenilor”.

Există câteva lucruri legate de viața sa, mai puțin cunoscute publicului larg. Cum ar fi că Regina Margareta este o fumătoare înrăită, care trage aproape țigară de la țigară, potrivit cotidianului DailyMail.

Mai mult, Regina Margareta a Danemarcei obișnuiește să-și facă singură cumpărăturile de la supermarket!

Margrethe s-a născut pe 16 aprilie 1940, la o săptămână după ce Germania nazistă invadase Danemarca. Într-o țară ocupată de naziști, micuța prințesă devenise simbolul speranței pentru danezi.

Ea a urcat pe tron ​​la 15 ianuarie 1972, după moartea tatălui ei.

Deși era copilul cel mai mare, Margrethe a devenit moștenitoarea prezumtivă abia în 1953, când constituția Danemarcei a fost modificată pentru a se permite și femeilor să moștenească tronul.

După modificarea constituției, a urmat un referendum, unde peste 85% dintre participanți au votat pentru a permite succesiunea femeilor.

În ziua în care a devenit monarh, Margareta a Danemarcei a apărut la balconul Palatului Christiansborg din Danemarca și și-a jurat loialitatea față de națiune.

Purtând un voal negru și o rochie împodobită cu regaliile Ordinului Elefantului și Ordinul familiei tatălui ei, Regele Frederick al IX-lea, suverana atunci în vârstă de 31 de ani a declarat: „Iubitul meu tată, regele nostru, a murit. Sarcina dusă aproape 25 de ani de tata apasă acum pe umerii mei. Mă rog la Dumnezeu să-mi dea ajutor și putere să duc această moștenire importantă. Să beneficiez și eu de încrederea și de susținerea pe care le-a avut tatăl meu.”

Se pare că Regina Margareta de mică a avut un temperament aprig, așa cum se arată și în biografia ”Trei Surori”. Margrethe a fost o neastâmpărată, care s-a impus adeseori în fața surorilor Anne-Marie și Benedikte. Ele au fost copiii cuplului regal format din Regele Frederik și Regina Ingrid ai Danemarcei.

Regina Margareta a Danemarcei și soțul, Getty jpg

Moștenitoarea tronului s-a căsătorit cu Henrik, care a devenit Prinț consort al Danemarcei. Au avut doi fii, Frederik și Ioachim. Frederik este prințul moștenitor și va urma la tron, alături de soția sa Mary, prințesă moștenitoare. Prințul Ioachim este căsătorit acum cu Prințesa Marie și se mută pentru următorii ani în SUA, fiind supranumiți deja Meghan și Harry ai Danemarcei. Ioachim are doi fii mari, din mariajul anterior cu Alexandra, pe Nikolai și Felix. Cu Marie, îi are pe Henrik și Atena. Toți cei patru nepoți au devenit de la începutul anului conți și contese, nemaibeneficiind de titlurile princiare, care au rămas doar nepoților din partea lui Frederik, Christian, Isabella, Vincent și Josephine.

Regina Margareta a Danemarcei nu a avut o căsnicie lipsită de controverse. Prințul consort Henrik a mărturisit că în decursul mariajului de 50 de ani, a fost ignorat de multe ori de soția sa.

Acesta a murit în 2018, la vârsta de 83 de ani, și a insistat cu ideea că nu vrea să fie îngropat alături de soția sa. Henrik a decis astfel, întrucât nu a fost niciodată tratat ca un egal de soția sa regină.

Dorința i-a fost respectată, iar prințul a fost incinerat, iar cenușa sa a fost împrăștiată în apele daneze și în grădinile de la Palatul Fredonsborg.

Directorul de comunicații al Casei Regale Daneze a declarat la acea vreme: „Nu este un secret pentru nimeni că prințul de mulți ani a fost nemulțumit de rolul său și de titlul care i s-a acordat în monarhia daneză. Pentru prinț, decizia de a nu fi înmormântat lângă regină este consecința firească a nu fi fost tratat în mod egal față de soția sa – neavând titlul și rolul pe care și le-a dorit”.

Regina Margareta a Danemarcei a fost apropiată de Regina Elisabeta a II-a și a mers la Londra în 2022 pentru a o conduce pe aceasta pe ultimul drum.

Regina Margareta a Danemarcei, Regina Elisabeta și soții, Getty jpg

Încet, încet, cea mai longevivă suverană a Europei pregătește tronul pentru fiul său moștenitor, chiar l-a lăsat să preia regența anul acesta, câteva luni.

Maiestatea Sa a suferit o operație complexă la spate pe 22 februarie. Drept pentru care, a avut nevoie de câteva luni bune pentru recuperare.

Foto: Profimedia și Getty



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene de Monaco în roz, Facebook 1 jpg
Sarah Ferguson 2024   Instagram jpg
nunta in Norvegia Printesa Martha Louise si Durek Verret   profimedia 0903549764 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (3) jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Printesa Diana si Regele Juan Carlos   profimedia 0830090426 jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Majestatea Sa Margareta la Universitatea Naţională de Apărare Carol I   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia (2) jpg
Ducesa Sophie Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Leonor Footo Profimedia jpg
Kate Middleton cu Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Ducesa Sophie Foto GettyImages (3) jpg
Familia Regala romana, cu Alexander Nixon, Principesa Elena, Principesa Sofia, Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Ateneul Roman 18 ianuarie 2020   Daniel Angelescu Casa Majestatii Sale (2) jpg
Emirul Qatarului și soția sa GettyImages 1487927337 jpg
FotoJet Mary jpg
Meghan Markle foto Archewell Foundation2 jpg
Principesa Sofia in fuchsia la Ziua Spaniei   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (6) jpg