Încurcături amoroase la palatul thailandez: cel mai bogat rege din lume, prins între două femei

7 iunie, 2023

Cel mai bogat rege din lume, dar și cel mai excentric, Regele Rama al X-lea al Thailandei a ținut primele pagini ale publicațiilor mondene prin viața lui personală, una destul de bizară.

Regele Thailandei profimedia 0573895261 (3) jpg

Până la Regele Charles, el deținea recordul de cel mai bătrân monarh care a urcat pe un tron, la vârsta de 64 de ani, cât avea când a fost înscăunat în anul 2016. Azi, la cei 70 de ani ai săi, suveranul Thailandei îi dă replica celui britanic prin picanteriile amoroase care l-au avut ca erou și-ncă îl au. Dacă voi credeați că triunghiul amoros Diana-Charles-Camilla a fost unul scandalos, în ceea ce privește curțile regale, nu știți povestea acestui monarh cu nume imposibil, Maha Vajiralongkorn sau, mai simplu, Rama X.

Când regele thailandez și-a făcut apariția la încoronarea lui Charles, pe 6 mai, alături de regina oficială (o să vedeți de ce spunem asta) și cea de-a patra lui soție, pe numele ei Suthida Tidjai (foto sus), el în uniformă și ea într-o ținută cu accente tradițional asiatice, nimeni nu s-ar fi gândit c-are de-a face cu niște excentrici. Sau, fie, doar cu unul...

Regele cu un venit net estimat la peste 30 de miliarde de dolari (da, miliarde!) are un trecut amoros greu de deslușit și care necesită o atenție deosebită. Până la această vârstă, suveranul a avut patru soții, nu toate în același timp însă, și o consoartă oficială – un fel de amantă recunoscută și cu drepturi depline. Cea care răspunde în prezent la titulatura de Regina Thailandei este Suthida Tidjai, în vârstă de 44 de ani, care a lucrat înainte ca stewardesă și în gărzile de securitate de la palat.

Aceasta a fost numită Regina Thailandei la 1 mai 2019, chiar de către regele a cărui încoronare a avut loc la Bangkok, în perioada 4-6 mai 2019, în cadrul unor festivități care au frizat opulența. Numai că tot în 2019, dar în august, regele și-a mai luat o consoartă regală, pe Sineenat Wongvajirapakdi, o femeie care i-a fost până atunci amantă și pe care-a învestit-o la rang de concubină printr-o ceremonie incomodă la care a participat chiar și noua lui soție.

Prima dată când un rege thailandez practică poligamia

A fost, așadar, pentru prima dată în istoria modernă a Thailandei când un monarh a recunoscut public că are mai mult de un partener și tot prima dată când un rege thailandez practică poligamia, de la sfârșitul monarhiei absolute, în 1932.

Sineenat, fost ofițer în armata regelui, a primit titlul de „consoartă nobilă regală” în timpul ceremoniei la care Regina Suthida a stat alături de soțul ei, privind fără nicio emoție cum acesta își oficializează relația cu amanta (foto jos).

Regele Thailandei profimedia 0573895261 (5) jpg

Trei luni mai târziu, la 21 octombrie 2019, un ordin al palatului a deposedat-o pe Sineenat de titlul și gradele primite de la rege, declarând că aceasta a fost lipsită de respect față de Regina Suthida și neloială față de rege. Aproape un an mai târziu, însă, pe 2 septembrie 2020, titlurile lui Sineenat au fost restaurate printr-o declarație care stipula că partenera neoficială a regelui „nu este pătată” și că „de-acum înainte, va fi ca și cum nu ar fi fost niciodată deposedată de gradele militare sau de decorațiile regale”. Ciudat? Cel puțin, am zice...

Nu mult mai târziu, pe 22 decembrie 2020, peste 1.400 de fotografii nud explicite ale concubinei regale au fost accesate de hackeri și trimise activiștilor anti-monarhie în încercarea de a „sabota” consoarta regală. Multe dintre aceste fotografii îl implică și pe regele thailandez, care apare gol sau aproape gol, iar scurgerea acestor informații este considerată a fi legată de o rivalitate amară între amanta regelui și soția oficială, Suthida Tidjai.

Dar cine mai are nevoie de o concubină când se poate bucura, să zicem, de vreo 20? Da, cu atâtea femei se zvonește că și-a petrecut regele thailandez lockdown-ul din timpul pandemiei, într-un hotel de lux din stațiunea germană Garmisch-Partenkirchen. Când te gândești că suveranul avea 68 de ani când se juca periculos cu aceste femei numite de presă soldații sexuali ai regelui... Tatăl a șapte copii cu patru femei diferite (niciuna regina actuală sau consoarta care o dublează), regele este protejat de una dintre cele mai strict aplicate legi de lezmajestate din lume.

În Thailanda, critica la adresa regelui, reginei, prințului moștenitor și, mai recent, a foștilor regi, a membrilor familiei regale și chiar a animalelor lor de companie este strict interzisă și implică amenzi mari și pedepse cu închisoare de până la 35 de ani.

Și asta tocmai în timpul domniei unuia dintre cei mai excentrici și mai puțini respectați regi ai Thailandei, din ultima vreme...

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințesa Claire a Belgiei, Prințul Aymeric, Profimedia jpg
Familia regală norvegiană, martie 2024, Instagram PNG
Kate Middelton William și Michael Middleton la nuntă GettyImages 113265077 jpg
Isla Savannah Phillips nuntă Meghan Harry 2018 GettyImages 1051955606 jpg
Regina Mary a Danemarcei  cu soțul ei GettyImages jpg
Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg