Prințesa care s-a îndrăgostit de un dresor de elefanți și s-a alăturat circului

26 octombrie, 2022
familia regala din Monaco profimedia jpg

Fiica cea mai mică a lui Grace Kelly, actrița de la Hollywood care a ajuns în familia regală din Monaco, a trăit o viață extraordinară și neobișnuită.

Născută din Prințesa Grace și Prințul Rainier al III-lea de Monaco, Stéphanie a fost încă din copilărie în atenția publică. Dar atenția s-a intensificat în 1982, când prințesa și celebra ei mamă s-au prăbușit cu mașina de pe o stâncă . În acel accident terifiant, Grace și-a pierdut viața, iar Stéphanie, care avea doar 17 ani la acea vreme, s-a ales cu mai multe răni. În anii care au urmat, tânăra prințesă a devenit tot mai rebelă. Ani mai târziu, ea a încercat să își explice trăirile: „Mi-am dat seama cât de norocosă am fost să rămân în viață.  Mi-am spus: „Mâine se poate termina totul. Nimeni nu a încercat cu adevărat să mă înțeleagă pe mine sau comportamentul meu”.

grace si rainier

Astfel, Stéphanie a început să își trăiască viața din plin. S-a întâlnit cu un șir de bărbați în timp ce urma cariere în diferite domenii creative.  „A încercat să facă modelling, să devină o vedetă pop – a lansat muzică. A colaborat chiar și cu Michael Jackson la single-ul său din 1991, In the Closet”, spune expertul regal Brittani Barger.

În 1989, când a lansat un parfum, ea a spus: „Sunt destul de fericită să-mi îndeplinesc sarcinile oficiale. Dar, pe de altă parte, întotdeauna mi-am dorit să fiu independentă și să am propria mea carieră” .

Recunoscând că „a încercat totul”, sora lui Albert de Monaco a adăugat: „Am avut o carieră neobișnuită pentru o prințesă”.

Stéphanie a adoptat aparent aceeași abordare plină de culoare și în viața ei amoroasă, înainte de a se stabili în cele din urmă cu fostul ei bodyguard, Daniel Ducruet, cu care s-a căsătorit și cu care a avut doi copii - Louis și Pauline. Cu toate acestea, căsătoria nu a durat și, după numai 18 luni, cei doi au divorțat. Trei ani mai târziu, Stéphanie și-a întâmpinat cel de-al treilea copil, Camille, al cărui tată nu era cunoscut la acea vreme. Mai târziu s-a aflat că e vorba de bodyguardul Jean-Raymond Gottlieb.

Apoi, în 2001, Stéphanie și-a luat cei trei copii și s-a alăturat circului.

Prințesa se îndrăgostise de antrenorul de elefanți Franco Knie, pe care l-a întâlnit la Festivalul Internațional de Circ de la Monaco, în 1999. „Ea s-a alăturat vieții de circ, s-a mutat într-o rulotă și a călătorit prin Elveția, de unde era iubitul ei”, spune Barger. 

Cu toate acestea, în timp ce dragostea a înflorit între Stéphanie și Franco, existau îngrijorări cu privire la copiii Prințesei. 

„Evident că nu a fost ușor pentru copii, care erau departe de casă, de restul familiei și de școală”.

Când Stéphanie a părăsit Monaco pentru viața de circ, fiul ei cel mare, Louis, avea nouă ani, Pauline avea șapte și Camille trei. „Erau și ei tineri, nu aveau încă vârsta la care să poată avea grijă de ei înșiși – aveau nevoie de grijă”, mai spune Barger. 

stef si albert

Cu toate acestea, Bidisha SK Mamata, un regizor și jurnalist britanic care a a făcut mai multe documentare despre Prințesa Diana, susține că viața de circ ar fi putut fi modalitatea lui Stéphanie de a-și educa copiii. 

„Stéphanie le-a arătat copiilor ei că o altă viață este posibilă și că aventura, romantismul și capriciile sunt la fel de importante”.

Familia regală din Monaco nu a comentat niciodată în mod public relația lui Stéphanie cu Franco, dar potrivit biografului regal Angela Levin, nu i-a susținut. 

Levin susține că Prințesa de Hanovra,Caroline, sora mai mare a lui Stéphanie, a fost „devastată” . „A simțit că dezamăgește întreaga familie. Nu au înțeles cu adevărat comportamentul lui Stéphanie”.

Relației ei cu Franco a dispărut în cele din urmă. În 2002, dragostea lor s-a încheiat și Prințesa și copiii ei s-au întors în sânul familiei regale.

Mai multe pentru tine...

În 2003, Stéphanie a avut o altă relație cu un alt artist de circ, un acrobat portughez pe nume Adans Lopez Peres.  Prințesa l-a întâlnit pe Adans la Festivalul Internațional de Circ din Monaco din 2001. 

Stéphanie a părăsit Palatul Regal din Monaco pentru a locui cu Adans în casa lui mobilă. În septembrie 2003, s-au căsătorit într-o ceremonie secretă în Elveția. Un purtător de cuvânt al Palatului a declarat la acea vreme: „S-a întâmplat într-un sat de lângă Geneva. A fost o ceremonie privată și familia nu a fost prezentă”.

Cu toate acestea, un an mai târziu, au cerut divorțul. 

Stéphanie, acum în vârstă de 57 de ani, nu s-a mai recăsătorit. Potrivit comentatorul regal Phil Dampier, Prințesa a ajuns la o etapă din viața ei în care se mulțumește să-și dedice timpul copiilor ei și cauzelor sale filantropice. 

Ea este sora mai mică a Prințului Albert al II-lea și a Carolinei, Prințesa de Hanovra, iar în prezent este pe locul 14 în linia de succesiune la tron. Copiii ei au acum 29, 28 și 24 de ani ,  nu dețin titluri regale și au călcat pe urmele mamei lor, urmând o carieră în afara familiei regale.Recente pe Ok! Magazine

meghan - harry
kate middleton william avion jpg
charles - meghan - camilla
kate - william- copii
Printesa Margaret profimedia 0423858100 jpg
Sarah Ferguson 3    Instagram jpg
profimedia 0088036669 jpg
Regina Camilla, Profimedia jpg
camilla - charles
andrew-  fergie
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (5) jpg
Regina Elena, Regina celor 3 exiluri jpg
regina letizia profimedia 0740160680 jpg
Moza din Qatar GettyImages 167794832 jpg
kate  william 24 jpg
kate-  william
printesa diana
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, Meghan Markle  sursa   Getty jpg