Cel mai controversat gest făcut vreodată de regina Elisabeta a II-a. S-a întâmplat ieri, la comemorarea Prinţului Philip

30 martie, 2022
1 profimedia 0673808362 jpg jpeg

Regina Elisabeta a II-a a trăit ieri una dintre cele mai emoţionante zile din viaţa sa. Poate mai dureroasă chiar decât ziua înmormântării ducelui de Edinburgh.

La un an de c├ónd este v─âduv─â ┼či cu o stare de s─ân─âtate precar─â, regina Elisabeta a II-a a p─â┼čit ├«n catedrala Westminster din Londra pe propriile sale picioare, de┼či existau zvonuri c─â ar putea veni ├«ntr-un c─âru┼ú cu rotile.

Potrivit unui expert regal, ziua comemor─ârii marcheaz─â, totodat─â, ┼či cel mai controversat gest f─âcut vreodat─â de suveran─â. Despre ce este vorba?

stanga
dreapta
2 profimedia 0673808362 jpg jpeg
3 profimedia 0673808787 jpg jpeg

Elisabeta a II-a s-a folosit de un baston ┼či a intrat ├«nso┼úit─â de Prin┼úul Andrew, fiul r─ât─âcitor ┼či nu de mult c─âzut ├«n dizgra┼úie, din cauza unor acuza┼úii de viol. Din fericire pentru acesta, echipa de avoca┼úi britanici a reu┼čit s─â ajung─â la o ├«n┼úelegere cu Virginia Roberts. ├Än┼úelegerea s-a ├«nt├ómplat ├«n ciuda faptului c─â Prin┼úul Andrew era hot─âr├ót s─â mearg─â p├ón─â la proces ├«n acest caz, sus┼úin├óndu-┼či nevinov─â┼úia ├«n tot acest timp.

Maiestatea Sa ┼či-a ar─âtat vulnerabilitatea ┼či fragilitatea acum, la 95 de ani. Nimeni nu a mai surprins-o p├ón─â acum ├«n ipostaza de a avea nevoie de ajutor. Iar dac─â o ocrotea cineva, acela era so┼úul s─âu. Acum regina i-a fost recunosc─âtoare lui Andrew, din priviri, potrivit expertei ├«n limbajul corpului Judi James. Aceasta spune: ÔÇŁE un moment mare, am v─âzut-o pe regin─â accept├ónd ajutor, pentru prima dat─â, mai cu seam─â din partea fiului s─âu Andrew.ÔÇŁ Al─âturarea celor doi spune multe, sus┼úin speciali┼čtii. Regina arat─â ┼či c─â l-a iertat, dovedind o capacitate imens─â de a ierta. De lucrul acesta se putea folosi ┼či Prin┼úul Harry, ├«ns─â nu o face ┼či e foarte posibil s─â regrete, spun tot speciali┼čtii.

Slujba de comemorare a ţinut 40 de minute, a fost foarte emoţionantă, iar regina Elisabeta a fost văzută lăcrimând, vulnerabilă, fragilă.

Aceast─â comunicare complice sesizat─â ├«ntre ea ┼či Andrew arat─â o cu totul alt─â regin─â fa┼ú─â de cea care a stat izolat─â, la c─âp─ât├óiul Prin┼úului consort ├«n urm─â cu un an.

Este adev─ârat c─â atunci regulile pandemice erau altele, iar regina a reu┼čit, ├«n sf├ór┼čit, s─â str├óng─â oamenii m─âcar de data aceasta pentru o slujb─â ca ├«n vremurile bune, demn─â de statutul defunctului.