Prințul Nikolai al Danemarcei, privat de regină de titlul său, e model și a apărut în „Vogue“

1 octombrie, 2022

Fiul cel mare al Prințului Joachim, pe care Margrethe a II-a l-a lăsat fără titlu, este un obișnuit al podiumurilor de modă și al revistelor de fashion.

Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg

El chiar arată ca un prinț din povești, un Făt-Frumos brunet, cu păr ondulat și ochi verzi, cu statură longilină și maniere elegante. Prințul Nikolai este o „nestemată“ printre manechinii care apar pe podiumurile de prezentare la diferite show-uri și Săptămâni ale modei. El și-a făcut debutul în februarie 2018 în show-ul prezentat de casa de modă Burberry în cadrul London Fashion Week. Pe atunci avea doar 19 ani și era considerat revelația anului.

De altfel, publicația de modă „Vogue“ s-a grăbit să-l aibă pe copertă, titrând „Nikolai, Prințul Danemarcei“. Din păcate, de la 1 ianuarie 2023, el nu va mai avea acces la această titulatură printr-un decret semnat de bunica sa, Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, care consideră că lucrurile ar trebui simplificate la curtea regală daneză, iar nepoții săi care nu sunt în prima linie a succesiunii la tron ar trebui să fie liberi să-și ia viața în propriile mâini, nu să fie încorsetați de regulile de etichetă impuse de Palat și de statutul lor în Familia Regală.

Născut pe 28 august 1999 la Copenhaga și creștinat în capela Palatului Fredensborg, Prințul Nikolai al Danemarcei trăiește la Paris, ca urmare a unui schimb de experiență studențesc întocmit de universitatea pe care o urmează, Copenhagen Business School, și va avea acum titlul de conte de Monpezat, potrivit decretului regal. „Prin decizia sa, Majestatea Sa Regina dorește să creeze cadrul pentru ca cei patru nepoți să își poată modela propria viață într-o măsură mult mai mare, fără a fi limitați de considerațiile și îndatoririle speciale, pe care le implică o afiliere oficială la Casa Regală a Danemarcei ca instituție. Toți cei patru nepoți își păstrează locul în ordinea succesiunii“, dă asigurări suverana Danemarcei.

Care a fost reacția Prințului Nikolai (23) și a celor trei frați ai săi, prinții Felix (20) și Henrik (13) și prințesa Athena (10)? „Suntem, așa cum au afirmat și părinții mei, șocați de această decizie și de cât de repede s-a trecut la fapte”, a spus Nikolai. „Sunt foarte confuz și nu înțeleg de ce trebuie să fie așa.”

Alexandra, contesa de Frederiksborg, mama lui Nikolai și Felix și fosta soție a Prințului Joachim, a rămas și ea consternată. Într-o declarație pentru CNN, secretarul de presă al Alexandrei, Helle von Wildenrath Løvgreen, a spus că aceasta „nu poate să creadă că ceea ce se întâmplă este adevărat”. „Nu există niciun motiv întemeiat. Și-ar pierde titlurile oricum în ziua în care se vor căsători. Fiii ei sunt bărbați tineri, așa că poate s-ar putea căsători în viitorul apropiat, așa că de ce să nu aștepți până în acea zi”.

FOTO: kongehuset.dkRecente pe Ok! Magazine

meghan - harry
kate middleton william avion jpg
charles - meghan - camilla
kate - william- copii
Printesa Margaret profimedia 0423858100 jpg
Sarah Ferguson 3    Instagram jpg
profimedia 0088036669 jpg
Regina Camilla, Profimedia jpg
camilla - charles
andrew-  fergie
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (5) jpg
Regina Elena, Regina celor 3 exiluri jpg
regina letizia profimedia 0740160680 jpg
Moza din Qatar GettyImages 167794832 jpg
kate  william 24 jpg
kate-  william
printesa diana
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, Meghan Markle  sursa   Getty jpg