FOTO&VIDEO Cum a fost la nunta regală de la Sinaia

1 octombrie, 2018
1 nunta nicolae al romaniei alina binder rochie de mireasa 6 jpg jpeg

Ieri, la Sinaia, s-a scris o nouă pagină de istorie în Familia Regală, nepotul Regelui Mihai unindu-şi destinul cu aleasa inimii sale, Alina-Maria Binder, la Sinaia, oraşul modernizat de strămoşii săi, Regii României Mari.

În anul Centenarului României Mari, am mai bifat un eveniment major: căsătoria religioasă dintre Nicolae Medforth-Mills (33), nepotul Regelui Mihai şi fost Principe al României, fiul Principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills, şi Alina-Maria Binder (30).

Junii Braşovului, diverse grupuri folclorice din Bucovina şi din alte ţinuturi străvechi româneşti, dar şi turişti şi diverşi simpatizanţi i-au aşteptat cu ovaţii atât la Biserica "Sfântul Ilie" din Sinaia, unde ia avut loc slujba religioasă oficiată de un sobor de 10 preoţi împreună cu IPS Calinic al Argeşului şi Muscelului , cât şi pe bulevarul Carol I, pe care tinerii însurăţei l-au parcurs într-o caleaşcă albă, dar şi în faţa Cazinoul din Sinaia, unde s-a ţinut recepţia - locul în care, de altfel, a avut loc ultima nuntă regală, cea dintre Principesa Ileana şi Arhiducele Anton, în urmă cu 87 de ani.

Mireasa a ales pentru ceremonie o rochie Parlor, cu broderie manuală şi voal lung, în timp ce mirele a avut un costum cu redingotă şi cravată bleu ciel, de la Marsay. La recepţie, Alina de Roumanie a optat pentru o ţinută mai lejeră, tot o rochie Parlor, cu pliseuri realizate manual, iar Nicolae pentru un smoking cu papion alb.

Verighetele pe care le-au schimbat în biserică au fost alese de la Bijuteriile Teilor.

Printre cei 200 de invitaţi s-au aflat rude şi prieteni, dar şi reprezentanţi a 13 case regale europene - mai puţin cei din familia Regală a României, care au declinat invitaţia. Totuşi, lui Nicolae şi proaspetei sale soţii, Alina, le-a fost alături Elizabeta-Karina de Roumanie, sora fostului Principe, care a deschis alaiul domnişoarelor de onoare - după cum şi fratele Alinei, Mihai Binder, a condus alaiul cavalerilor de onoare.

Naşi le-au fost Liviu şi Simona Popescu, Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti. Mirii şi-au dorit să aibă 6 domnişoare de onoare (Elizabeta-Karina de Roumanie, Mihaela Şerban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fătuşan şi Ana Burcea) şi 6 cavaleri de onoare (Mihai Binder, Andrew Griffiths din Marea Britanie, Charles-Antoine Uyttenhove din Belgia, Bejan Alizaddeh şi James Dalzell din Marea Britanie, Bogdan Macarie).

Oaspeţii au fost aşteptaţi la Cazinoul din Sinaia, frumos decorat de cei de la Maison Dadoo cu hortensii, matthiola şi trandafiri albi, cu şampanie şi vinuri Davino şi Rhein Extra, din Pivniţele Rhein & Cie Azuga - care au o strânsă legătură cu Casa Regală a României. 

La ora 16.35, prinţul Nicolae şi mireasa lui, Alina, au salutat invitaţii din balconul Cazinoului din Sinaia.

Recepţia propriu-zisă a început la ora 18, fiind găzduită în Sala Oglinzilor. Ţinuta obligatorie este specificată pe invitaţia de nuntă. Doamnele poartă rochie de de zi şi obligatoriu pălărie, iar domnii poartă uniformă sau costum de zi.

Printre invitaţi s-au aflat: Alteţa Sa Prinţesa Eleonore of Schaumburg-Lippe (stră-stră-nepoata Regelui Frederick al VIII-lea al Danmarcei), prinţul Grigore Ghyka, contele Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein, contele Elemer Jankovich-Besan, baronul Philip Rinn of Earlston, ÎPS Calinic (delegat de către Patriarhul Daniel), Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, Familia Raţiu-Nicolae, Sasha, Indrei & Pamela Irina Freisacher - din familia Rosetti şi Familia Don Gregor Roy Chowdhury, părintele Iustin de la Mănăstirea Oaşa, Simina Filat - designer, designerul Alex Tudoroiu , Marsay Alexandra Dulgheru - jucatoare de tenis şi Raul Badiu - pilot de raliu.

Meniul a fost unul ales, cu piept de raţă afumat în casă cu sos de vin roşu şi pară înnăbuşită, calcan din Marea Neagră, în sos alb de crustacee, cu legume de sezon, dar şi sarmale tradiţionale, în foi de viţă, din piept de raţă şi gâscă şi obrăjor de vită la cuptor cu sos brun şi mămăligă rumenită, iar vinul care a curs în pahare a fost cel servit şi la încoronarea Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, în 1922. 

Tortul a avut un design unicat, fiind realizat de Les Pivoines, un atelier de cofetărie couture specializat în torturi şi prăjituri exclusiviste.Recente pe Ok! Magazine

Letizia și Felipe profimedia 0753435345 jpg
Elisabeta Jubileu (2) jpg
Regele Charles FOTO Profimedia jpg
Prințul Harry   Profimedia jpg
Wales, Kate Middleton și William, Getty (1) jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
camilla
Prințesa Martha Louise vrea să se mărite cu șamanul Verrett jpg
Regina Maxima a Olandei la dans (1) jpg
Kate Middleton cu pălărie jpg
Kate Middleton profimedia 0753099940 jpg
Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
regina Camilla   GettyImages 1246690027 jpg
Printesa Diana   profimedia 0230461404 jpg
meghan - harry
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
James Middleton profimedia 0499308731 jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}