Mama Reginei Elisabeta, îndrăgostită de cumnatul ei, Edward al VIII-lea? Scandalul care a lovit familia regală

24 octombrie, 2022
edward2  jpg

Regele Edward al VIII-lea și cumnata sa, Regina Mamă, au avut o relație tensionată, care a devenit și mai încrâncenată după abdicarea fostului monarh.

Edward al VIII-lea a abdicat de la tron ​​pentru a se căsători cu iubita sa Wallis Simpson, o americancă divorțată, care nu era considerată potrivită pentru rolul de soție regală. Când Edward a demisionat, fratele său mai mic, care era cunoscut cu afecțiune ca Bertie, a moștenit tronul și a devenit regele George al VI-lea. Soția sa, Elizabeth Bowes-Lyon, a devenit regină și, după câte se pare, nu și-a iertat niciodată cumnatul pentru că și-a pus familia în această poziție. De atunci, se știa că relația dintre Elizabeth și Edward era ostilă, dar unii au susținut că tensiunile au început să clocotească cu mult înainte. 

În documentarul-dramă BBC din 2016 „Royal Wives At War”, despre care se spune că se bazează pe scrisori și memorii, unii comentatori au susținut că Elizabeth îl voia pe Edward pentru ea însăși și s-a mulțumit cu fratele acestuia doar pentru că Wallis i-a împiedicat.

„Ea, Elizabeth, a încercat să se căsătorească cu Edward al VIII-lea, dar el nu era interesat de ea. Îi plăceau femeile zvelte, ca Wallis”, susține Lady Colin Campbell

„Exista o rea intenție în felul în care Elizabeth o trata pe Wallis Simpson. Cred că a fost răzbunătoare și și-a propus să-i distrugă ca și cuplu”.

Cu toate acestea, istoricul regal Gareth Russell respinge afirmațiile anterioare, susținând că Edward a fost cel care a lansat zvonul. 

 Russell, a cărui carte, „ Do Let’s Have Another Drink! The Dry Wit and Fizzy Life of Queen Elizabeth  The Queen Mother”, a ajuns recent pe rafturi, a fost invitat în podcastul lui Kinsey Schofield, To Di For Daily.

Cei doi au discutat despre noua carte a istoricului, iar Schofield, expert regal desăvârșit, a întrebat despre zvonurile despre relația dintre Elizabeth și Edward. 

„Discut despre asta în carte, dar nu am prea multă răbdare cu asta. În primul rând, cumnatul a fost cel care a început această teorie ani mai târziu... El fusese foarte dezamăgit de ea și spunea că motivul pentru care nu i-a plăcut niciodată Wallis este că era cu adevărat îndrăgostită de el.

Am descoperit, însă, că ei, Edward și Elizabeth, chiar nu au petrecut suficient timp împreună, înainte ca ea să-i spună da fratelui său, ca să fi fost îndrăgostită de el. S-au cam ciocnit unul de altul la una sau două petreceri”, spune Russel.

Mai multe pentru tine...

Expertul a descoperit că Elizabeth și Edward au ajuns în aceeași încăpere de trei ori înainte ca ea să accepte propunerea lui Bertie. Autorul a studiat programul fostului rege în această perioadă, când Elizabeth era debutantă, și a constatat că „a fost plecată din țară luni de zile și a condus turnee regale”. 

„Deci ideea că s-a mulțumit cu Bertie sau că era îndrăgostită în secret de fratele mai mare, este complet nefondată”.

După lansarea documentarului BBC, istoricul Andrew Roberts a declarat pentru The Mail on Sunday: „Relația dintre aceste două femei este dramatică și extraordinară. Niciun istoric de renume nu crede că Regina Mamă a fost vreodată îndrăgostită de Edward al VIII-lea, cu atât mai puțin că a încercat să se căsătorească cu el”.

Cu toate acestea, antipatia Reginei Mame pentru Ducele de Windsor este bine documentată.  Într-o scrisoare către soacra ei, regina Maria, Elisabeta o numește pe Wllis „o femeie obraznică”.

După abdicarea sa, Edward s-a mutat în străinătate cu Wallis. După căsătoria lor, ei au fost cunoscuți drept Ducele și Ducesa de Windsor. Au rămas în exil, în Franța, până la moarte.



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles jpg
Kate Middleton și Prințul William, Foto Profimedia jpg
printul louis (6) jpg
Charles, Profimedia jpg
Prințul Albert de Monaco și Prințesa Charlene în Alsace Foto Casa Regala 1 jpg
Regina Maxima și Regele Willem Alexander fac voluntariat, Profimedia (7) jpg
Zara înainte și acum foto Profimedia jpg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg
FotoJetSpencer Kate jpg
Lady Ghika St  Patrick's Day Parade Profimedia (4) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințul William și Regina Camilla la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (1) jpg
FotoJetWales (1) jpg
Regele Philippe al Belgiei si fiica lui, Pintesa Elisabeta  cu Barack Obama   Vlad Vanderkelen, Casa Regala belgiana jpg
Kate Middleton Charlotte George Louis
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury   profimedia 0292149978 jpg
Kate Middleton bucle (2) jpg