Hobby-ul neconvențional al Regelui Charles de care este îndrăgostită și Prințesa Kate. Inedit!
Soțul Reginei Camilla este pasionat de natură și de activități în aer liber.
Este de notorietate dragostea pe care o are suveranul britanic pentru natură și petrecerea a cât mai mult timp în natură. De la susținerea durabilității până la pictarea peisajelor pitorești și amenajarea de grădini premiate, monarhul are o fascinație absolută pentru natură și darurile sale. De mic este așa. Mereu a preferat produsele autentice, cât mai naturale, cât mai bio. Nu mănâncă decât legume cultivate pe domeniile regale.
Și există un hobby deosebit de dulce în aer liber pe care Regele Charles îl iubește în mod deosebit, unul adorat și de nora sa, Prințesa Kate: Apicultura!
Aici o vedem pe Prințesă în ipostaza unui adevărat apicultor. Și chiar știe ce face!
Reședința privată a lui Charles, Highgrove House, găzduiește o pajiște caleidoscopică plină cu flori sălbatice, cu până la 120 de specii diferite de plante și 30 de stupi. Albinele produc mierea regală „Royal Garden Honey”, care poate fi achiziționată de pe site-ul web al Highgrove Gardens, informează publicația HELLO!.
Monarhul are, de asemenea, stupi prețioși la Clarence House și la Palatul Buckingham. Potrivit The Independent, fiecare stup conține aproximativ 20.000 de albine.
Nu este singurul cu acest hobby: Prințesa de Wales, Regina Camilla și fratele lui Kate, James Middleton, au fost și ei vrăjiți de magia apiculturii.
Prințesa de Wales are stupi cu albine la Anmer Hall, refugiul Prințului William și al lui Kate din Norfolk.
Mama regală a trei copii a adus un borcan de miere de la stupii săi personali pentru școlari să le deguste în timpul unei vizite la centrul de biodiversitate al Muzeului de Istorie Naturală în iunie 2021.
Mierea de albine este un aliment natural cu multiple proprietăți benefice pentru sănătate, cu gust dulce şi aromat, pe care albinele îl prepară din nectarul florilor. Ocupația de îngrijire a stupilor și de recoltare a mierii este una ancestrală, și se numeşte apicultură. Este atât de veche, încât se spune că mierea a fost prima substanţă dulce pe care omul a consumat-o. Căutarea mierii a crescut treptat și datorită gustului său, dar mai ales datorită proprietăţilor şi beneficiilor pe care le are pentru organism, multe dovedite și susținute de studii.
Foto: Profimedia & GettyImages