De la Palat la fermă! Christian al Danemarcei este noul „prinț agricultor” în Africa

9 septembrie, 2024

Moștenitorul tronului danez și-a luat un an sabatic și, pe modelul unchiului său, Prințul Joachim, care a petrecut mulți ani în agricultură înainte de a urma alte căi în afara țării sale, va vedea dacă este și el sedus de acest domeniu util oricând.

Regele Frederik și Regina Mary și-au lăsat fiul să plece de-acasă. FOTO: Casa Regală daneză
Regele Frederik și Regina Mary și-au lăsat fiul să plece de-acasă. FOTO: Casa Regală daneză

Nu a fost nimic neobișnuit în programul Familiei Regale daneze în ultima săptămână, dar nu a fost o săptămână normală. Deși nu au existat despărțiri publice, iar Regele Frederick și Regina Mary și-au îndeplinit angajamentele ca de obicei, fiul lor cel mare și moștenitor al tronului danez tocmai a făcut un pas important. Prințul Christian a început deja primul său sejur lung în străinătate.

Având în vedere că acesta este anul său sabatic înainte de a-și începe studiile superioare, această perioadă este considerată a fi strict privată, astfel încât nu vor fi publicate alte detalii despre viața sa acolo. Totuși, putem ghici că va fi radical diferită de cea pe care o cunoaște și poate că va avea ocazia să descopere că vocația sa este în agricultură, la fel ca unchiul său, Prințul Joachim al Danemarcei. Așadar ne aflăm, oare, în fața unui nou prinț agricultor?

În Africa de Est, el va fi implicat în gestionarea zilnică a două ferme, unde va contribui cu sarcini practice și administrative. Casa Regală crede că această experiență, care va dura până în luna decembrie, când se va întoarce în Danemarca, îi va oferi o perspectivă deosebită asupra naturii locale.

Nu puțini prinți au avut la un moment dat experiență în lumea agriculturii. Tatăl său, Regele Frederick, de exemplu, a lucrat timp de un an pe o proprietate viticolă din California. Mai rar se întâmplă ca, asemenea Prințului Joachim, aceștia să decidă de la bun început să își axeze viitorul profesional în acest domeniu. Fratele actualului monarh a studiat economia agricolă cu un singur scop în minte: să preia Castelul Schackenborg, unde locuia când trăia în Danemarca, să gestioneze exploatațiile sale agricole, să recolteze cereale și să cultive brazi.

A început să poarte cu mândrie porecla de „prinț fermier” sau „prinț agricultor”, dar, în cele din urmă, soarta l-a îndepărtat de țara sa natală și a schimbat mediul rural cu munca diplomatică. Intenția sa inițială a fost să creeze o dinastie de fermieri, astfel încât, atunci când el nu va mai fi fermier, să fie proprii săi copii cei care vor continua să îngrijească pământul. A visat să fie „un cavaler fermier”, dar într-un interviu recent acordat pentru „Washington Post” a glumit spunând că, în cele din urmă, i-a ieșit mai bine ca gentleman.

Anul sabatic, la modă printre regali

Rămâne de văzut dacă și Christian al Danemarcei va ajunge la fel de îndrăgostit de lumea agricolă ca unchiul său, deși, dat fiind statutul său de moștenitor, este de așteptat ca educația sa viitoare să fie mult mai variată. În orice caz, acesta este începutul unei experiențe unice pentru el și o experiență obișnuită în Familia Regală daneză, unde există o lungă tradiție ca viitorii monarhi să facă sejururi prelungite în străinătate în timpul tinereții și să aibă ocazia de a se dezvolta și de a cunoaște lumea. Astfel, în 1986, Regele Frederick a luat parte la o expediție în Mongolia axată pe nomazi. Regina Margrethe, bunica lui Christian, a întreprins, de asemenea, călătorii importante în America de Sud și de Est în anii 1960. 

În afară de Familia Regală daneză, Prințul William și Prințul Harry au petrecut și ei ceva timp departe de Palat, într-un mediu rural care i-a fascinat. Actualul moștenitor a călătorit prin Chile, Belize și, de asemenea, prin câteva țări africane înainte de a-și începe studiile universitare la St. Andrews, unde a cunoscut-o pe Kate Middleton. Ducele de Sussex, la rândul său, a petrecut ceva timp la o fermă din Australia, unde a fost extrem de fericit, după cum a explicat în memoriile sale. De asemenea, a lucrat într-un orfelinat din Lesotho, o experiență care l-a marcat profund și care a fost esențială pentru dezvoltarea marii iubiri pe care o simte pentru Africa. 

FOTO: Casa Regală daneză



Recente pe Ok! Magazine

Printesa Amalia a Olandei   Casa Regala olandeza jpg
Charlotte Casiraghi si Dimitri Rassam la Cannes (1) jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg