Goana după aur! Ce membri ai familiilor regale au concurat la Jocurile Olimpice

23 iulie, 2024

Ce au în comun Prințesa Anne, Prințul Albert de Monaco și Șeica Maitha Almaktoum? Cu toții au fost concurenți regali la olimpiade.

Zara Tindall la Jocurile Olimpice de la Londra 2012   GettyImages 145106184 jpg

Având în vedere că Olimpiada de la Paris se apropie cu pași repezi, trecem în revistă care au fost membrii familiilor regale care și-au etalat abilitățile sportive pe scena mondială, de la familia Windsor și dragostea lor pentru sporturile ecvestre, până la cuplul monegasc, care a participat la diverse competiții.

Prințesa Anne

Singura fiică a Reginei Elisabeta a II-a a devenit primul membru al Familiei Regale britanice care a participat la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, când s-a înscris la proba ecvestră de trei zile. Aceasta a călărit calul mamei sale, Goodwill, cu întreaga familie prezentă pentru a o încuraja. Din păcate, ea nu a câștigat nicio medalie și s-a clasat pe locul 24 la proba individuală.

Printesa Anne la Jocurile Olimpice de la Quebec, Canada 1976   GettyImages 608184039 jpg

Zara Tindall

Mergând pe urmele părinților ei (tatăl ei, căpitanul Mark Philips, a participat la Jocurile Olimpice înaintea fostei sale soții, în 1972), Zara Tindall a participat la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 cu echipa britanică de echitație, câștigând o medalie de argint.la sărituri peste obstacole.

Zara Tindall la Jocurile Olimpice de la Londra 2012   GettyImages 149280442 jpg

Prințesa Charlene de Monaco

Înainte de a fi o prințesă regală, înotătoarea sud-africană Charlene Wittstock a fost o atletă olimpică, participând în echipa de ștafetă 4x100 m a țării sale natale. Din păcate, ea nu a luat acasă nicio medalie, clasându-se pe locul cinci.

Printesa Charlene Wittstock la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000 la proba de 100 m spate   GettyImages 56863099 jpg

Prințul Albert al II-lea de Monaco

Un aspect care i-a unit fără îndoială pe Prințul Albert și pe soția sa, Prințesa Charlene, a fost dragostea lor comună pentru sport, precum și faptul că fac parte din clubul exclusivist al sportivilor olimpici. În ciuda faptului că provine dintr-un principat mediteranean, Prințul Albert a participat la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice de iarnă, din 1988 până în 2002, luând parte atât la echipele de bob cu doi oameni, cât și la cele de bob cu patru oameni.

Regele Felipe al Spaniei

Felipe al Spaniei a participat la Jocurile Olimpice din 1992, care au avut loc pe teren propriu, la Barcelona. Pe atunci viitor rege, el a făcut parte din echipa de navigație, ocupând locul al șaselea la clasa Soling, și a fost, de asemenea, purtătorul drapelului Spaniei la ceremonia de deschidere.

Regele Felipe la Jocurile Olimpice   GettyImages 825924482 jpg

Infanta Cristina a Spaniei

Un alt membru al Familiei Regale spaniole care și-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice de navigație este sora mai mare a lui Felipe, Infanta Cristina, care a participat la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, dar, din păcate, nu a câștigat nicio medalie.

Prințesa Haya bint Hussein

Fiica Regelui Hussein al Iordaniei, o altă pasionată de echitație, și-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 în cadrul echipei ecvestre, la vârsta de 26 de ani. De atunci, ea a făcut multe pentru modernizarea sportului, devenind lider al FEI (Federația Internațională pentru Sporturi Ecvestre) în 2006, poziție pe care a deținut-o până în 2014.

Printesa Haya a Iordaniei la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000 pe calul Lucilla   profimedia 0322051012 jpg

Șeica Maitha Almaktoum

Șeica a făcut istorie în 2008, când a devenit prima femeie care a purtat drapelul Emiratelor Arabe Unite la Jocurile Olimpice. Fiica șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum a concurat în proba de taekwondo. De atunci, în urma unor accidentări, ea a trecut la polo, conducându-și echipa spre victorie în acest an la Polo Masters Cup 2021.

Seica Maitha Almaktoum la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008   GettyImages 82218020 jpg

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg