Motivul dureros pentru care Regina Elisabeta şi Prinţul Philip au aşteptat zece ani înainte de-a mai face copii

31 ianuarie, 2022
1 ei doi2 jpg jpeg

Ştim cu toţii că suverana Angliei şi regretatul ei soţ au împreună patru copii.

Poate că nu foarte multă lume ştie, însă, că cei doi au aşteptat nu mai puţin de zece ani înainte să mai facă alţi copii, după primii doi născuţi, Charles şi Anne. La doar un an după ce s-au căsătorit, Regina Elisabeta i-a dat naştere primului ei copil, Prinţul Charles, în anul 1948, urmând Prinţesa Anne în 1950. A urmat apoi o pauză de zece ani înainte ca regina şi Philip să devină din nou părinţi: mai întâi ai Prinţului Andrew, în 1960, apoi ai lui Edward, în 1964.

Ei bine, biograful regal Sally Bedell Smith susţine că această pauză s-a datorat neînţelegerilor legate de numele pe care ar trebui să le poarte copiii reginei. Philip şi-a dorit ca moştenitorii lui să-i poarte numele de familie, şi anume Mountbatten, însă soţia sa, susţinută de membrii mai în vârstă ai casei regale şi de premierul Winston Churchill n-au fost de acord, iar copiii au fost numiţi Windsor.

stanga
dreapta
3 ei doi2 png png
4 printul philip si regina elisabeta3 jpg jpeg
2 elisabeta philip charles si george jpg jpeg
1 ei doi2 jpg jpeg

Philip a suferit foarte mult în urma acestui lucru şi s-a plâns prietenilor că este singurul bărbat din Anglia care n-are dreptul să le dea numele lui propriilor copii. Unchiul lui, Lordul Louis Mountbatten, a susţinut, atunci, că Philip n-a mai vrut să facă copii în aceste condiţii.

Cum chestiunea aceasta l-a iritat pe Philip încă din anul 1952, regina a cerut să fie revizuită această lege înainte de a-l naşte pe Andrew şi i-a cerut premierului acelor vremuri ca urmaşii ei fără titluri regale să poarte numele de Mountbatten-Windsor.

Premierul Harold Macmillan a notat, atunci, că prinţul a fost aproape brutal cu regina în această chestiune, dar suverana şi-a dorit să-i facă pe plac pentru că era îndrăgostită nebuneşte de el.