Mama Reginei Elisabeta, îndrăgostită de cumnatul ei, Edward al VIII-lea? Scandalul care a lovit familia regală

24 octombrie, 2022
edward2 jpg

Regele Edward al VIII-lea și cumnata sa, Regina Mamă, au avut o relație tensionată, care a devenit și mai încrâncenată după abdicarea fostului monarh.

Edward al VIII-lea a abdicat de la tron ​​pentru a se căsători cu iubita sa Wallis Simpson, o americancă divorțată, care nu era considerată potrivită pentru rolul de soție regală. Când Edward a demisionat, fratele său mai mic, care era cunoscut cu afecțiune ca Bertie, a moștenit tronul și a devenit regele George al VI-lea. Soția sa, Elizabeth Bowes-Lyon, a devenit regină și, după câte se pare, nu și-a iertat niciodată cumnatul pentru că și-a pus familia în această poziție. De atunci, se știa că relația dintre Elizabeth și Edward era ostilă, dar unii au susținut că tensiunile au început să clocotească cu mult înainte. 

În documentarul-dramă BBC din 2016 „Royal Wives At War”, despre care se spune că se bazează pe scrisori și memorii, unii comentatori au susținut că Elizabeth îl voia pe Edward pentru ea însăși și s-a mulțumit cu fratele acestuia doar pentru că Wallis i-a împiedicat.

„Ea, Elizabeth, a încercat să se căsătorească cu Edward al VIII-lea, dar el nu era interesat de ea. Îi plăceau femeile zvelte, ca Wallis”, susține Lady Colin Campbell

„Exista o rea intenție în felul în care Elizabeth o trata pe Wallis Simpson. Cred că a fost răzbunătoare și și-a propus să-i distrugă ca și cuplu”.

Cu toate acestea, istoricul regal Gareth Russell respinge afirmațiile anterioare, susținând că Edward a fost cel care a lansat zvonul. 

 Russell, a cărui carte, „ Do Let’s Have Another Drink! The Dry Wit and Fizzy Life of Queen Elizabeth  The Queen Mother”, a ajuns recent pe rafturi, a fost invitat în podcastul lui Kinsey Schofield, To Di For Daily.

Cei doi au discutat despre noua carte a istoricului, iar Schofield, expert regal desăvârșit, a întrebat despre zvonurile despre relația dintre Elizabeth și Edward. 

„Discut despre asta în carte, dar nu am prea multă răbdare cu asta. În primul rând, cumnatul a fost cel care a început această teorie ani mai târziu... El fusese foarte dezamăgit de ea și spunea că motivul pentru care nu i-a plăcut niciodată Wallis este că era cu adevărat îndrăgostită de el.

Am descoperit, însă, că ei, Edward și Elizabeth, chiar nu au petrecut suficient timp împreună, înainte ca ea să-i spună da fratelui său, ca să fi fost îndrăgostită de el. S-au cam ciocnit unul de altul la una sau două petreceri”, spune Russel.

Mai multe pentru tine...

Expertul a descoperit că Elizabeth și Edward au ajuns în aceeași încăpere de trei ori înainte ca ea să accepte propunerea lui Bertie. Autorul a studiat programul fostului rege în această perioadă, când Elizabeth era debutantă, și a constatat că „a fost plecată din țară luni de zile și a condus turnee regale”. 

„Deci ideea că s-a mulțumit cu Bertie sau că era îndrăgostită în secret de fratele mai mare, este complet nefondată”.

După lansarea documentarului BBC, istoricul Andrew Roberts a declarat pentru The Mail on Sunday: „Relația dintre aceste două femei este dramatică și extraordinară. Niciun istoric de renume nu crede că Regina Mamă a fost vreodată îndrăgostită de Edward al VIII-lea, cu atât mai puțin că a încercat să se căsătorească cu el”.

Cu toate acestea, antipatia Reginei Mame pentru Ducele de Windsor este bine documentată.  Într-o scrisoare către soacra ei, regina Maria, Elisabeta o numește pe Wllis „o femeie obraznică”.

După abdicarea sa, Edward s-a mutat în străinătate cu Wallis. După căsătoria lor, ei au fost cunoscuți drept Ducele și Ducesa de Windsor. Au rămas în exil, în Franța, până la moarte.Recente pe Ok! Magazine

Printul William si Printul George la Cupa Angliei pe Wembley  profimedia 0876390924 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
Meghan Markle, Regele Charles și Prințul William foto  Profimedia jpg
Kate și Elisabeta, Profimedia (2) jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Contesa Alexandra, osta soție a Printului Joachim al Danemarcei, Alexandra Manley  GettyImages 1243116589 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (6) jpg
Printesa Kate in rochie verde Vampires Wife in Irlanda, 2020  GettyImages 1204950675 jpg
Regele Felipe și Regine Letizia foto  GettyImages jpg
Charlene si Albert de Monaco Facebook2 jpg
FotoJet Meghan jpg
Prințesa Charlene Foto Profimedia (4) jpg
Sarah Ferguson Foto Profimedia jpg
Prințesa Anne și Prințul Haakon, Profimedia
Beatrice Borromeo Casiraghi si Pierre Casiraghi la Cannes  GettyImages 2154164316 jpg
Regina Mary la Fashion Summit, Profimedia (7) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Luxemburg  Gina Stefan, AGERPRES Casa Majestatii Sale (8) jpeg
Prințul William și părinții lui, Charles și Diana foto  GettyImages jpg