Prințul William va fi primul monarh din ultimii 300 de ani care va avea această calitate surprinzătoare

5 aprilie, 2024

În mod cert, moștenitorul Tronului britanic se distinge din mulțime. La propriu! Căci fiul cel mare al Regelui Charles a moștenit-o pe mama sa, regretata Prințesă Diana. Mai exact, genele acesteia de familie. Așa că are cu cine semăna!

Prințul William și Regina Camilla la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (4) jpg

Înalt ca bradul! Așa este chipeșul William, care va împlini în această vară 42 de ani. El este următorul monarh britanic, și este posibil ca vremea sa de domnie să vină mai repede decât ne-am fi așteptat. Bolnav de cancer, specialiștii nu resping ideea ca Regele Charles să abdice și să-l lase pe Prințul de Wales mai devreme la tron.

Deocamdată, William se dedică familiei și o ajută pe Kate Middleton să depășească un mare hop al vieții: recuperarea după o operație majoră și chimioterapia preventivă!

Însă în momentul în care William va ajunge pe Tron, se va distinge printr-o calitate importantă, deloc de neglijat: el va deveni al doilea cel mai înalt monarh din istoria Marii Britanii! Moștenitorul Tronului are 191 cm (6 ft 3in), surclasându-le la capitolul înălțime pe toate celelalte rude ale sale.

Tatăl său, regele Charles, are 178 cm (5 ft 10 in), aceeași înălțime ca regretata Diana, Prințesă de Wales. Soția lui William, Prințesa Kate, are, de asemenea, o înălțime de 5 ft 9 in (175 cm).

Comentatorul regal Wesley Kerr a notat în Tatler: „Înălțimea lui îl plasează între primii patru cei mai înalți regi englezi din istorie, alături de Edward I, Edward al IV-lea și Charles al II-lea”.

Potrivit publicației HELLO!, Edward I a domnit din 1272 până în 1307 și a fost cunoscut și sub numele de „Edward Longshanks” sau „ciocanul scoțianilor”, având o înălțime respectabilă de 6 ft 2 in (188 cm), ceea ce era foarte neobișnuit pentru vremea respectivă.

Monarhul Vesel, Charles al II-lea, a domnit între 1630 și 1685. Când avea patru luni, mama sa s-a plâns că arăta de parcă ar avea un an. Și el a crescut până la 188 cm și lupta deja în bătălii la vârsta de 12 ani!

Cel mai înalt monarh britanic a fost Edward al IV-lea, având 194 cm (6 ft 4½ in). Atunci când purta armură, era și mai impunător! Practic, avea cu 2 cm mai mult decât William.

Edward a domnit timp de aproape 22 de ani, între 1461 și 1483, cu o scurtă pauză în 1470, când a fost destituit timp de șase luni.

Wesley l-a numit pe Prințul de Wales „cald, fermecător și respectuos cu toată lumea”, spunând: „William este poate un nou tip de lider care poate menține monarhia relevantă și rezonabilă în următoarele decenii”.

Foto: GettyImages & ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Amelia, Kitty, Eliza (S   D) jpg
Regina Letizia sporty chic   profimedia 0877258936 jpg
Pauline Ducruet si Printesa Stephanie de Monaco   Instagram jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Printesa Kako a Japoniei in Grecia   profimedia 0877057103 jpg
Kate Middleton și Prințul William (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (7) jpg
Meghan Markle în Nigeria profimedia 0871671544 jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg
Principesa Sofia a României la gala Uniter   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
Kate și William, Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Frederik și Mary, Profimedia jpg
Hugh Grosvenor Foto Profimedia jpg