„Prințesa de Wales” nu e destul de special pentru Kate! William voia alt titlu pentru soția sa

27 septembrie, 2024

Cerere respinsă! Când Prințul William și-a dorit ca mama copiilor lui, Kate Middleton, să poarte alt titlu decât Prințesa de Wales, Regina Elisabeta a II-a, monarhul care era la puterea atunci, n-a fost de acord.

image

Kate Middleton are mai multe titluri formale, însă este unul anume pe care William îl avea în minte pentru soția sa, dar nu l-a primit. Înainte de nunta regală din 2011, s-a discutat mult pe subiectul delicat al titlurilor pe care cei doi soți le vor purta.

Telegraph susține că, la acea vreme, William și-a dorit să-și păstreze numele și să nu devină Duce. „El spunea că s-a născut Prințul William și că vrea să fie în continuare cunoscut după acest apelativ”, a dezvăluit o sursă regală la acea vreme.

În ceea ce o privește pe cea care i-a devenit soție, prințul a avut niște idei clare. „Voia ca soția lui, Kate, să devină Prințesa Catherine”, a continuat apropiatul cuplului regal. „Însă Regina n-a agreat asemenea idee”, a conchis sursa.  

Regina Elisabeta a II-a a refuzat titlul regal dorit de William pentru Kate pentru simplul motiv că, în mod tradițional, prințesele își primesc titlul la naștere și nu prin mariaj. Istoricul regal Kenneth Rose susține că Regina a mai făcut excepții în trecut, dar a fost de neclintit în privința lui Kate Middleton.

„Kate e om de rând și nu are cum să devină Prințesa Catherine. Însă decizia a fost a suveranului ce titlu îi dă ei după nuntă. Totuși, a făcut câteva excepții pentru alții… Când Prințul Henry, Ducele de Gloucester, a murit, Regina i-a dat Ducesei de Gloucester titlul de Prințesa Alice. A făcut această excepție pentru că și-a dorit s-o recompenseze pentru loialitatate ei în fața Coroanei”, a explicat acesta.

image
Mai multe pentru tine...

Dacă Middleton ar fi devenit Prințesă după nuntă, alți membri extinși ai familiei regale ar fi început să aibă aceleași pretenții și se crea un precedent periculos la palat. „Cu siguranță că s-a pus multă presiune pe William ca să nu cumva să schimbe sistemul”, a adăugat sursa.  

După nunta dintre William și Kate, mireasa regală a devenit Prințesa William de Wales, forma feminină a titlului soțului ei. Mai mult, a primit titulatura de Ducesă de Cambridge, dar și Ducesă de Rothesay și Contesă de Chester. Iar, după moartea Reginei Elisabeta a II-a, Kate a devenit Catherine, Prințesa de Wales, William luând și el titlul tatălui săi – Prințul de Wales.

foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Mary și Regele Frederik Facebook jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei Foto Profimedia (2) jpg
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
Prințul Harry  foto   GettyImages jpg
Carole Middleton, Michael Middleton cu copiii lor Pippa Middleton si James Middleton   GettyImages 113286742 jpg
Printesa Claire, Printul Laurent al Belgiei   GettyImages 481502644 jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
William și Harry în tinerețe jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Prințesa Beatrice și Sarah Ferguson jpg
Prințesa Charlotte  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Prin'ul Harry Columbia Foto Profimedia jpg
Regina Elisabeta la tort, Profimedia jpg
Brigitte Macron, Regina Sonja a Norvegiei, Profimedia jpg
FotoJet Sarah jpg