Familia regală s-a îmbogățit de pe urma morții Reginei Elisabeta a II-a?

15 septembrie, 2023

Când Regina Elisabeta a II-a a murit, a lăsat în urma ei un regat puternic, dar și o avere considerabilă. Mai mult, simpla ei dispariție a generat și continuă să genereze profituri majore pentru familia ei.

image

În fiecare an, familia regală joacă un rol important în turismul britanic, generând profituri de milioane de lire sterline. Există mai mulți facturi care au contribuit la bunăstarea membrilor monarhiei britanice, moartea Reginei Elisabeta a II-a fiind unul dintre ei. Dispariția definită a fostului monarh a avut un impact major asupra stabilității financiare a familiei regale și a venitului acesteia.

Cel mai longeviv monarh britanic a dispărut dintre noi, dar amintirea lui este menținută printr-o serie impresionantă de produse care-i poartă numele sau o întruchipează. Palatul Buckingham ne informează că tradiția suvenirurilor regale are aceeași vârstă ca monarhia. Jubileul de Platină din 2022 a generat încasări uriașe în urma comercializării a tot felul de produse ce amintesc de Regină.

În urma unui studiu realizat recent, s-a ajuns la concluzia că publicul britanic a cheltuit nu mai puțin de 282 de milioane de lire sterline pe suveniruri în timpul Jubileului de Platină din 2022. O analiză a trendurilor de pe Google a dezvăluit că suvenirurile comercializate au fost farfurii, porțelanuri, căni, cutii de biscuiți, pahare și accesorii de ceai.

Produsul cel mai bine vândut din timpul Jubileului de Platină a fost un set limitat de pahare de șampanie ce aveau monogramele reginei. Numai 70 de astfel de seturi au fost realizate și fiecare dintre ele s-a vândut cu 120 de lire sterline.

Totuși se îmbogățește familia regală din vânzarea unor farfurii și pahare?!

image
Mai multe pentru tine...

Nu numai din pahare și farfurii! Simpla vizionare a mormântului regretatei regine costă! Prețul intrării în Capela Regelui George al VI-lea din Castelul Windsor, unde este înmormântată regina, costă puțin peste 30 de euro pentru adulți, de duminică până miercuri, și aproape 35 de euro sâmbăta. Biletul de intrare e mai accesibil copiilor, însă mulți și-au exprimat revolta că se percepe o taxă atât de mare din simpla vizionare a locului în care se odihnește răposata regină.

Royal Collection Trust susține că banii obținuți din aceste bilete sunt folosiți pentru a conserva Colecția Regală și-a facilita accesul la expoziții, proiecte educative, publicații, etc.

În concluzie, un eveniment atât de important precum dispariția unei regine atât de îndrăgite este o oportunitate pentru economia britanică să se dezvolte, dar, în același timp, și pentru familia regală să încaseze sume impresionante de bani. Nu s-a făcut public procentul exact al încasărilor de care beneficiază familia regală de pe urma morții Reginei Elisabeta a II-a, însă e limpede că a reprezentat și reprezintă încă un bonus financiar consistent pentru ei.

foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Sarah Ferguson la New York, Profimedia jpg
Regele Charles și Emmanuel Macron, Getty (1) jpg
Camilla și Charles întâmpinați la aeroport de soții Macron, Getty (6) jpg
Charles si Camilla, invitati la dineul oferit de Brigitte Macron si Emmanuel Macron la Versaiiles   profimedia 0806926577 jpg
Regele Charles la Versalilles  foto   GettyImages jpg
Regina Rania la emisiunea Today de la NBC   pagina oficiala (3) jpg
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Prințul William în SUA, septembrie 2023, Getty (4) jpg
Printesa Alexia, debut la Ziua Printilor   casa regala (3) jpg
Regina Elisabeta a II a  GettyImages jpg
Kate Middleton, 19 septembrie 2023, Getty (4) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe ai Spaniei, Profimedia (1) jpg
Prințesa Beatrice Sienna profimedia 0773565104 jpg
Meghan Markle, Prințul Harry la Invictus Games  foto   Getty jpg
Meghan Markle, Getty (8) jpg
Regina Rania la New York cu Jill Biden si Regina Mathilde   Instagram (1) jpg
Charles, William și Harry jpg
Thomas Markle, tatal lui Meghan Markle jpg