Ele sunt cele 4 viitoare regine europene. Își pregătesc deja urcarea pe tron

19 aprilie, 2024

Pe lângă Prințesa Leonor, există alte trei moștenitoare din Europa care ar putea schimba complet percepția asupra monarhiei.

Prinţesele Leonor, Amalia, Ingrid şi Elisabeta vor fi încoronate regine. FOTO: Casele Regale
Prinţesele Leonor, Amalia, Ingrid şi Elisabeta vor fi încoronate regine. FOTO: Casele Regale

Femeile au început să aibă un cuvânt puternic de spus şi la Casele Regale, care până de curând erau sub influenţa unei moşteniri patriarhale. Treptat, însă, aceasta a fost treptat răsturnată, datorită abrogării Legii Salice în diferite constituții. Această lege îl proclama drept moștenitor pe primul copil de sex masculin dintr-o căsătorie regală, indiferent dacă primul născut fusese sau nu o femeie, introducând astfel descendenţii se sex feminin în linia de succesiune. Astfel, acum avem o generație de patru viitoare regine: Prințesa Leonor a Spaniei, Prinţesa Amalia a Olandei, Prinţesa Ingrid a Norvegiei şi Prinţesa Elisabeta a Belgiei.

Prințesa Leonor a Spaniei

Fără îndoială, cel mai cunoscut nume de pe lista prințeselor moștenitoare este cel al fiicei celei mai mari a Regelui Felipe al VI-lea şi a Reginei Letizia, care la 31 octombrie 2023, când a devenit majoră, a depus jurământul Constituției spaniole și care a câștigat treptat în importanță în reprezentativitatea Coroanei spaniole.

Merită menționat faptul că, deși Prinţesa Leonor este primul copil născut în urma căsătoriei dintre Regele Felipe și Regina Letizia, dacă regele și regina ar fi avut un fiu, imaginea pe care o cunoaștem acum despre Familia Regală a Spaniei ar fi fost complet diferită.

Prinţesa Amalia a Olandei

Reprezentantă a Casei de Orania-Nassau, fiica întâi-născută a Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima a Olandei va domni într-o zi, chiar dacă va alege să se căsătorească cu o femeie, deoarece progresismul din Casa Regală olandeză permite deja căsătoriile safice, deși s-ar putea să nu fie cazul, întrucât Amalia a fost văzută în Spania având o relaţie cu un tânăr aristocrat atrăgător.

Prinţesa Ingrid a Norvegiei

Contul oficial de Instagram al Casei Norvegiei este plin de portrete frumoase ale prințesei Ingrid Alexandra.

Nepoata longevivului Rege Harald va ajunge, de asemenea, pe tronul țării sale, ceea ce ar putea entuziasma supușii regatului, întrucât Prințesa Ingrid s-a dovedit a fi un voluntar de mediu implicat și o persoană discretă şi responsabilă.

Prinţesa Elisabeta a Belgiei

Are 22 de ani şi e deja încadrată ca ofiţer în armata belgiană. Cumva, ea va fi omonima Prinţesei Leonor de Bourbon. Ea va avea titlul de a fi prima femeie monarh din țara sa, așa că se știe că numele ei va intra în istorie cu litere de aur, la fel ca și cele ale celorlalte femei care vor fi regine în generația ei.

FOTO: Casa Regală olandeză, Casa Regală norvegiană, Casa Regală belgiană, Casa Majestăţii Sale Regele Felipe, Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg