Regina Rania a Iordaniei, imagini emoționante alături de copiii bolnavi de cancer evacuați din Gaza

4 decembrie, 2023

Regina Rania a Iordaniei a fost o avocată ferventă a cauzei poporului palestinian, în acest conflict armat care a izbucnit după atacarea Israelului de către Hamas, pe 7 octombrie.

Soția Regelui Albdulah al II-lea al Iordaniei și-a folosit, de atunci, vocea și conturile de social media pentru a lua partea poporului palestinian, din care se trage și ea, supus unui atac aerian continuu din partea Israelului, ca replică la atacul barbar al organizației teroriste cu sediul în Gaza.

Regina Rania a Iordaniei profimedia 0826008274 jpg

Pe 29 noiembrie, Regina Rania a vizitat Centrul de oncologie Regele Hussein din capitala Amman, acolo unde copiii din Fâșia Gaza bolnavi de cancer au fost evacuați pentru a-și putea continua tratamentul.

Vizita ei a venit pe fondul unei pauze în conflictul dintre Israel și Hamas, care a permis eliberarea ostaticilor israelieni capturați pe 7 octombrie, în schimbul prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene.

Armistițiul a venit și pe fondul presiunii crescânde din partea organismelor internaționale, inclusiv a Organizației Mondiale a Sănătății, de a permite ajutor în Gaza, deoarece unitățile și resursele medicale din regiune au avut de suferit din cauza bombardamentelor.

Regina Rania a Iordaniei este una dintre vocile cele mai critice la adresa guvernului israelian de când a izbucnit războiul în regiune și a apelat, de asemenea, la televiziunea americană pentru a critica Occidentul pentru sprijinul acordat Israelului.

Rania, care s-a născut în Kuweit din părinți palestinieni, a acordat luna trecută un interviu postului CNN, în cadrul căruia a atacat Israelul, descriindu-l drept un „stat cu regim de apartheid”.

Născută Rania Al-Yassin pe 31 august 1970, în Kuweit, viitoarea regină se trage dintr-o familie în care tatăl era un doctor din orașul Tulkarm din Cisiordania, iar mama o palestiniană cu origini turcești. Părinții ei s-au mutat din Cisiordania în Kuweit chiar înainte de izbucnirea războiului arabo-israelian din 1967. Rania are o soră mai mare, Dina, și un frate mai mic, Magdi, și, alături de aceștia, regina se întoarce cât poate de des pe teritoriul Palestinei pentru a-și vizita rudele din Cisiordania.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Louis la Trooping the Colour foto Profimedia (2) jpg
Kate Middleton și Prințesa Charlotte foto Profimedia (2) jpg
Alina Maria și Nicolae al României la Belgrad   Casa Regală a Serbiei (8) jpg
Prințul Carl Philip alături de fiica sa, Prințesa Ines, și Prințesa Sofia, în timpul botezului Prințesei Ines, la Capela Palatului Drottningholm din Stockholm, Suedia, pe 13 iunie 2025  Foto Profimedia (9) jpg
Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg
Familia regală suedeză la Premiile Nobel profimedia 0945173162 jpg
Regele Abdullah II Al Hussein și Regina Rania Al Abdullah la Amman, 12 martie 2023, Profimedia jpg
Regele Hussein al Iordaniei cu prima soție, Prințesa Dina Abdul Hamid de Hejaz   profimedia 0900070312 jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia ai Suediei la nunta lor din 2015, Profimedia jpg
Juan Carlos și Sofia în 1961   Getty Images jpg
Regele Charles și Regina Camilla  foto   Profimedia jpg
Prințul William în vizită la Parcul Național Dartmoor, Profimedia (2) jpg
Prințul Louis  jpg
Regele Charles, David Beckham, Meryl Streep și Kate Winslet foto profimedia (3) jpg
Prințesa Sofia cu micuța Ines în brațe, alături de Prințul Carl Philip, Foto Profimedia (9) jpg
FotoJet (43) jpg
Tatiana Blatnik, fosta soție a Prințului Nikolaos, și mama sa, Marie Blanche Bierlein   Profimedia, Instagram jpg
Carol I al României jpg