Regele Iordaniei, discurs ce-o face pe Rania să pară ipocrită. Regina și-a îndoliat profilul de Instagram

19 octombrie, 2023

Încă de la începutul conflictului din Fâșia Gaza, Regina Rania a Iordaniei a fost foarte vocală și a susținut foarte vehement cauza Palestinei.

Mesajul ei a fost transmis printr-o serie de story-uri și mesaje pe Instagram, prin care regina-consoartă în vârstă de 53 de ani își susține fără echivoc poporul din care se trage și ea, până la urmă.

Regele Abdullah II Al Hussein și Regina Rania Al Abdullah la Amman, 12 martie 2023, Profimedia jpg

Regina Rania s-a născut în Kuweit din părinți refugiați palestinieni. În 1991, în timpul primului război din Golf, aceștia au fost forțați să fugă din Kuweit și s-au stabilit în capitala Iordaniei, la Amman.

Cel mai recent, Rania a transmis un mesaj de condamnare a atacului asupra spitalului baptist Al-Ahli, pus pe seama părții israeliene (care a demonstrat, într-un final, că racheta a fost lansată de o fracțiune extremistă palestiniană), și și-a pus doliu în dreptul fotografiei de profil pe rețelele de socializare. „Acest masacru este o crimă de război, un afront la adresa umanității și o pată asupra conștiinței lumii. Nu există nicio justificare pentru asta”, a scris regina.

Vehementă și îndurerată, regina nu are același discurs hotărât și în ceea ce privește ajutorarea palestinienilor care caută refugiu în regatul iordanian vecin.

Soțul ei, Regele Abdullah al II-lea a declarat marți că Iordania nu va accepta refugiați palestinieni strămutați din cauza conflictului cu Israelul. Regele a făcut această remarcă după o întâlnire cu cancelarul german OIaf Scholz la Berlin.

„Aceasta este o linie roșie”, susține Abdullah. „Fără refugiați în Iordania și, de asemenea, fără refugiați în Egipt. Este o situație care trebuie gestionată în Gaza și Cisiordania și nu pusă pe umerii altora.”

Discursul monarhului îl pune într-o lumină ipocrită pe cel al soției sale, o avocată veche a cauzei palestinienilor, care se pare că pune punct atunci când e vorba să ofere refugiu civililor care vor să se salveze de bombardamentele din Gaza. Până la urmă, Rania însăși provine dintr-o familie de refugiați, iar susținerea ei trebuie să fie una în cunoștință de cauză și totală, nu-i așa?

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Mary a Danemarcei, Profimedia (6) jpg
Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia jpg
Genoveva Casanova, Gonzalo Vargas Llosa și tatăl lui, Mario Vargas Llosa   Getty, Profimedia jpg
Prințul Harry și Meghan Markle în Nigeria Foto Profimedia (2) jpg
Printesa Margarita si Regina Beatrix a Olandei   profimedia 0227202187 jpg
Majestatea Sa Margareta la Nokian Tyres, Oradea   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (3) jpeg
Prințul William, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
poza oficiala botez archie jpeg
Prințul William în vizită la Mentivity, Profimedia (5) jpg
Prințul Theyazin al Omanului Foto Profimedia jpg
Meghan Markle foto Emil Cohen pentru Fundația Archewell 3 jpg
Principesa Maria și Principesa Sofia la Nunțiatura Apostolică din București   Dan Rădulescu, Casa Majestății Sale (5) jpg
Letizia și Felipe în negru, Profimedia (2) jpg
Împăratul Naruhito și Împărăteasa Masako, Prințul Fumihito Akishino, Prințesa Kiko, Prințesa Kako, Prințesa Aiko la Spring Garden Party   Agenția Imperială jpg
Harry și Meghan în perioada regală, GettyImages (5) jpg
Nunta arhiducelui Alexandru de Habsbourg Lorena și a contesei Natacha Roumiantzoff Pachkevitch   Beloeil, Profimedia jpg
Regele Juan Carlos, Regina Sofia, amanta Corinna Larsen   Profimedia jpg
Regele Charles, Regina Camilla  foto   Getty jpg