Imagini inedite cu Prințul Hussein al Iordaniei din pelerinajul său la Mecca
Îmbrăcat în tradiționalul veșmânt ihram, fiul Regelui Abdullah al II-lea și al Reginei Rania a Iordaniei a efectuat Umra, cel mai scurt pelerinaj musulman la Mecca.
Prințul Hussein al Iordaniei a fost văzut luni, în cel mai sfânt loc al Islamului, în Arabia Saudită, la Mecca, unde credincioșii musulmani se adună peste an la marea rugăciune. Îmbrăcat tradiționalul veșmânt ihram, fiul Regelui Abdullah al II-lea și al Reginei Rania a Iordaniei a efectuat Umra, cel mai scurt pelerinaj musulman la Mecca.
Ihram-ul este un veșmânt alb, fără cusături sau broderii, format din două piese, pe care bărbații trebuie să-l poarte în timpul pelerinajului în locul hainelor normale, cu scopul de a elimina orice semn al statutului financiar și al clasei sociale diferite dintre oameni.
Lăsând în urmă toate accesoriile lumii regale, Prințul Hussein al Iordaniei s-a rugat în timpul lunii Ramadanului, alături de verii săi, prinții Omar bin Faisal, Nayef bin Asem și Rakan bin Mired, la Marea Moschee din Mecca, unde au înălțat tradiționalele rugăciuni Asr, Maghreb, Isha și Tarawih.
Prințul moștenitor Hussein a fost înconjurat de mai mulți membri ai forțelor armate ale țării sale, tineri antreprenori, sportivi, personalități din mass-media și rude.
La întoarcerea sa în Iordania, Prințul moștenitor Hussein a organizat un iftar. Recepția a avut loc la Palatul Al Husseiniya. Fiul regelui Abdullah al II-lea și al Reginei Rania a invitat participanții la Hussein Fellowship Programme, un program derulat de fundația sa, care formează tineri lideri.
Umra este un pelerinaj scurt la Mecca, care nu este obligatoriu, spre deosebire de Hajj, care este un pelerinaj lung. Acesta din urmă este unul dintre cei cinci piloni ai islamului care trebuie efectuat cel puțin o dată în viață. Umrah constă într-o serie de ritualuri care trebuie îndeplinite într-o anumită ordine, cum ar fi tăierea părului și recitarea mai multor rugăciuni.
Familia Regală hașemită este legată de Mecca, ca și precedesorii săi. La moartea profetului Mahomed, succesorii săi din ramura șiiților au fost chemați să păzească Mecca și Medina. Începând cu secolul al XIII-lea, rolul de șerif al Meccăi a fost încredințat hașemitei, strămoșii Regelui Abdullah al II-lea. Din 1924 și de la crearea Hijazului, care a fost între timp absorbit de Arabia Saudită, titlul de șerif al Meccăi nu mai este revendicat oficial.
FOTO: Instagram, Casa regală