Superstiția preluată de la mama sa, în fața căreia se pleacă și Charles. Ce face monarhul pentru noroc!

21 august, 2024

E una din superstițiile cunoscute ale Regelui Charles! Locul pe care îl vizitează frecvent pentru ”noroc”.

Și este totodată unul dintre obiectivele turistice din Londra cele mai apreciate: însuși Turnul Londrei. Însă această clădire istorică are o semnificație mult mai profundă. Iată de ce Regele Charles este așa legat de ea.

FotoJet Turnul Londrei jpg

Palatul Regal și Cetatea Majestății Sale, denumit și Turnul Londrei, este un castel istoric aflat pe malul nordic al Tamisei în centrul Londrei. El se află în burgul londonez Tower Hamlets, separat de marginea estică a City of London de un spațiu deschis denumit Dealul Turnului (Tower Hill). Construcția sa a început spre sfârșitul lui 1066 în contextul cuceririi normande a Angliei. Turnul Alb, de la care își trage numele întreg castelul, a fost construit de William Cuceritorul în 1078, și a fost disprețuit ca simbol al oprimării locuitorilor Londrei de noua elită conducătoare.

Regele Charles obișnuiește să viziteze frecvent acest castel, din atenție, superstiție!

Turnul Londrei, Profimedia (1) jpg

Michael Chandler, Ravenmaster și Yeoman Warder („Beefeater”), au declarat pentru The Telegraph că Regelui îi place să viziteze corbii ținuți în Turn, deoarece aceștia sunt în mod tradițional un semn al norocului.

Turnul Londrei, Profimedia (3) (1) jpg

Charles al II-lea (1630-1685) a fost primul monarh care a cerut ca acești corbi să fie păstrați în Turn și, potrivit legendei, dacă vor pleca vreodată, atât cetatea, cât și regatul vor cădea. De obicei, sunt șase corbi în total în această locație istorică.

Fostul ofițer de Marină Michael Chandler a spus publicației: „Ei [corbii] îi servesc Maiestății Sale la fel de mult ca noi, cei din garda de corp a [Regelui]”. Adăugând că Regele Charles îi verifică în mod regulat, întocmai cum făcea și mama sa, regretata Regină Elisabeta a II-a.

Mai multe pentru tine...

Potrivit Historic Royal Palaces, ordinul de a păstra corbii a fost dat împotriva dorinței astronomului său, John Flamsteed, care s-a plâns că acești corbi interferează cu activitatea observatorului său din Turnul Alb.

Acum, Turnul are propriul program de creștere a corbilor. Aceștia trăiesc cu o dietă bazată pe șoareci, pui, șobolani și carne crudă asortată. Ca un răsfăț ocazional, misterioasele înaripate primesc biscuiți înmuiați în sânge.

Legenda spune că Regatul Unit va dăinui atâta vreme cât vor exista corbi în Turnul Londrei. Dacă corbii dispar din Turn, Regatul se va prăbuși în ruine, iar pentru ca acest lucru să nu se întâmple, cel puțin șase corbi sunt ținuți în regim de semi-sălbăticie, în fortăreața veche de aproape o mie de ani.

Se spune că primul monarh care a făcut referire la legendă a fost Charles II (1630-1685), dar sunt și relatări conform cărora legătura dintre corbi și soarta regatului ar fi de dată mai recentă.

Oricare ar fi adevărul, starea corbilor regali este luată foarte în serios de autorități. Îngrijitorul corbilor, Ravenmaster-ul, poartă pe umerii săi întreaga responsabilitate privind bunăstarea păsărilor de care depinde soarta întregii țări.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Profimedia jpg
Prințul William cu Prinții George, Charlotte și Louis  foto   GettyImages jpg
Ducesa Sophie Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg
Regele Charles si Regina Camilla la Trooping the Colour 2024   Casa Regala (2) jpg
Prințul Carl Philip, Prințesa Sofia, Chris O'Neill și Prințesa Madeleine, Profimedia jpg
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
Alma, cainele Majestatii Sale Margareta, rasfatata Familiei Regale   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpg
Charlene și Albert de Monaco 2 profimedia 0906081891 jpg
Marea Ducesa Maria Teresa de Luxemburg si Marele Duce Henri cu Printul Guillaume, Printesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois la Cabasson, Var   Marea Curte Ducala (10) jpg