Imagini inedite cu Prințul Hussein al Iordaniei din pelerinajul său la Mecca

20 martie, 2024

Îmbrăcat în tradiționalul veșmânt ihram, fiul Regelui Abdullah al II-lea și al Reginei Rania a Iordaniei a efectuat Umra, cel mai scurt pelerinaj musulman la Mecca.

Printul Hussein al Iordaniei in pelerinaj la Mecca   Casa regala (1) jpg

Prințul Hussein al Iordaniei a fost văzut luni, în cel mai sfânt loc al Islamului, în Arabia Saudită, la Mecca, unde credincioșii musulmani se adună peste an la marea rugăciune. Îmbrăcat tradiționalul veșmânt ihram, fiul Regelui Abdullah al II-lea și al Reginei Rania a Iordaniei a efectuat Umra, cel mai scurt pelerinaj musulman la Mecca.

Ihram-ul este un veșmânt alb, fără cusături sau broderii, format din două piese, pe care bărbații trebuie să-l poarte în timpul pelerinajului în locul hainelor normale, cu scopul de a elimina orice semn al statutului financiar și al clasei sociale diferite dintre oameni.

Lăsând în urmă toate accesoriile lumii regale, Prințul Hussein al Iordaniei s-a rugat în timpul lunii Ramadanului, alături de verii săi, prinții Omar bin Faisal, Nayef bin Asem și Rakan bin Mired, la Marea Moschee din Mecca, unde au înălțat tradiționalele rugăciuni Asr, Maghreb, Isha și Tarawih.

Prințul moștenitor Hussein a fost înconjurat de mai mulți membri ai forțelor armate ale țării sale, tineri antreprenori, sportivi, personalități din mass-media și rude. 

La întoarcerea sa în Iordania, Prințul moștenitor Hussein a organizat un iftar. Recepția a avut loc la Palatul Al Husseiniya. Fiul regelui Abdullah al II-lea și al Reginei Rania a invitat participanții la Hussein Fellowship Programme, un program derulat de fundația sa, care formează tineri lideri.

Umra este un pelerinaj scurt la Mecca, care nu este obligatoriu, spre deosebire de Hajj, care este un pelerinaj lung. Acesta din urmă este unul dintre cei cinci piloni ai islamului care trebuie efectuat cel puțin o dată în viață. Umrah constă într-o serie de ritualuri care trebuie îndeplinite într-o anumită ordine, cum ar fi tăierea părului și recitarea mai multor rugăciuni.

Familia Regală hașemită este legată de Mecca, ca și precedesorii săi. La moartea profetului Mahomed, succesorii săi din ramura șiiților au fost chemați să păzească Mecca și Medina. Începând cu secolul al XIII-lea, rolul de șerif al Meccăi a fost încredințat hașemitei, strămoșii Regelui Abdullah al II-lea. Din 1924 și de la crearea Hijazului, care a fost între timp absorbit de Arabia Saudită, titlul de șerif al Meccăi nu mai este revendicat oficial.

FOTO: Instagram, Casa regală



Recente pe Ok! Magazine

Alina și Nicolae foto Facebook png
Kate Middleton, Prințesă de Wales, GettyImages (9) jpg
Margareta și Principele Radu de Paște foto Facebook jpg
Kate Middleton foto Kensington Palace png
Regina Maxima a Olandei, la primirea sultanului Omanului, Foto Profimedia (1) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (9) jpg
 Jason Knauf Foto Profimedia (1) jpg
Kate Middletom, Prințul William  foto   Profimedia jpg
Prințul Moulay Al Hassan al Marocului și Regele Mohammed al VI lea   GettyImages 173497718 jpg
Henri și Maria Teresa de Luxemburg, Marea Curte Ducală a Luxemburgului (4) (1) jpg
Regele Philippe cu Regina Mathilde și copiii lor pe El Camino de Santiago de Compostela   Casa Regală belgiană (5) jpg
Principesa Sofia a slabit foarte mult jpeg
Regina Sofia vs amanta Regelui Juan Carlos, Corinna Larsen jpg
Regele Charles si Camilla, 20 ani de casnicie, foto Instagram Buckingham Palace jpg
Prințul Louis și Regele Charles, GettyImages (1) jpg
Prințul William, Kate Middleton, Meghan Markle, Prințul Harry  sursa foto   GettyImages jpg
Regina Margrethe, Regele Frederik, Regina Mary, Prințesa Isabella, Prințul Christian Foto Profimedia (2) jpg
Kate Middleton și Prințul William jpg