Cum a presat-o Charles pe regina Elisabeta pentru ca soția lui, Camilla, să obțină titlul dorit

29 noiembrie, 2022
camilla - charles

Regele a fost foarte supărat atunci când mama lui a plătit taxele legale pentru cazul ducelui de York.

Potrivit autorului regal Christopher Anderson, Charles a avut o „înțelegere nespusă” cu regina Elisabeta cu privire la viitorul titlu al soției sale, Camilla, ducesă de Cornwall pe atunci. Biograful care va lansa carteaThe King: The Life of Charles III , prima biografie a regelui Charles de când a moștenit tronul, a vorbit cu comentatorul regal Kinsey Schofield într-un podcast. 

„După moartea Dianei i-au trebuit opt ​​ani lui Charles să o convingă pe regina să-i permită să se căsătorească cu Camilla. În timpul ceremoniei au îngenuncheat și s-au rugat Arhiepiscopului de Canterbury pentru iertarea păcateler și răutatea lor.

Apoi, timp de 17 ani, au făcut lobby pentru ca regina să o susțină pe Camilla ca viitoare regină. La începutul acestui an, prințul Andrew – fiul preferat al reginei – a avut nevoie de 14 milioane de dolari (12 milioane de lire sterline) pentru a scăpa de cazul de abuz sexual”.

În februarie, ducele de York a ajuns la o înțelegere cu Virginia Roberts Giuffre, care a intentat un proces civil împotriva prințului. Acordul extrajudiciar din  SUA, despre care avocații lui Andrew spun că nu este o recunoaștere a vinovăției, a pus capăt poveștii cu Giuffre, care a susținut că a agresat-o sexual de trei ori când avea 17 ani - acuzații pe care el le-a neagă categoric.

Biograful suține că Charles a fost foarte supărat că regina „a platit factura” pentru cazul   fratelui său Andrew”. 

El mai spune că cineva din „tabăra lui Charles” a sugerat atunci că ar fi „momentul perfect” ca regina să anunțe că o sprijină pe Camilla și o vede potrivită pentru rolul de regină. În schimb, „Charles nu va spune nimic”. 

Pe 6 februarie, regina Elisabeta a făcut o declarație pentru a marca cea de-a 70-a aniversare de la urcarea sa pe tron ​​și, spre surprinderea multora, și-a declarat public susținerea pentru Camilla, mai précis atunci când Charles va urca pe tron ea să devină regină consoartă . 

„A fost un tip de înțelegere nespusă în culise. Cred că a fost o declarație reticentă din partea reginei”, spune Anderson.

În urmă cu cinci ani, înainte de aniversarea de 20 de ani de la moartea Dianei, un sondaj al Asociației Presei constata că doar 14% din public dorea ca soția lui Charles să ajungă regină.

Acum, când Charles și Camilla au bifat niște zile de domnie, Regina Consortă pare că a câștigat aproparea publicului. Margaret Holder, autoarea cărții Queen Camilla: Diana's Successor?  susține că schimbarea se bazează în mare parte pe declarația reginei din ziua aderării. 

Mai multe pentru tine...

„Cu câțiva ani în urmă, oamenii se întrebau dacă va veni vreodată ziua când Camilla ar putea atinge un grad rezonabil de popularitate. Se pare că acea zi este acum când un nou sondaj sugerează că 44% din public o consideră o regină bună.

Este o îmbunătățire față de trecut pentru Camilla, dar toate astea le-a câștigat atunci când suverana a făct anunțul....”

„Camilla este văzută din ce în ce mai mult ca un sprijin solid și de încredere pentru Charles, o femeie matură, cu picioarele pe pământ, căreia îi place să se îndepărteze de casa ei privată, Ray Mill House, câteva zile pe săptămână”.



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg
Printese si regine cu probleme de sanatate si cumpene   Casa Regala jpg
Margareta a României cu surorile Sofia și Maria Facebook jpg
Harry, Charles, Peter Phillips, Anne, Andrew și Edward la înmormântarea Reginei în 2022, GettyImages jpg
pippa kate jpeg
Kate Middleton foto getty images instagram jpg
Frederik și Regina Mary la deschiderea expoziției Frederik X Regele Viitorului, GettyImages (7) (1) jpg
Sarah Ferguson Kate Middleton foto getty images jpg