Reconciliere între Nicolae și mătușa sa, Margareta a României? O analiză Point de Vue și OK Magazine

16 septembrie, 2024

Ecoul înstrăinării dintre Majestatea Sa Margareta și nepotul ei de soră, Nicolae al României, a ajuns și-n presa internațională, cu un amplu articol publicat pe acest subiect de către revista franceză Point de Vue, în colaborare cu OK Magazine România.

Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg

Într-un articol publicat în ediția online a prestigioasei reviste din Franța, cu titlul original Nicolas de Roumanie va-t-il se réconcilier avec sa famille?/Se va împăca Nicolae al României cu familia lui?, jurnalistul Lilian Delhomme vorbește despre șansele de reconciliere dintre nepotul regretatului Rege Mihai și mătușa sa, Custodele Coroanei Margareta.

Pentru această analiză a viitorului familiei regale române, jurnalistul a recurs la un punct de vedere al publicației noastre, citând în articolul său amplu și pasaje dintr-un interviu pe care Nicolae al României ni l-a acordat în 2022 și în care acesta declara că a „lăsat ușa deschisă” pentru o reconciliere cu membrii familiei regale, dar că mătușa a ales să nu aibă „nicio relație” cu el. 

Printscreen Nicolae al României Point de Vue

Este normal să vreau o familie unită și ușa mea este deschisă pentru orice membru al familiei. Mi-am exprimat această dorința de nenumărate ori. Am spus și susțin că doresc să trăiesc într-o familie unită, mai ales că Familia Regală trebuie să fie un exemplu demn de urmat. Toate încercările mele din ultimii șapte ani nu au avut niciun efect. Cum se vede, mătușa mea a ales lipsa de relații dintre noi, spunea Nicolae în interviul OK!.

Articolul din revista Point de Vue vorbește și despre popularitatea cuplului pe care Nicolae l-a format cu soția sa, Alina, și despre creșterea interesului pentru aceștia odată cu nașterea celor doi copii ai lor, Maria Alexandra și Mihai.

Nicolae, alături de Margareta și Radu, atunci când primul făcea parte din Casa Regală
Nicolae, alături de Margareta și Radu, atunci când primul făcea parte din Casa Regală

Jurnalistul francez notează, totodată, și absența unei alternative credibile în ordinea succesiunii la tronul român, acolo unde prima în linie este sora Margaretei, Principesa Elena, mama lui Nicolae. Aceasta este urmată de sora mai mică a lui Nicolae, Elisabeta Karina, cu care nepotul regelui are o relație apropiată, dar care nu locuiește în România.

Sora lui Nicolae, Elisabeta Karina, este într-adevăr a doua în linia de succesiune la tron, după mama ei, Principesa Elena. Dar, în ciuda poziției sale în succesiune, tânăra de 35 de ani este foarte discretă și se știu foarte puține despre ea la noi în țară. Totuși, ea și Nicolae au o relație foarte strânsă, iar Elisabeta Karina a fost prezentă și la botezul celui mai mic copil al acestuia, micuțul Mihai. În rest, doar cele patru din cele cinci fiice ale regretatului rege sunt reprezentative pentru monarhie, iar viitorul este oarecum incert, având în vedere lipsa tinerilor din acest cadru regal, este una dintre completările aduse de OK Magazine acestui articol. 

Analiza continuă cu punctarea rolului semi-oficial pe care îl ocupă azi familia regală în România. Custodele Coroanei Margareta apare în prim plan mai mult ca niciodată, preluând conducerea familiei odată cu moartea tatălui său, Regele Mihai, în 2017.

Revenirea monarhiei este greu de crezut că se va întâmpla din nou în România, deși sunt mulți monarhiști în țară, iar Margareta se bucură de un mare respect în rândul oamenilor de rând, spre deosebire de politicieni. Monarhia însăși este o instituție respectată în România, întrucât regii, oricât de puțini au fost, au fost inițiatorii unui mare progres în multe domenii, la vremea lor. Dar, în același timp, actuala Casa Regală este doar o amintire a ceea ce ar fi putut fi și cred că însăși Margareta este conștientă de asta, având în vedere titlul ales ca șef al Casei Regale: Custode al Coroanei și nu Regină, câtă vreme România este Republică, continuă redactorul-șef al Revistei OK!, Florentina Iana, în acest articol în colaborare cu revista Point de Vue. 

Foto: Facebook, Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Charlene de Monaco și fina ei colaj jpg
Prințesa Diana cu fiii ei  foto   GettyImages jpg
Marea Ducesa Maria Teresa de Luxemburg, Regina Mathilde, Printesa Sophie de Liechtenstein si Elke Budenbender  Marea Curte Ducala (3) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia (10) jpg
Kate Middleton, Profimedia (3) jpg
Regele Willem Alexander, Regina Maxima, Prințesele Amalia și Alexia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlotte la Wimbledon alături de fratele George și părinții lor (9) jpg
Kate și William, GettyImages (4) jpg
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
Charlene și Albert de Monaco profimedia 0908553700 jpg
Kate Middleton si Printul William in ziua logodnei, cu Pippa Middleton si James Middleton   Getty Images jpg
Meghan în Columbia, GettyImages (3) jpg