După marea încercare a cancerului, Prințesa Kate a devenit ”mult mai interesată de credință”. Ce urmează
Prințesa de Wales a recurs la credință, după cea mai recentă provocare pe sănătate, spune biograful regal Robert Hardman, în ultima sa carte publicată.
Cancerul este o experiență foarte personală, un diagnostic care te face să îți regândești toată viața. Un mesaj că e nevoie să te aduni și să fii mai prezent în viața ta ca niciodată.
Frumoasa Kate a fost zguduită la propriu de anul 2024, un an transformator, care i-a schimbat dramatic prioritățile.
Kate Middleton s-a concentrat mai mult pe religie, pe măsură ce s-a confruntat cu boala.
Potrivit cărții actualizate a biografului regal Robert Hardman, ”Charles al III-lea: Noul Rege. Noua Curte. Ce există în interior”, în câteva extrase prezentate de The Daily Mail, se spune că Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a devenit „mai interesată” de credința ei, după ce a fost diagnosticată cu cancer și a fost supusă chimioterapiei. Kate și-a dezvăluit public diagnosticul de cancer în martie.
”În acest caz, îndrăznesc să spun că există mai multă speranță”, i-a spus lui Hardman un prieten de familie, care merge regulat la biserică. Se pare că nora Regelui Charles a găsit în credință un refugiu real, care a ajutat-o să se întărească. Nu de puține ori oamenii se întorc la credință, atunci când traversează o perioadă grea, mai ales pe cea a bolilor.
Nu neapărat că nu era credincioasă înainte, dar nu practicantă. Întocmai ca soțul William, care este complet diferit de tatăl său, Regele Charles.
Prințul de Wales „este un tânăr modern”, potrivit celor care îl cunosc bine. El „devine jenat de anumite aspecte ale ceremonialului și religiei”, se spune în fragmentul publicat de Daily Mail.
În schimb, tatăl Prințului William, regele Charles al III-lea, și-a descris credința ca fiind „profund înrădăcinată” în Biserica Angliei după ce a devenit monarh și a fost un apărător global al religiei de zeci de ani. De asemenea, regretata Regina Elisabeta era cunoscută pentru credințele ei creștine statornice.
Hardman a scris anterior în cartea sa, lansată pentru prima dată în ianuarie 2024, că Prințul de Wales, în vârstă de 42 de ani, ar putea rupe tradiția atunci când va urca pe tron, să nu preia titlul de Guvernator Suprem al Bisericii Angliei, titlu care a fost afiliat monarhilor britanici de secole, începând din anii 1530, cu regele Henric al VIII-lea.
Foto: Profimedia & GettyImages