Cum ar fi reacționat Regina Elisabeta la diagnosticul de cancer al Prințesei Kate! Ce n-ar fi acceptat

10 septembrie, 2024

În timpul domniei Reginei Elisabeta, monarhul a făcut tot posibilul pentru a păstra private problemele de sănătate, dar dacă ar fi trăit, probabil că ar fi admirat „puterea” lui Kate Middleton de a-și face public diagnosticul de cancer.

Kate Middleton și Regina Elisabeta, Foto Getty (8) jpg

La doi ani de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, familia regală britanică a fost zguduită de o serie de probleme grave de sănătate, printre cele mai îngrijorătoare fiind diagnosticarea cu cancer a Regelui Charles și a lui Kate Middleton. Cu toate acestea, familia regală a continuat să lupte, însă un expert regal crede că anul acesta membri familiei vor simți absența regretatului monarh mai mult ca niciodată.

„Cred că tuturor le lipsește mâna ei călăuzitoare”, a declarat Andrew Morton, autorul cărții „The Queen: 1926-2022”, pentru OK Magazine UK. „Cu regina ca șef de stat și șef de familie, toți se așezaseră destul de bine în rolurile lor, iar acum totul a fost zdruncinat. Toate bolile care au afectat atât de mulți dintre membrii familiei regale de rang înalt au dat peste cap tot”. 

Sub ochiul vigilent al Reginei Elisabeta, o mare parte a domniei sale a urmat o abordare tradițională a vieții în lumina reflectoarelor, cu mult mai multe lucruri ținute private, decât cele care au fost făcute publice. Cu toate acestea, după moartea reginei, familia a adoptat o abordare mult mai „deschisă” a vieții lor, cu o atitudine relaxată.

Nimic nu a exemplificat mai bine această schimbare decât decizia Regelui Charles și a lui Kate Middleton de a-și face publice diagnosticele de cancer, o mișcare care probabil ar fi iritat-o considerabil pe Regina Elisabeta. „Nu există nicio îndoială că persoana care a dorit cel mai mult ca lucrurile medicale să rămână private a fost Regina”, spune Andrew.

„De îndată ce Regina a murit, nu trebuia să fii clarvăzător ca să știi că pe certificatul de deces se va menționa doar „bătrânețe”, așa cum s-a întâmplat în cazul Prințului Philip. Ei n-au vrut  să dezvăluie prea multe”.

În schimb, decizia lui Kate Middleton de a vorbi deschis despre diagnosticul său de cancer la începutul acestui an și de a pune capăt lunilor de speculații a fost încălcare a tradițiilor Reginei Elisabeta. 

„Faptul că Prințesa Kate a apărut în fața camerei la Palatul Kensington a fost o abordare foarte diferită și o adevărată schimbare în modul în care familia regală abordează boala”, spune el.

„Și având în vedere fascinația publicului cu privire la ce era în neregulă cu Kate și isteria din jurul ei, cred că a fost o mișcare foarte inteligentă”.

Decizia a fost susținută și de expertul regal Duncan Larcombe, care a declarat publicației că a simțit că Regina ar fi fost „mândră” de Kate pentru că a făcut o mișcare atât de îndrăzneață, chiar dacă ea însăși ar fi fost reticentă să facă acest lucru. „Cred că ar fi fost extrem de mândră de modul în care a abordat problema, mai ales cu un videoclip atât de curajos”, spune expertul. 

După toate aceste probleme, ieri a venit și o veste bună pentru familia regală britanică. Kate Middleton a terminat chimioterapia, iar cancerul e în remisie

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles al III lea cu rugbistele din Noua Zeelanda   GettyImages 2170662093 jpg
FotoJet William și mătușa jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg
Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg