Imagini inedite cu cele trei surori regale daneze, Margrethe, Benedikte și Anne-Marie

2 mai, 2024

Două dintre ele sunt regine, iar a treia este prințesă. Relația dintre ele a fost mereu una strânsă, chiar dacă ani buni au trăit departe una de alta.

Regina Anne-Marie, Prințesa Benedikte și Regina Margrethe a II-a. FOTO: Casa Regală daneză
Regina Anne-Marie, Prințesa Benedikte și Regina Margrethe a II-a. FOTO: Casa Regală daneză

Reîntâlnire de suflet între cele trei surori regale daneze, Margrethe, Benedikte și Anne-Marie. Zilele trecute, Prințesa Benedikte a împlinit vâsta de 80 de ani. Cu această ocazie, o nouă fotografie a Alteței Sale Regale a fost publicată de Casa Regală daneză. Poza a fost făcută în Palatul lui Christian al VIII-lea din Amalienborg.

Și, tot în același loc, Prințesa Benedict a fost sărbătorită de întreaga familie și de prietenii apropiați. O nouă ocazie pentru ca ea și celelalte două surori ale ei să reformeze celebrul lor trio și să se bucure de câteva zile petrecute împreună ca odinioară.

De altfel, de la moartea ultimului monarh al elenilor, Regele Constantin al Greciei, care a fost cumnatul său, Regina Anne-Marie s-a reîntors în sânul Familiei Regale daneze, chiar dacă mai locuiește sporadic și în Grecia ori la Paris. Iar ocaziile de-a le revedea împreună pe cele trei surori daneze sunt tot mai dese.

Cine e Prințesa Benedikte, care tocmai a împlinit 80 de ani?

Benedikte este una dintre cele două surori mai mici ale Reginei Margrethe a II-a - care a abdicat anul trecut - și, deci, mătușa Regelui Frederik al X-lea, fiind astfel a zecea în linia de succesiune la tronul Danemarcei. Totodată, ea este și confidenta, consiliera și umărul de sprijin al surorii sale mai mari, fosta suverană daneză.

Alteța Sa Regală Benedikte Astrid Astrid Ingeborg Ingrid, Prințesă a Danemarcei este cea de-a doua fiică a regelui Frederik al IX-lea și a Reginei Ingrid. Sora mai mică a Reginei Margrethe a II-a, dar mai mare a Reginei Anne-Marie a Greciei, ea s-a născut la 29 aprilie 1944 la Palatul Frederik al VIII-lea, în complexul Amalienborg, Copenhaga. Venită pe lume în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Danemarca se afla în plină ocupație nazistă, forțele armate daneze n-au putut să sărbătorească nașterea sa cu tradiționalul salut cu 21 de salve de tun. Totuși, o zi mai târziu, Holger Danske, un grup de rezistență danez, a marcat nașterea Prințesei Benedikte prin detonarea a 21 de bombe la Ørstedsparken, un parc public din Copenhaga. Actul a fost considerat un salut pentru un viitor mai luminos pentru poporul danez.

Regina Margrethe şi Printesa Benedikte, iulie 2021. FOTO: Casa Regală daneză
Regina Margrethe şi Printesa Benedikte, iulie 2021. FOTO: Casa Regală daneză

La botezul ei, la 24 mai 1944 (care s-a întâmplat, de asemenea, să fie a noua aniversare a căsătoriei părinților ei), s-a confirmat că nașii lui Benedikte vor fi bunicii paterni, Regele Christian X și Regina Alexandrine, precum și Elizabeth Bowes-Lyon. 

Mai târziu, Prințesa Benedikte și-a început studiile la Școala N Zahle's din Copenhaga, urmată de Școala Benenden din Anglia. La șase ani după ce s-a înscris la internatul din Kent, în 1963, le-a avut colege pe Prințesa Anne și Prințesa Basma a Iordaniei. După absolvire, prințesa a studiat la un colegiu din Lausanne, apoi a urmat un curs practic de design vestimentar la Margretheskolen.

Pe măsură ce a crescut, Benedikte a asistat la schimbări monumentale în procedura regală daneză. Proeminența tot mai mare a atitudinilor feministe în viața publică a dus la adoptarea unui nou Act de succesiune în 1953, care permitea succesiunea femeilor. Prințesa Margrethe a devenit moștenitoare prezumtivă, iar sora mai mică Benedikte s-a aflat a doua în linia de succesiune la tron.

La vârsta de 18 ani, prințesa a primit în dar prima ei tiară. Piesa centrală a fost o broșă florală din caseta de bijuterii a bunicii sale, regretata regină Alexandrine. Această așa-numită "tiară florală" a însoțit-o pe Benedikte în ultimele șase decenii, de la întâlnirea cu Papa Paul al VI-lea la Vatican până la comemorarea celei de-a 50-a aniversări a sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial la Londra.

FOTO: Profimedia, Soren Gulk, Kasper Roed/Casa Regală daneză



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg
Regel Frederik și Prințesa Ingrid Foto Instagram jpg
printesa alexandra luxemburg s a casatorit religios (6) jpg
FotoJet Regalii în Norvegia jpg
Margareta Custodele Coroanei Facebook jpg
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
Harry și Meghan în turneul nigerian, GettyImages (5) jpg
Zara Tindall la Royal Ascot, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia profimedia 0872891821 jpg
Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (1) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry Foto GettyImages jpg