Goana după aur! Ce membri ai familiilor regale au concurat la Jocurile Olimpice
Ce au în comun Prințesa Anne, Prințul Albert de Monaco și Șeica Maitha Almaktoum? Cu toții au fost concurenți regali la olimpiade.
Având în vedere că Olimpiada de la Paris se apropie cu pași repezi, trecem în revistă care au fost membrii familiilor regale care și-au etalat abilitățile sportive pe scena mondială, de la familia Windsor și dragostea lor pentru sporturile ecvestre, până la cuplul monegasc, care a participat la diverse competiții.
Prințesa Anne
Singura fiică a Reginei Elisabeta a II-a a devenit primul membru al Familiei Regale britanice care a participat la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, când s-a înscris la proba ecvestră de trei zile. Aceasta a călărit calul mamei sale, Goodwill, cu întreaga familie prezentă pentru a o încuraja. Din păcate, ea nu a câștigat nicio medalie și s-a clasat pe locul 24 la proba individuală.
Zara Tindall
Mergând pe urmele părinților ei (tatăl ei, căpitanul Mark Philips, a participat la Jocurile Olimpice înaintea fostei sale soții, în 1972), Zara Tindall a participat la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 cu echipa britanică de echitație, câștigând o medalie de argint.la sărituri peste obstacole.
Prințesa Charlene de Monaco
Înainte de a fi o prințesă regală, înotătoarea sud-africană Charlene Wittstock a fost o atletă olimpică, participând în echipa de ștafetă 4x100 m a țării sale natale. Din păcate, ea nu a luat acasă nicio medalie, clasându-se pe locul cinci.
Prințul Albert al II-lea de Monaco
Un aspect care i-a unit fără îndoială pe Prințul Albert și pe soția sa, Prințesa Charlene, a fost dragostea lor comună pentru sport, precum și faptul că fac parte din clubul exclusivist al sportivilor olimpici. În ciuda faptului că provine dintr-un principat mediteranean, Prințul Albert a participat la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice de iarnă, din 1988 până în 2002, luând parte atât la echipele de bob cu doi oameni, cât și la cele de bob cu patru oameni.
Regele Felipe al Spaniei
Felipe al Spaniei a participat la Jocurile Olimpice din 1992, care au avut loc pe teren propriu, la Barcelona. Pe atunci viitor rege, el a făcut parte din echipa de navigație, ocupând locul al șaselea la clasa Soling, și a fost, de asemenea, purtătorul drapelului Spaniei la ceremonia de deschidere.
Infanta Cristina a Spaniei
Un alt membru al Familiei Regale spaniole care și-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice de navigație este sora mai mare a lui Felipe, Infanta Cristina, care a participat la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, dar, din păcate, nu a câștigat nicio medalie.
Prințesa Haya bint Hussein
Fiica Regelui Hussein al Iordaniei, o altă pasionată de echitație, și-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 în cadrul echipei ecvestre, la vârsta de 26 de ani. De atunci, ea a făcut multe pentru modernizarea sportului, devenind lider al FEI (Federația Internațională pentru Sporturi Ecvestre) în 2006, poziție pe care a deținut-o până în 2014.
Șeica Maitha Almaktoum
Șeica a făcut istorie în 2008, când a devenit prima femeie care a purtat drapelul Emiratelor Arabe Unite la Jocurile Olimpice. Fiica șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum a concurat în proba de taekwondo. De atunci, în urma unor accidentări, ea a trecut la polo, conducându-și echipa spre victorie în acest an la Polo Masters Cup 2021.
FOTO: Profimedia, Getty Images