Kate Middleton și afecțiunea pe care-a avut-o și Prințesa Diana. Presa britanică vine c-o ipoteză crudă
Operația abdominală la care a fost supusă Kate Middleton a declanșat un val de speculații în rândul publicului și al presei din Regat, deopotrivă.
Nu ajută nici faptul că palatul regal a adoptat o atitudine de secretomanie în jurul stării de sănătate a Prințesei de Wales, atitudine care alimentează teoriile de tot felul, una mai neplăcută decât alta.
Potrivit palatului, operația lui Kate a fost un succes. Totuși, perioada lungă de recuperare - de până la două săptămâni în spital, urmată de convalescența ulterioară la domiciliu - a stârnit ample discuții legate de severitatea stării lui Kate și natura intervenției chirurgicale, una despre care oficialii ne-au asigurat că n-a fost legată de vreun tip de cancer.
Printre aceste speculații și-au găsit loc și paralele între sănătatea lui Kate și cazurile istorice de tulburări de alimentație din cadrul familiei regale, în special lupta Prințesei Diana cu bulimia.
Comparația a condus inevitabil la discuții despre potențiala legătură dintre operația lui Kate Middleton și o tulburare de alimentație. „William se enervează când oamenii spun că Kate are o tulburare de alimentație”, a dezvăluit o sursă pentru revista In Touch, subliniind îngrijorarea prințului față de percepția publicului și amintirile dureroase pe care le evocă despre angoasele mamei sale.
„Kate și William ar fi preferat să țină operația secretă, dar au considerat că publicul ar trebui să știe de ce prințesa va lipsi din viața publică în următoarele câteva luni”.
Pe de altă parte, perioada mare de recuperare de după operația lui Kate i-a făcut pe alții să susțină că poate fi vorba despre o histerectomie, mai exact extirparea uterului.
Histerectomia pe cale abdominală (căci s-a specificat că operația lui Kate a fost una abdominală) este recomandată pentru afecțiuni fără caracter malign, iar perioada de recuperare poate fi destul de mare și necesită atât spitalizare, cât și repaus pe termen lung la domiciliu.
O astfel de intervenție a suferit Regina Camilla în 2007. Pe atunci, soția lui Charles avea 59 de ani și a avut nevoie de o perioadă de recuperare de șase săptămâni. Palatul a descris, atunci, operația ca fiind una de rutină și a spus că nu este legată de cancer.
Foto: Getty Images, Profimedia